Cynik (1997) | Databáze knih

Cynik přehled

Cynik
https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/1064/bmid_cynik-slF-1064.jpg 5 1079 1079

Cesta krve série

Milióny zemřely při útoku mimozemšťanů či byly Cizinci odvlečeny neznámo kam. Maxmilián však zkázu přežil, i když byl vlastně dobrák. Možná jen proto, že se v něm probudilo jeho druhé Já: Cynik. V okamžiku, kdy se blíží ke svému vytčenému cíli na jihu Afriky, však zjišťuje, že existují mnohem zákeřnější protivníci, než jsou mrtváci, upíři a popelnice Cizinců. Cestu mu zkříží lidé, kteří se obratně přizpůsobili nové situaci...... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Cynik. Přihlašte se a napište ho.

MilanKopeKnihy
08.12.2024 5 z 5

Naprosto skvělý akční nářez v kulhánkovském stylu. Ještě lepší než první díl. Škoda že Jiří nenapsal i třetí díl. Každopádně jedině doporučuji

PierReVesper
07.12.2024 4.5 z 5

(SPOILER) Z Dobráka se stává Cynik a ze mě skeptik. Nemůžu se totiž rozhodnout, jestli se mi druhý díl líbí víc, míň, nebo jestli se mi vůbec líbí, tak jak by měl, když je to teda ten Kulhánek.

Pořád je to parádní braková literatura, i když některé to omlacování hlavního hrdiny by z něho už dávno udělalo dva, možná tři hromádky bordelu, který by se vešel na lopatku.

První půlka i když začíná akcí a tam, kde skončil první díl, tak se mi neskutečně táhla, zato druhou jsem přečetl za třetiu času té první, tam to osýpalo a bavil jsem se jak u pavouků, tak i v té části těsně předtím.

O Jonáše jsme přišli, ale všehovšudy byl v prvním díle taky jakoby navíc, tak to ani nepřijde, že tam není. No a Ten druhý by se dalo říct, že je upozaděný, ale spíš se ze samotného Maxe stává Ten druhý. Jak už i název říká že? :-D

Jedinou změnou prošel saladin, byl tak nějak zeslaben. V prvním díle toho vydrží mraky a sám rozdává a tady je loupán víc než perníček.
A kvituji další bližší seznámení se s Cizinci a jejich ponutkami.

Poprvé využívám možnost půlhvězdy a klidně bych dal 4 a půl i prvnímu dílu, ale tak nějak už to nechám.

Siwan
29.10.2024 5 z 5

Stejně parádní nářez jako jednička. Prostě nemá chybu.

Je to zvláštní, zúčasnit se konce civilizace a přežít ho.

Je jedno jestli v kmeni vaří žena nebo muž. Vaří vždy ten, kdo z nejméně potravin udělá nejvíce jídla.

Zemřel nejblbější smrtí na světě. Zmrzl uprostřed nejteplejší pouště.

Více citátů z knihy najdete u autora.

Ocenění knihy (1)

1997 - Cena Akademie sci-fi, fantasy a hororu (Česká a slovenská kniha)

Kniha Cynik v seznamech

v Přečtených1 783x