frantisek8863 komentáře u knih
Příjemné čtení o klukovské partě, tajemné zahradě a jejich různých dobrodružství. Jejich tajemné setkání s pračlověkem a jeho vyprávění mě jako dítě nadchlo. Parádní čtení.
Samozřejmě počítám, že budu díky svému hodnocení zatracen fanoušky Zeměplochy. Původně jsem se těšil na tuto fantasy klasiku s vysokým oceněním a velmi kladnými referencemi okolo mě. Ač mám blízko k fantasy a sci-fi byl jsem nesmyslným a chaotickým dějem a podivným humorem zděšen a do konce jsem se nutil pouze puzen zvědavostí jestli to bude takhle slabé až do konce. Občas se nudné, nebo podivné děje rozjedou a jsem rád, že jsem se nenechal zastrašit. Zde se takové prozření nekonalo.Ne ne, tohle jednoznačně není šálek humoru pro mě a jsem přesvědčen, že se k tomuto autorovi již nikdy nevrátím a budu se mu vyhýbat obloukem. Ovšem netvrdím, že když já nechápu a nestačím na tuto knihu a autora tak, že tyto knihy nepotěší a nerozesmějí někoho jiného. Každý ať si najde svou vlastní cestu, tedy četbu já se vydám jinou cestou...
Netuším do jaké míry je tato kniha fikce. Zda a kolik je v ní reálného, ale četl jsem všechny díly dvakrát možná i třikrát. Popisují brutalitu války a jak mít větší pravděpodobnost ji přežít.Hrát podle svých pravidel.Popisované děje jsou napínavé a mají spád. Občas si v knihách náckové dělají alibi pro to co se dělo za 2. světové války a jindy jim člověk drží palce a žasne nad jejich urputností a německou vojenskou efektivností, ale beru to vše tu více, tu méně s rezervou.Za mě parádně čtivé vojenské příběhy z Vietnamu.
Dobrá kniha s hororovým nádechem, se zajímavým pohledem na zničenou civilizaci a svět. Kdy se národy, politika a náboženství prezentují v temném, nebezpečném a křehkém světě podzemí metra a stanic.Každý nový den je neustálý boj o přežití mezi lidmi, stanicemi, ideologiemi, mutanty a "vycházkami" těch několika nejstatečnějších na zamořený a ještě nebezpečnější povrch. Někdy se autor pouští do akcí, tajemna a jindy nutí čtenáře se zamyslet nad poskytnutými informacemi a souvislostmi. Za mě dobrý, jistě stojí za to si ji přečíst vícekrát.
Knihu jsem dočetl jako dokončení alá trilogie i s vědomím jiného autora, které bylo pro mě víceméně zklamáním. Mezigalaktická heroická schízo jízda s kterou jsem často nestačil držet krok. Pocit, že hrdinové, Max, Ten druhý, superpočítač a paní štěstěna jedou na dobrém speed matroši mě neopouštěl po většinu knihy.Dobře, dobře beru to, že se trilogie nějak superhrdinsky zakončila, ale po tom všem jsem ochoten se vrátit pouze k první knize.
Po prvním dílu, který mě na začátku dost chytil je tohle jen akčně nastavená samohrdinská kaše, ale budiž. Nenadchlo mě to, ani mě to neurazilo...
V dětství jsem tuto knihu četl několikrát, s trochou naivity obdivoval historii a slovanské začátky pod vedením Sáma. Jak nad tím nyní přemýšlím, klidně bych si ji přečetl znovu. Sfilmování, by také nebylo marné.
Nemohu hodnotit, nedokázal jsem tuhle sci-fi parodii dočíst. Kniha nezaujala a budu se jejím dalším pokračováním cíleně vyhýbat.
Trochu pohádka, propojení Howardova světa a Lovecrafta.
Kostra příběhu je dobrá a zajímavá, ale způsob podání mě nezaujal, místy nuda.
Poslední díl co mi chyběl do série Hannibala Lectera. Přesto, že to zde teprve vše začíná. Dobře napsané, držel jsem mladému Hannibalovi palce.
Zvláštní a neobvyklé. Ze začátku a místy v určitých fázích děje jsem váhal, zda to dočtu, ale chtěl jsem se dozvědět závěr celého snažení.Název popisuje vše, jde o pohádkovou, mystickou detektivku z Českého lesa, kde by méně informací příběhu pouze prospělo.
Izolovaná vesnice a orignální téma ohrožení komunity se dalo rozumě číst. Milostný čtyřúhelník se svými aktéry, jejich podivnými jednáními a rozhodnutími spíše kazil příběh. Snažil jsem se díky náznakům odhalit v jaké době se děj odehrává, ale tajemství odolává. V druhém díle by snad mohlo být více indícií.
Slabé a chudé na děj. Jedna z nejhorších Conanovek. Škoda vynaložených peněz a ztráta času.
Je to již mnoho let co jsem tuto knihu četl. Sice si skoro vůbec nevybavuji děj, ale měl jsem tehdy silný pocit, že z mnoha nástupců R.E.Howarda byla tato kniha celkem slušně povedená. Ovšem, poté jsem si koupil další knihu tohoto autora, podle mně nadějného pokračovatele: Conan a sedm dní do úplňku a to byla jedna z nejslabších Conanovek vůbec.
Sice jsem očekával od dodatečně dopsaného dílu víc, ale po dlouhé době částečně potěšil. Čte se to dobře a rychle.Název tohoto dílu docela vystihuje popisovaný příběh. Vše mi přišlo zbytečně zběsilé, sešité horkou jehlou a s fantasii se zde autor také moc neomezoval. Těšil sem se na setkání se starými známými z předchozích dílů.Bohužel nikdo se nekvalifikoval. Tento díl je plný nových postav,ale moc sympatií si u mně nezískali. Autor se u nich omezuje jen na základní informace. Když se na konci objeví příslušníci ze SEALu 6 tak tam je teprve bída o informace. Sice se zmiňuje jejich vysokou kvalitu, ale to je tak celé, ani se jmény se skoro neobtěžuje. Bez osobních informací a příběhů osob se z nich stávají jen neosobní nástroje pro Marcinkovo vyřešení svěřeného úkolu od prezidenta.
Trochu zklamání a pár slabších míst mě místy nudilo. Ovšem,hrůza a strádání děj žene dál.
Po prvním díle, jsem čekal kam se to vše posune, bohužel se to zvrhlo v Kulhánkovinu. Dočteno jen s povinnosti, za mě slabota a podprůměr.