farb

Dobré. Se synem jsme se při čtení pobavili oba. Jednoduchá, hravá dětská komiksová jednohubka, která kluka správného věku a se zájmem o tyhle hrdiny bez problémů zabaví . Za mě o fous lepší, než Spider-Man / Venom od stejných autorů.

První sešit je hodně dobrý a solidně navnadí. Pak se to ale zvrtne v jeden velký maglajz. Jako žádná extra hrůza, ale ani nic zajímavého... Za mě za tři - jeden bod za první sešit, druhý za kresbu a třetí za poslední stránku.

Pro mě kvalitní punisherovská řezničina. Nijak vyjímečná, ale kvalitní vybíjená s Frankem ve skvělé formě.

Síla. Za mě zatím nejlepší díl - perfektní sonda do toho buranského, vidláckého, rasistického a fotbalem nezdravě posedlého drsného světa. Těším se na další část, puda je perfektně připravena pro (jistě velké) události příští.

Mám Lovecraftovo dílo docela v lásce , byť nejsem přímo jeho uctívačem, jeho dílo uznávám a pár povídek ( především tu jejich atmosféru) mám v oblibě. A díky tomuto obeznámení, jsem si skutečně vychutnal tento Moorem stvořený mýtus kolem Lovecraftova mýtu. Nevím, jak to bude působit na někoho HPL nezasaženým, ale pro mě to bylo přesně v tom "správném" lovecraftovském duchu. Opět klobouček, pane Moore.

Se zeměplošskými démony je zkrátka pekelná psina.

Všechny krásy Zeměplochy, tj. humor ( scénky z bratrstva, trpaslíci, Nobyho hlášky...), skvělé postavy ( Mrakoplaš a právě hlídka jsou u mě top!), to vše poctivě zabalené v hávu fantasy, navíc šmrcnuté detektivkou.... Po přečtení Čaroprávnosti a Morta, jsem drobně zaváhal, ale Stráže! Stráže! definitivně stvrdily mou lásku k Zeměploše. Nelze nemilovat.

První setkání s páprdou a jo, pobavil jsem se. Né každá stránka trefí hřebík na hlavičku, ale povedené, nekorektní, uchylné a dětinské sprosťárny přece jen převažují a dokáží vyvolat přiblblý úsměv.

Velmi civilní, neprvoplánové a citlivé vyprávění o počátcích Supermana. Žádná velká akce, vybuchující města a superpadouši, ale starosvětsky, překvapivě mile a hlavně správně pojaté, jak se dle mého na postavu takového Mirka Dušína sluší. Za mě dosti na atmosféře dokresluje Saleova kresba, především jeho zachycení postav a emocí ( Luthor a hlavně Lana Langová a ty její oči...), plus "bonusové" povídky ( tedy ty první dvě), taktéž skvěle dokreslují charakter Muže z oceli.

Předně musím říct, že mě nikdy nic od Bendise tak úplně nesemlelo. Jako píše dobré, kvalitní věci, ale odvařenej nadšením jsem z něj nikdy nebyl - prostě mi nikdy úplně nesednul. A prvních pár sešitů Aliasu jsem to cítil stejně - jako dobrý, ale na prdel si z toho nesednu.... Jenže s každým dalším sešitem se mi tahle civilní noirová marvelovka pozdávala víc a víc, až jsem při konečné konfrontaci s Killgravem, cítil ten strach a úzkost spolu s Jessicou. Nakonec jsem tedy dočetl totálně odvařený a se silně a dlouze rezonujícími pocity, z téhle hutné nesuperhrdinské série ze superhrdinského světa. Takže za mě ano, nejlepší Bendis.

(SPOILER) Žádný komiksový Thor, kterého jsem četl, mě nikdy nijak zvlášť neoslovil, ale tohle bylo přece jen jinčí kafe. Za mě to není nikterak zásadní a zlomová událost ( zvlášť, když se Thorům po navrácení do jejich časových rovin, všechny vzpomínky na proběhlé události postupně vytratí - tudíž to ani na Thora zásadní vliv mít nemůže, když si to nebude pamatovat...), ale velmi dobré a hezky vystavěné počtení určitě ano. Vlastně to ve mně, s přibývajícím časem od přečtení, celkem hezky rezonuje a zpětně vylepšuje už tak dobrý dojem. "Legendární" mi to nepřijde, ale i tak jsem se dobře pobavil, místy si zapřemítal o víře, náboženství a božství jako takovém, i když vše se vždy stejně vyřeší mlácení kladivem.

Příběhy barbarského Cimmeřana jsem si naprosto zamiloval a tenhle výběr se Argu velmi povedl - perfektní, čtivá Conanova dobrodružství, jak je mám rád. Slupnul jsem to s velkou chuti. Díky, a těším se na další.

Nedosahuje to kvalit nejlepších netopýřích příběhů, ale i tak Sean Murphy přišel s originálním pojetím, které mě baví. Nevyhnul se určitým neduhům a několika superhdinským klišé, ale převrátil Gotham naruby velmi zajímavým způsobem. A tady, v druhé knize, kde se prohlubuje nově vymyšlená mytologie a naplno se zúročuje svět nastolený prvním dílem, už téměř nemám zásadnějších výhrad. Prokletí mě bavilo a překvapilo o fous víc, než první part a těším se, co bude dál. A velkým plusem je pro mě i kresba, které se nemůžu nabažit - všechny ty ostré linie, design světa a strojů, vzhled postav, městské celky..... To mému oku skutečně lahodí, klobouk dolů. Potrženo, sečteno - velmi zajímavý a krásně nakreslený komiks, né geniální a skvělý, ale zásadní a zajimavý zcela určitě.

Za mě fenomenální batmanovská detektivka. Laskomina, s netopýrem přesně v té poloze, ve které ho mám nejradši. A ta Saleova kresba!

Ennisův Punisher je už prostě srdcovka. Příběh z předpunishrovské éry o partě chlapíků, co se prodírají zbytečným válečným peklem a jejich veliteli, správným chlapovi, který je tím protáhne. Bavilo od začátku do konce, perfektní komiksové počtení, Ennis je třída.

Matičko Mokoš, to byla jízda! Nikdo nedokáže slovanskou fantasy psát jako právě Juraj Červenák - celá kniha neuvěřitelně čtivá, skutečně to odsýpá stránku za stránkou až do konce, poutavá s dobrým příběhem a plná skvělých postav.... Za mě zkrátka perfektní žánrová práce. Těším se na další díly.

Jako masakr. A nejenom krvavý masakr, tohle byla síla i emocionálně. Jak bylo pro mě první setkání s Barracudou nejslabší z celého runu, tak tohle je opět špičková práce ve všech ohledech. I ta "škaredá" kresba prvního sešitu tomu nijak neubrala.

Dost dobrý Punisher, ne úplně špičkový, ale vážně dobrý. Plus body navíc za kresbu, která mi velmi sedla.

Největší zážitek a myšlenkovou rezonanci mi přináší první Duna, na tom se asi nic nezmění. Spasitele Duny považuji za velmi dobrou nástavbu, kvalitní věc, která první díl nepřekoná /nedorovná, ale stejně jde o velmi silné dílo. Děti Duny jsou pro mě zase o fous slabší Spasitele, nicméně, pořád mě děje z planety Arrakis náramně baví a docela naplňují. Nenudil jsem se a jsem zvědav, co přijde dál.

Jedu v Crewi už docela dlouho, ale né tak, abych tohle pamatoval, takže pro mě byl tento retro komiksový výběr novinkou....Dredd dobrý, Sinister a Dexter taktéž, Misionáře jsem prozíval, Devlina Waugha jsem si opravdu užil - za mě vrchol výběru. Palec nahoru.