Fidoo Fidoo komentáře u knih

Dcery čarodějného vrchu Dcery čarodějného vrchu Mary Sharratt

..."Zbyla jen naše jména a ty lži, co na ně namotali."
Velmi pěkně napsaný příběh o víře v obdařenost, spřízněné duchy, zažehnávání a kouzla. Příběh, který vychází ze skutečných čarodějnických procesů začátkem 17. století v Británii.
Doporučuji všem, které tato tematika zajímá.

28.11.2019 5 z 5

Jsem Baťa, dokážu to! Jsem Baťa, dokážu to! Jozef Banáš

Narodila jsem se a žiju ve Zlíně, mám tak jedinečnou možnost denně vidět vše, čemu zde dal Tomáš Baťa a následně pak J. A. Baťa základ. Areál továrny, tak jej znám dnes, mi při čtení knížky doslova vyrůstal před očima, stejně tak i Baťovy domky a spousta jiných významných staveb. Po přečtení knihy musíte Zlín vidět a zažít. Přijeďte :-)

01.11.2023 5 z 5

Spáči Spáči Lorenzo Carcaterra

Jedna klukovská chyba, která nerozlučným kamarádům změní život. Jakýkoliv zločin, páchaný na slabších a bezmocných je neodpustitelný a kluci se s tímto ponížením a utrpením vypořádali po svém.

07.07.2020 3 z 5

Stehlík Stehlík Donna Tartt

Měla jsem obavy. Z recenzí, z tloušťky a také tíhy knihy :-)
První dlouhé souvětí, doplněné o další text v závorce, no... říkala jsem si, že toto asi nedám. Ale přijala jsem tuto výzvu a jsem ráda. Knížka mě vtáhla, vzala jsem si z ní to svoje a závěr byl nádherný. Zase něco trošku jiného, a proto mám literaturu ráda. Není jen o severských krimi, které čtete sice jedním dechem, ale naprosto nic vám nedají.

26.05.2020 5 z 5

Zvuk slunečních hodin Zvuk slunečních hodin Hana Andronikova

Při čtení této knížky jsem byla plná rozporů. Začátek mě nadchl a vtáhl do děje. Postupně jsem se však začala ztrácet v tom, kdo zrovna příběh vypráví a na této vlně nadšení a bezradnosti jsem se dopracovala ke konci jinak krásného příběhu.

01.03.2020 3 z 5

Učedník Učedník Tess Gerritsen

Pro druhý díl z této série mě napadá jen jedno: velké očekávání = zklamání.
Z Chirurga jsem byla nadšená, skvělá detektivka, trošku víc krvavá, ale jinak podle mého vkusu. Učedník byl morbidnější, byl čtivý, to ano, ale tak nějak jsem si ho neužila, jako Chirurga.
Nicméně tomu dám ještě šanci a za čas zkusím sáhnout po další ze série.

16.03.2020 3 z 5

Jáma Jáma C. J. Tudor

Knížka se četla velmi dobře, měla spád i napětí, ale jako ostatní knihy podobného žánru, mi nic nedala, ničím mě neobohatila.

30.01.2020 2 z 5

Já už budu hodná Já už budu hodná Clara Weiss

Žádná sláva, knížka mi vůbec nic nedala :-( škoda.

16.09.2019 2 z 5