evelýny evelýny komentáře u knih

Jezdecký tábor Yonahlossee Jezdecký tábor Yonahlossee Anton DiSclafani

Tuto knihu jsem nedočetla a tudíž nemohu hodnotit.
Možná na ni nemám ,,ještě nebo již" ? ten správný věk. Mě nudila, i když si myslím, že zrovna moc náročný čtenář nejsem. Možná se k ní vrátím, možná také ne :-)

21.10.2015

Rozkoše zimy Rozkoše zimy Eileen Gormley

Opět další pro mě zbytečná kniha. Po dočtení si druhý den skoro nepamatujete, o čem toto ,,veledílo" vlastně bylo. Já koukala, co všechno se dá napsat. Moji fantazii kniha nepodpořila.

04.10.2015 1 z 5

Měděný jezdec Měděný jezdec Paullina Simons

Ztěží uvěřitelný příběh osobní statečnosti - ale i zrady, velké osudové lásky - ale i nenávisti, obětavosti - ale i sobeckosti. To vše umocněno kulisami II. světové války, potažmo blokády Leningradu, a v neposlední řadě i strachem z kruté nekompromisní totalitní stalinské vlády.
Knihu jsem vybrala pro její vysoké hodnocení a velmi kladné recenze. Proto mě překvapila jalovými pasážemi, kde se nic nedělo, hloupými dialogy, u kterých jsem dost často nepochopila smysl (možná špatný překlad, možná nedostatek mé fantazie), 727 stran knihy = hodně zbytečného textu, do poloviny knihy jsem se nemohla dočkat konce a stále jsem hledala těch 92% v hodnocení. Opravdu mi připadalo, že příběh je tak nějak náhodně poslepován z ničeho - když je potřeba, tak tam přidáme další zápletku a jede se dál. Taťána mi opravdu připadala nadčlověk. Poslední třetina knihy tomuto příběhu v mém hodnocení přičarovala jednu hvězdičku navíc, neboť od ní jsem se opravdu neodtrhla. No co, na výstavu fotografií půjdu zítra :-) A jsem zvědavá na pokračování.

28.09.2015 3 z 5

Místo v životě Místo v životě Lisa Kleypas

Kniha navazuje na román Místo na slunci. Věnuje se domácímu násilí, i když jen povrchně a takovým naivním způsobem. Při čtení mě dost často napadlo, kolik psychopatů nebo asociálů se vyskytuje i v mém okolí. Za mě však jen tři hvězdičky za naivitu, kterou ve mně kniha vzbudila.

25.09.2015 3 z 5

Čas slunečního svitu Čas slunečního svitu Catherine Coulter

Tak z tohoto veledíla mi jde hlava kolem. Špatný překlad, hodně chyb a k tomu děj, nad kterým mi zůstává rozum stát. Určité pasáže knihy jsou tak mimo, že je s radostí přeskakujete, někdy si říkáte, co má autorka za problém, některé pasáže vás zase docela pobaví - prostě schizofrenie. Z mého pohledu však toto dílo mělo zůstat v Americe.

24.09.2015 1 z 5

Pavučina z hedvábí Pavučina z hedvábí Sandra Brown

Román se čte dobře, ale přestože je tam všechno, co má v románu být - oddaná láska, vášeň, žárlivost, nenávist - tak do dokonalosti tomu přeci jenom něco chybí. Opět často se opakující téma panenství hlavní hrdinky - nevím, jestli se nejedná o nějakou specielní sérii. Co mě však mile překvapilo - Sandra Brown je pro mě mistryně popisu erotický scén. Za to a za čtivost příběhu dávám 3 hvězdy.
Je to taková ,,alzheimerovská" kniha - můžete ji číst stále a vždy poprvé :-) příběh okamžitě zapomenete, ale komu to vadí?

23.09.2015 3 z 5

Stalo se včera v noci Stalo se včera v noci Adele Parks

Příběh krize středního věku, jedné nevěry, vítězství velké lásky, jednoho velkého odpuštění a jednoho opravdového přátelství - a to všechno vám je podáno z několika pohledů, čož dělá knihu zajímavější. Trochu jsem se místy ztratila někdy až v moc obšírných úvahách hlavních hrdinek, někdy jsem se přistihla, že říkám: "Zkrať to, slepice!" Naštěstí se vzpamatovaly, ale musím souhlasit: někdy méně znamená více. Tedy méně textu = nenudící se čtenář = spokojený čtenář. Ale příběh nebyl až tak špatný.

22.04.2017 3 z 5

Měsíc za úsvitu Měsíc za úsvitu Jude Deveraux (p)

Příběh trochu naivní, trochu zábavný, místy fakt hloupý. Přesto mě postupně vtáhl do děje, až jsem zatoužila si jít koupit paletu a štětce a něco namalovat. Na druhou stranu automechanik, který vyrábí růže z hedvábí - to fakt ne. Ke konci mě pobavila zápletka a skoro jsem si myslela, že kniha postoupí k vyššímu levelu. Bohužel opět stejné klišé. A chci vlastně něco jiného než happy-end?

26.04.2016 2 z 5

V tvojí kůži V tvojí kůži Lisa Renee Jones

Knihu jsem zdolala za jediný den a samotnou mě to překvapilo. Když si odmyslím ten divný - ubohý začátek a fakt , že se podobá "Padesáti odstínům" , tak skoro detektivní zápletka s deníky a zmizelou Rebbekou této knize dodává napětí. Ke konci knihy jsem se nemohla odtrhnout a jsem opravdu zvědavá na další díl. Jen doufám, že kvalita bude mít vzestupnout tendenci, i když u tohoto druhu literatury si nejsem jistá. Ale kdo ví...?

08.04.2016 3 z 5

Důvěřuj, ale pak se moc nediv Důvěřuj, ale pak se moc nediv Zita Marinovová

Zábavně napsaný příběh, který zdoláte za večer. Na konci však na mě tato kniha působila povrchním dojmem - možná za to může prostředí, do kterého jsou příběhy zasazeny, možná trochu uspěchanost děje. Nejsem zrovna přívržencem rozvleklých, stále se opakujících pocitů, ale toto dílo je fakt napsané velmi vtipně, takže proč trochu nerozpracovat příběhy hrdinů.
Příběh však hned zapomenete, takže pro mě průměr.

06.04.2016 3 z 5

Kdopak je ta zrzka? Kdopak je ta zrzka? Alice Clayton

Hned v první kapitole mi hlavní hrdinka lezla tak na nervy, že ... Nebudu se rozčilovat a pro jistotu jsem knihu nedočetla, takže nebudu ani hodnotit :-)
Další knihy této autorky již číst nebudu, a pokud ano, dobře mi tak :-)

05.04.2016

V síti lásky V síti lásky Linda S. Howington

Romantika, která vám dovolí zapomenout, že za okny padají trakaře. Další kniha z edice pana Alzhaimra - čtěte kolikrát chcete, vždy to bude poprvé. Já si díky detektivní zápletce tyto knihy aspoň rámcově pamatuji, ale u této už ani ťuk. Že by Alzhaimr? Pravda je, že v poslední době stále něco hledám :-)))

25.01.2016 2 z 5

Rychle a vášnivě Rychle a vášnivě Kristy Bromberg

Tenhle díl mě dostal. Sice odstíny šedi jak vyšité, ale mě se líbil psychologický aspekt . A ten konec - za ten jsem přidala jednu hvězdičku. Bohužel originalitu v této knize nenajdete.

04.01.2016 4 z 5

Jaromír Jágr - Hledání nebe Jaromír Jágr - Hledání nebe Pavel Loněk

Knihu jsem koupila svému švagrovi jako vánoční dárek. Po nahlédnutí do ní mu ji ani nechci dát. Kniha mě opravdu bavila - ve skrytu duše doufám, že je napsána pravdivě.
Švagr svůj dárek pod stromeček samozřejmě dostane a moje knihovna je o jednu knihu bohatší.

24.12.2015 5 z 5

Láska jako z filmu Láska jako z filmu Victoria Van Tiem

Na mě místy hodně přeslazené.Kniha je napsána svižně, vtipně - nad určitými pasážemi jsem se opravdu smála nahlas.
Romantikou ve filmu nepohrdnu, ale že bych ji sledovala dokolečka do kola hlava se mi točí - to ne. Takže mnohdy jsem se v knize ztrácela nad hláškami z filmů, ale v předvánočním chaosu docela dobrý relax.
A nakonec: zazvonil zvonec...a jestli neumřeli, žijí tam dodnes.

22.12.2015 3 z 5

Schody do nebe Schody do nebe Lenka Lanczová

Příběh o dospívání pro dospívající. S takovou lehce hořkou patinou - rodiče Žanety bych pověsila do průvanu. Nebudu hodnotit logičnost a tím věrohodnost příběhu, protože nejsem cílovou čtenářskou skupinou.
Na své si přijde i pozorný čtenář: ...,,nové výstřiky barevného sperma svatebního orgazmu". No uznejte - originílní vyjádření ohňostroje.

10.12.2015 2 z 5

Vysoko (v oblacích) Vysoko (v oblacích) R. K. Lilley

Střední část knihy se nese v duchu nezřízeného sexu, stále do kola se opakujícího sprchování, mydlení, mytí hlavy...to mě nějak nebralo. Na druhou stranu mě bavilo sledovat myšlenkové pochody Biancy, která něco jiného si myslí a jinak koná. Jsem zvědavá, kam se posune.
Sex při cvalu na koňské hřbetě - musím se zeptat nějakého žokeje :-)

30.11.2015 2 z 5

Ona Ona Carey Heywood

Ukázka knihy mě docela navnadila, takže jsem podlehla a zakoupila elektronickou verzi. Bohužel zbytek knihy byl pro mě fakt slabý, hrozný překlad se spoustou chyb kvalitě také nepřidaly. Konec knihy jsem již jen tak přelétla. Knihu rozhodně nedoporučuji - pro mě ztráta času a peněz. Za ten začátek aspoň jedna hvězda.

28.11.2015 1 z 5

Na hraně zapomnění Na hraně zapomnění Jessica Ann Redmerski

I když příběh - kromě podařeně vykreslené cesty autobusem - není v ničem originální, mě rozhodně nenudil. Je podkreslen tajemstvím, které vás nutí číst a číst. Na konci ukápne slza, ale rozuzlení příběhu mě trochu zklamalo. Možná jsem si představovala něco jiného něž opravdu přeslazený happy end.
Nicméně u této knihy jsem zvědavá na druhý díl

27.11.2015 3 z 5

Seznam skandálních snů Seznam skandálních snů Sarah MacLean

Trochu nevěrohodný romantický příběh. Protože se odehrává v minulosti, tak jsem jeho věrohodnost ani neřešila. A protože je velmi vtipně napsán, tak jsem se místy i královsky bavila. Spisovatelka zapojila svoji fantazii a mě opravdu pobavila. Ke konci mě nudily stále se opakující erotické scény. Pro mě by těchto scén mohlo být v knize méně.

17.11.2015 4 z 5