frantisek8863 frantisek8863 komentáře u knih

Bratrstvo Bílého klíče Bratrstvo Bílého klíče František Langer

Příjemné čtení o klukovské partě, tajemné zahradě a jejich různých dobrodružství. Jejich tajemné setkání s pračlověkem a jeho vyprávění mě jako dítě nadchlo. Parádní čtení.

08.09.2017 4 z 5

Barva kouzel Barva kouzel Terry Pratchett

Samozřejmě počítám, že budu díky svému hodnocení zatracen fanoušky Zeměplochy. Původně jsem se těšil na tuto fantasy klasiku s vysokým oceněním a velmi kladnými referencemi okolo mě. Ač mám blízko k fantasy a sci-fi byl jsem nesmyslným a chaotickým dějem a podivným humorem zděšen a do konce jsem se nutil pouze puzen zvědavostí jestli to bude takhle slabé až do konce. Občas se nudné, nebo podivné děje rozjedou a jsem rád, že jsem se nenechal zastrašit. Zde se takové prozření nekonalo.Ne ne, tohle jednoznačně není šálek humoru pro mě a jsem přesvědčen, že se k tomuto autorovi již nikdy nevrátím a budu se mu vyhýbat obloukem. Ovšem netvrdím, že když já nechápu a nestačím na tuto knihu a autora tak, že tyto knihy nepotěší a nerozesmějí někoho jiného. Každý ať si najde svou vlastní cestu, tedy četbu já se vydám jinou cestou...

25.08.2017 1 z 5

Ďábelská garda Ďábelská garda George Robert Elford

Netuším do jaké míry je tato kniha fikce. Zda a kolik je v ní reálného, ale četl jsem všechny díly dvakrát možná i třikrát. Popisují brutalitu války a jak mít větší pravděpodobnost ji přežít.Hrát podle svých pravidel.Popisované děje jsou napínavé a mají spád. Občas si v knihách náckové dělají alibi pro to co se dělo za 2. světové války a jindy jim člověk drží palce a žasne nad jejich urputností a německou vojenskou efektivností, ale beru to vše tu více, tu méně s rezervou.Za mě parádně čtivé vojenské příběhy z Vietnamu.

28.07.2017 5 z 5

Metro 2033 Metro 2033 Dmitry Glukhovsky

Dobrá kniha s hororovým nádechem, se zajímavým pohledem na zničenou civilizaci a svět. Kdy se národy, politika a náboženství prezentují v temném, nebezpečném a křehkém světě podzemí metra a stanic.Každý nový den je neustálý boj o přežití mezi lidmi, stanicemi, ideologiemi, mutanty a "vycházkami" těch několika nejstatečnějších na zamořený a ještě nebezpečnější povrch. Někdy se autor pouští do akcí, tajemna a jindy nutí čtenáře se zamyslet nad poskytnutými informacemi a souvislostmi. Za mě dobrý, jistě stojí za to si ji přečíst vícekrát.

08.07.2017 4 z 5

Kat Kat Martin Moudrý

Knihu jsem dočetl jako dokončení alá trilogie i s vědomím jiného autora, které bylo pro mě víceméně zklamáním. Mezigalaktická heroická schízo jízda s kterou jsem často nestačil držet krok. Pocit, že hrdinové, Max, Ten druhý, superpočítač a paní štěstěna jedou na dobrém speed matroši mě neopouštěl po většinu knihy.Dobře, dobře beru to, že se trilogie nějak superhrdinsky zakončila, ale po tom všem jsem ochoten se vrátit pouze k první knize.

13.05.2017 2 z 5

Cynik Cynik Jiří Kulhánek

Po prvním dílu, který mě na začátku dost chytil je tohle jen akčně nastavená samohrdinská kaše, ale budiž. Nenadchlo mě to, ani mě to neurazilo...

13.05.2017 2 z 5

Hrdina Nik Hrdina Nik Eduard Štorch

V dětství jsem tuto knihu četl několikrát, s trochou naivity obdivoval historii a slovanské začátky pod vedením Sáma. Jak nad tím nyní přemýšlím, klidně bych si ji přečetl znovu. Sfilmování, by také nebylo marné.

29.04.2022 4 z 5

Na planetě upířích zombií Na planetě upířích zombií Harry Harrison

Nemohu hodnotit, nedokázal jsem tuhle sci-fi parodii dočíst. Kniha nezaujala a budu se jejím dalším pokračováním cíleně vyhýbat.

26.04.2022

Conan: Třetí krok do hlubin Conan: Třetí krok do hlubin Jaroslav A. Polák

Trochu pohádka, propojení Howardova světa a Lovecrafta.

09.09.2021 3 z 5

Špunt Špunt Arkadij Strugackij

Kostra příběhu je dobrá a zajímavá, ale způsob podání mě nezaujal, místy nuda.

09.09.2021 3 z 5

Hannibal - Zrození Hannibal - Zrození Thomas Harris

Poslední díl co mi chyběl do série Hannibala Lectera. Přesto, že to zde teprve vše začíná. Dobře napsané, držel jsem mladému Hannibalovi palce.

08.09.2021 4 z 5

Blůdička aneb Mystická detektivka z Českého lesa Blůdička aneb Mystická detektivka z Českého lesa Radek Coufal

Zvláštní a neobvyklé. Ze začátku a místy v určitých fázích děje jsem váhal, zda to dočtu, ale chtěl jsem se dozvědět závěr celého snažení.Název popisuje vše, jde o pohádkovou, mystickou detektivku z Českého lesa, kde by méně informací příběhu pouze prospělo.

08.09.2021 3 z 5

Les rukou a zubů Les rukou a zubů Carrie Ryan

Izolovaná vesnice a orignální téma ohrožení komunity se dalo rozumě číst. Milostný čtyřúhelník se svými aktéry, jejich podivnými jednáními a rozhodnutími spíše kazil příběh. Snažil jsem se díky náznakům odhalit v jaké době se děj odehrává, ale tajemství odolává. V druhém díle by snad mohlo být více indícií.

23.02.2021 3 z 5

Conan a sedm dní do úplňku Conan a sedm dní do úplňku Albert Simon Pergill

Slabé a chudé na děj. Jedna z nejhorších Conanovek. Škoda vynaložených peněz a ztráta času.

15.10.2019 1 z 5

Conan a kletba Venarijského lára Conan a kletba Venarijského lára Albert Simon Pergill

Je to již mnoho let co jsem tuto knihu četl. Sice si skoro vůbec nevybavuji děj, ale měl jsem tehdy silný pocit, že z mnoha nástupců R.E.Howarda byla tato kniha celkem slušně povedená. Ovšem, poté jsem si koupil další knihu tohoto autora, podle mně nadějného pokračovatele: Conan a sedm dní do úplňku a to byla jedna z nejslabších Conanovek vůbec.

15.10.2019 4 z 5

Zběsilá akce Zběsilá akce Richard Marcinko

Sice jsem očekával od dodatečně dopsaného dílu víc, ale po dlouhé době částečně potěšil. Čte se to dobře a rychle.Název tohoto dílu docela vystihuje popisovaný příběh. Vše mi přišlo zbytečně zběsilé, sešité horkou jehlou a s fantasii se zde autor také moc neomezoval. Těšil sem se na setkání se starými známými z předchozích dílů.Bohužel nikdo se nekvalifikoval. Tento díl je plný nových postav,ale moc sympatií si u mně nezískali. Autor se u nich omezuje jen na základní informace. Když se na konci objeví příslušníci ze SEALu 6 tak tam je teprve bída o informace. Sice se zmiňuje jejich vysokou kvalitu, ale to je tak celé, ani se jmény se skoro neobtěžuje. Bez osobních informací a příběhů osob se z nich stávají jen neosobní nástroje pro Marcinkovo vyřešení svěřeného úkolu od prezidenta.

23.01.2019 3 z 5

Kola hrůzy Kola hrůzy Sven Hassel (p)

Trochu zklamání a pár slabších míst mě místy nudilo. Ovšem,hrůza a strádání děj žene dál.

27.12.2018 3 z 5

Noční můry v Elm Street 1 Noční můry v Elm Street 1 Jeffrey Cooper

Hororová klasika, ve své době pojem.

27.12.2018 4 z 5

Pověsti z Chodska Pověsti z Chodska Jindřich Šimon Baar

Hezké pověsti a obrázky.

26.12.2018

Královna smrti Královna smrti Miroslav Žamboch

Po prvním díle, jsem čekal kam se to vše posune, bohužel se to zvrhlo v Kulhánkovinu. Dočteno jen s povinnosti, za mě slabota a podprůměr.

24.11.2018 2 z 5