Freedomova

První tři díly mne naprosto nadchly, čtvrtý byl podle mého nejslabší, ale přesto jsem si ho ráda přečetla. V druhé polovině mi připadala kniha záživnější. Souhlasím s názorem, který je níže, že by bylo lepší, kdyby tato skvělá trilogie končila třetím dílem.

Výborná kniha - čte se jedním dechem, je napínavá, všechny události jsou popsány velice zajímavě a barvitě a přesto plní svůj cíl v první řadě seznámit čtenáře s historickými událostmi. Líbila se mi víc než Město Slávy od této autorky.

Knížka je zajímavá, napínavá a stojí za přečtení. Kromě originální zápletky obsahuje hodně historických zajímavostí a lákavý popis Londýna.

Knihu jsem četla těhotná a nevím, jestli to bylo i tím, ale připadala mi často velice dojemná. Zanechala ve mě pocit, že i kdyby se život odvíjel stokrát jinak, stejně v něm bude radost i neštěstí, i když v jiné podobě a je třeba se s tím smířit a snažit se neztrácet naději.

Kniha je stejně jako první díl skvělá. Děj zajímavý, napínavý, styl čtivý a Cormoran stále stejně sympaticky nabručený. Bod dolů dávám jen za extrémně naturalistický popis místa činu, při kterém se mi opakovaně zvedal žaludek, což se mi ještě nikdy nestalo.

Zajímavý popis života na carském dvoře, barvité líčení, které rozhodně nenudí a seznámí čtenáře nejen se životním příběhem hlavní hrdinky, ale také s mnoha historickými reáliemi. Atmosféra dvorských intrik, neustálého špehování a falešného pozlátka v kontrastu s bídou a utrpením chudých lidí. Kniha mne rychle vtáhla do děje a nezklamala.

Prvně jsem tuhle knížku četla v 16ti a do Geralta jsem se úplně zamilovala, takže mě nejvíc zajímalo, jak to dopadne s ním a Yennefer. O mnoho let později jsem ji četla znovu a už mne zaujaly úplně jiné dějové linky. Myslím, že právě díky mnoha vrstvám příběhu si v něm každý může najít to své a dokáže překvapit i při opakovaném čtení.

Kniha je opravdu strhující. Mám moc ráda, když mám v průběhu děje několik teorií, kdo je tady ten největší padouch a během čtení Zmizelé jsem změnila svůj skálopevný názor hned několikrát. Závěr mne překvapil a o to více knihu oceňuji.

Skvělé zpracovaná knížka, moc mi pomohla při pátrání po historii Pyšel. Zkoušela jsem ji marně koupit, naštěstí ji měli k zapůjčení v knihovně.

Pohodová knížka na dovolenou nebo odreagování od stresu. Příběh je originální, není hned jasné, jak dopadne a humorným stylem a bez patosu podává téma, které je hluboké a dotýká se každého z nás. Knížka mne pobavila i dojala a rozhodně stojí za přečtení.

Knížka se mi líbila, námět střetu reálného světa se světem sociálních sítí je rozhodně zajímavý a originální, ale romantická linka setkání bývalé baculky s jejím idolem z dětství mi připadala zbytečně přitažená za vlasy. Jiná knížka od téže autorky se mi líbila více, ale tato mne nenudila a byl to prima relax.

Kniha je napínavá, trochu mě zrušilo, že kapitoly jsou psané z pohledu různých postav. Postava čarodějky mi nebyla úplně sympatická a popisy průběhu rituálů mi připadaly zbytečně zdlouhavé. Závěr byl zajímavý a překvapivý.

Knížku jsme dostali, ale byla hrozně rozvláčná a děti nebavila, tak jsme ji dali do knihobudky a jistě si najde čtenáře. Oceňuji hezké ilustrace.

Tuhle knížku jsem četla jako dítě a moc mě bavila. Teď si ji syn půjčil v knihovně, četli jsme ji před spaním a líbila se mu. Je to taková rychlovka, ale milá, žádné drámo a sem tam humor.

Námět se mi zdál velmi zajímavý, ale už na začátku mi připadalo, že je to pro autora příliš velké sousto. Skvělé popisy vzducholodí a prostředí se dost tloukly s prvoplánovou podobou s křesťanstvím - např. uhodinovaný Kristus apod. Detailní popis sexu s opičí ženou mi připadal úplně zbytečný a přiznávám, že i dost nechutný. Do dočtení jsem se nutila, protože mě zajímalo jak z toho autor "vybruslí" a uznávám, že docela se ctí. Nicméně další knihu od něj už si nepůjčím.

Thomas Cale mne nadchnul ve všech třech knihách a závěr mně vůbec nezklamal. Velice zajímavý je doslov autora, ve kterém vysvětluje inspiraci vlastními prožitky v katolické škole.

Moc hezký a milý příběh, krásné ilustrace, oddechová knížka pro malé děti. Čtyřletý syn miluje cirkusy, takže pro nás úplně ideální :)

Skvělá kniha, nemohla jsem se od ní odtrhnout. Doufám, že druhý díl bude stejně dobrý.

Kniha je zajímavá, čtivá, místy dost strašidelná, ale na můj vkus překombinovaná. Oceňuji především dobový popis Prahy a originální námět. Konec mě bohužel zklamal.

Ze začátku mě kniha moc nebavila, pak mne zaujala dějová linka týkající se Míny a její kavárny. Nakonec jsem zjistila, že další díly v češtině nevyšly, což mě definitivně zklamalo.