FMMMM FMMMM komentáře u knih

Dobrodružství včelky Máji Dobrodružství včelky Máji Waldemar Bonsels

Na seriálové včelce Máje jsem neměl rád tu "divnou" hudbu v napínavých situacích. Pokud jde o knihu, dětem se líbí a také předčítání nezní tak špatně.:-) Nevím jak ostatní vydání, ale toto je graficky shodné se seriálem.

10.07.2015 4 z 5

Gagarinova věc / Gagarin´s Thing Gagarinova věc / Gagarin´s Thing Jiří Černický

Vystavět knihu o 36 stranách (+ 36 v Aj) na "vesmírném smetáku", není pro mne až tak velká zábava.

28.06.2015 1 z 5

Poslední přání Poslední přání Andrzej Sapkowski

Čteno na základě odehrání PC hry. Musím uznat, že hra je pro mě o mnoho lepší... Další knižní díly Zaklínače mě už tak nebraly.

28.06.2015

Bůh na tripu Bůh na tripu Archibald Bláha

Knihu bych nedoporučil, ať už budoucím uživatelům LSD nebo těm stávajícím. Ti první si budou myslet, jaká to není pohoda být na "tripu" a ti druzí se knize vysmějí. Kniha mohla být zredukována na třetinu a stejně se toho moc nedovíte.

28.06.2015 1 z 5

Brána svobody Brána svobody Stevan Jakov Jakovljevič

Vítězná, mnoha životy proložená, cesta za osvobození Srbska v první světové válce. Skvělé zakončení celé trilogie.

22.06.2015 5 z 5

Receptury teplých pokrmů Receptury teplých pokrmů Jaroslav Runštuk

Skvělý pomocník při přípravě "tradičních" českých pokrmů. Pokud chcete začít vařit nebo podnikat v pohostinství je to výborný naučný doplněk. Dle mého názoru jsou některé z receptů z tohoto vydání již zastaralé a potřebují přidat další-nové přílohy, koření, postupy, které se v "tradiční" české kuchyni "zatím" neobjevily.

22.06.2015 3 z 5

Barvy Barvy neznámý - neuveden

Ano, Vaše děti se snad naučí barvy. Ale po grafické stránce mi připadají obrázky strašidelné a přemýšlím, jestli se k této knize budou děti rády vracet.

08.06.2015 3 z 5

Co dělat... aneb kapesní průvodce krizovými situacemi doma i v zahraničí Co dělat... aneb kapesní průvodce krizovými situacemi doma i v zahraničí neznámý - neuveden

Ke knize jsem se dostal darem, po rozhodnutí, že knihy se nemají vyhazovat. Snad jsem měl poprvé v životě udělat výjimku a dotyčnou osobu nechat knihu zlikvidovat. Komu byla a je kniha určena, navíc zapeníze, je mi do dnes záhadou.

08.06.2015

Malý vláček - Pojď si hrát a malovat Malý vláček - Pojď si hrát a malovat Zuzana Pospíšilová

Po textové a obrazové stránce je kniha v pořádku. Co mě velice zklamalo, je zpracování šablon k malování.

08.06.2015 1 z 5

Vlaky, lodě, letadla Vlaky, lodě, letadla Zdeňka Študlarová

Docela detailně namalováno a je škoda, že ke každému obrázku, je zadán pouze jeden úkol. Ano, úkoly si vymyslím pro děti další, ale proč nevyužít potenciál, tak velkých a podrobných obrázků...

08.06.2015 3 z 5

Rudla se zase směje Rudla se zase směje Helena Štichová

Opět musím pochválit ilustrace pana Šplíchala.

08.06.2015 4 z 5

Traktor Lojzík pomáhá Traktor Lojzík pomáhá Helena Štichová

Zábavná a naučná kniha - leporelo o ročních obdobích, ve které Vás provází traktor Lojzík. Chválím ilustraci, která je na obyčejné leporelo velmi povedená.

08.06.2015 4 z 5

Válka s mloky / Krakatit / Povídky z jedné kapsy / Povídky z druhé kapsy / Bajky a podpovídky / Proč nejsem komunistou Válka s mloky / Krakatit / Povídky z jedné kapsy / Povídky z druhé kapsy / Bajky a podpovídky / Proč nejsem komunistou Karel Čapek

"po víně" jse musel přečíst tyto kousky Krakatit / Povídky z jedné kapsy / Povídky z druhé kapsy, poté jsem tuto pro mě nudnou knihu musel odložit. Povídky na mne působí podobně jako Povídky malostranské od Jana Nerudy.

04.05.2015 1 z 5

Justina a Julietta Justina a Julietta Donatien Alphonse François de Sade

Dílo není špatné,ale tyto poznatky by se měli vyučovat na základní škole, ať ví lidé ví co všechno můžou od života očekávat.

04.05.2015 3 z 5

1000 divů světa 1000 divů světa Friedemann Bedürftig

Zajímavosti v knize určitě jsou, ale velké zklamání je z neaktuálních fotografií a částečně i popisu některých míst. Za ty peníze bych přemýšlel o jiném výběru.

30.04.2015 2 z 5

Velká čínská zeď - Vzestupy a pády Čínské říše, období 1000 př. n. l. - 2000 n. l. Velká čínská zeď - Vzestupy a pády Čínské říše, období 1000 př. n. l. - 2000 n. l. Julia Lovell

Všeobecné poznatky o čínské historii. Určitě jsou lepší, podrobnější a zajímavější knihy zaměřené na určitá období.

30.04.2015 2 z 5

Lexikon zajímavých zbytečností Lexikon zajímavých zbytečností Michal Ptáček

Název knihy mluví za vše, občas překvapí jaké "zbytečnosti" se vedou v evidenci, statistikách a podobně.

30.04.2015 3 z 5

Detektivní agentura Půlměsíc Detektivní agentura Půlměsíc Eoin Colfer

Nic jiného jsem od autora nečetl a u knihy jsem se docela nasmál.

30.04.2015 4 z 5

Pod křížem Pod křížem Stevan Jakov Jakovljevič

Pokud někoho zajímá částečná historie Srbů po atentátu v Sarajevu doporučuji přečíst celé vydání, které bylo vydáno také jako Srbská trilogie. Knižní styl je velice podobný světoznámé klasice http://www.databazeknih.cz/knihy/na-zapadni-fronte-klid-250

29.04.2015 4 z 5