Cynik přehled
Jiří Kulhánek
Cesta krve série
Milióny zemřely při útoku mimozemšťanů či byly Cizinci odvlečeny neznámo kam. Maxmilián však zkázu přežil, i když byl vlastně dobrák. Možná jen proto, že se v něm probudilo jeho druhé Já: Cynik. V okamžiku, kdy se blíží ke svému vytčenému cíli na jihu Afriky, však zjišťuje, že existují mnohem zákeřnější protivníci, než jsou mrtváci, upíři a popelnice Cizinců. Cestu mu zkříží lidé, kteří se obratně přizpůsobili nové situaci...... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Cynik. Přihlašte se a napište ho.
Maxmilián spolu s Jonášem dorazili do Afriky a přežili všechny útoky nepřátel. Zde se setkávají s místními obyvateli, kteří se skrývají před upíry a mimozemšťany. Maxmilián spolu s náčelníkem vymyslí plán na cestu do Jižní Afriky pro další boj proti nepřátelům. Ovšem ti jsou mnohem silnější než si kdo dovede představit a cesta nebude vůbec snadná. Dokáže Maxmilián dojít pro pomoc a postavit svým protivníkům a hlavně mohou s Jonášem tuto cestu přežít? V boji se z Dobráka, stává Cynik a cesta proti všem začíná. Skvělé pokračování prvního dílu, ve kterém hned od začátku začíná krvavá akce, ve kterém se Maxmilián brodí po kotníky ve své krvi a krvi svých nepřátel. Hodně nadsazený příběh a velké zvraty, nad kterými není třeba přemýšlet a jen si užívat cestu Cynika.
Guss zvrátil hlavu k pomrkávajícím bodům v nebeské báni. Všichni jsme ho následovali.
"Hvězdy zrudnou krví našich nepřátel" řekl "máme nového boha a máme cíl. Cesta krve může začít."
„Je to zvláštní, zúčasnit se konce civilizace a přežít ho.“
„Je jedno jestli v kmeni vaří žena nebo muž. Vaří vždy ten, kdo z nejméně potravin udělá nejvíce jídla.“
„Zemřel nejblbější smrtí na světě. Zmrzl uprostřed nejteplejší pouště.“
Více citátů z knihy najdete u autora.
Ocenění knihy (1)
1997 -
Cena Akademie sci-fi, fantasy a hororu
(Česká a slovenská kniha)
Kniha Cynik v seznamech
v Přečtených | 1 765x |
boj o přežití postapokalyptická sci-fi
2002 | Noční klub. Díl první |
2011 | Vyhlídka na věčnost |
1996 | Dobrák |
1995 | Vládci strachu |
2003 | Noční klub. Díl druhý |
Stejně parádní nářez jako jednička. Prostě nemá chybu.