FMMMM komentáře u knih
Zábavná a naučná kniha - leporelo o ročních obdobích, ve které Vás provází traktor Lojzík. Chválím ilustraci, která je na obyčejné leporelo velmi povedená.
Nejlepší kniha od Remarqua k zasmání i zamyšlení.
Knihu jsem četl v roce 2006 a byl jsem velice nadchnut. Musím přiznat, že do té doby jsem nic podobného nepřečetl. Doporučuji přečíst nejdříve knihu a poté až velice nepovedený film.
Má první a poslední zakoupená kniha Nesba, takovéto průměrné detektivky píší skoro v každé větší zemi... Dobré čtení, ale že bych autora přednostně vyhledával, to ne.
Pěkné čtení, první kniha, u které jsem uronil slzičku...
"po víně" jse musel přečíst tyto kousky Krakatit / Povídky z jedné kapsy / Povídky z druhé kapsy, poté jsem tuto pro mě nudnou knihu musel odložit. Povídky na mne působí podobně jako Povídky malostranské od Jana Nerudy.
Dílo není špatné,ale tyto poznatky by se měli vyučovat na základní škole, ať ví lidé ví co všechno můžou od života očekávat.
Pro někoho moc, pro někoho málo. Když vezmu, že v době kdy byla kniha napsána se lidé s dobrým postavením velice nudili, tak je to na tu dobu vlastně normální. Začínajícím experimentátorům mohu knihu vřele doporučit.
Jedna z mála, knih o NBA, která vyšla u nás. Zakoupení v roce vydání, se rovnalo mít v ruce "Svatý grál". I dnes má fanouškům zámořského basketu stále o říct.
Ne, ne, ne, ani po několika letech jsem se nepřinutil dočíst povídky dokonce... Styl psaní a obsah mi opravdu nikdy nesedne. Proč je tato knih povinnou četbou je mi do dnes záhadou.
Zajímavosti v knize určitě jsou, ale velké zklamání je z neaktuálních fotografií a částečně i popisu některých míst. Za ty peníze bych přemýšlel o jiném výběru.
Všeobecné poznatky o čínské historii. Určitě jsou lepší, podrobnější a zajímavější knihy zaměřené na určitá období.
Název knihy mluví za vše, občas překvapí jaké "zbytečnosti" se vedou v evidenci, statistikách a podobně.
Nic jiného jsem od autora nečetl a u knihy jsem se docela nasmál.
Napínavé a zajímavé čtení od začátku. Jaké by to asi bylo, kdyby... Až na nelogické chování některých jedinců, je kniha skvělá. Docela mě to chytlo, ale co musím vytknout, hrozné chyby v překladu, textu a stavbě vět. Kdyby jsem knihu nedostal darem, po 30 stranách by skončila zpět v knihkupectví, viz ceny v knihkupectví... Nevím jak paní Pospíšilová překládá ostatní knihy, ale pokud máte možnost, přečtěte si to raději v originále.
Pokud někoho zajímá částečná historie Srbů po atentátu v Sarajevu doporučuji přečíst celé vydání, které bylo vydáno také jako Srbská trilogie. Knižní styl je velice podobný světoznámé klasice http://www.databazeknih.cz/knihy/na-zapadni-fronte-klid-250