frohlichová.s

Knihu jsem četla v letadle, když jsem letěla z Londýnského Heathrow a nejspíš i to přispělo k tomu, že se mi líbila. Ačkoliv ne vše je stále aktuální, byla jsem překvapená, kolik věcí zůstalo nezměněných. Mnoho popisů je naprosto trefných a několik faktů jsem si i díky knize uvědomila. Sice to není úplně žánr, po kterém pravidelně sahám, ale přesto nelituji, že jsem ji přečetla. Doporučuji ji zejména těm, kteří se do Anglie chystají, a nebo se z ní čerstvě vrátili.

Určitě si knihu nepořizujte, pokud jste úplný začátečník! Pravděpodobně vás totiž nic nenaučí a nebudete mít tušení, co vlastně čtete. Přijde mi, že v poslední době vidím doporučení na tuto knihu s tím, že by si ji měli přečíst všichni jako povinnou četbu. Nováčky ve světě investování to bude akorát nudit, zbytečně utratí peníze a zabijou několik hodin času. Je skvělé, pokud se chcete o investování něco dozvědět, ale užitečnější bude, pokud zabrouzdáte na youtube, twiter a tak dále. Kniha je nepochybně užitečná a pravdivá, to ale ocení pouze zkušenější investoři, kterým by kniha měla být určena.

Na začátku se mi kniha moc nelíbila, ale po pár stránkách jsem se do knihy začetla.
Líbilo se mi, že žádná z postav nebyla 100% kladná nebo záporná. Knihu bych doporučila pro osoby, kteří v knihách hledají odpočinek.

Rozhodně se jedná o zajímavou knihu, která vám pomůže lépe pochopit ostatní. Vadila mi ale hlavní hrdinka, protože všechny její “převratné” nápady, na které v průběhu knihy přišla, nejsou pro čtenáře žádná novinka. A také v příběhu není žádný velký převrat v ději, kdy bych si řekla wow. Oceňuji otevřený konec a těm, kteří knihu ještě nečetli doporučuji, aby knize dali šanci.

Knihu bych doporučila spíše mladším (zhruba 8-12 let). Knížka nebyla špatná, ale děj mě moc nezaujal a vše mi přišlo hrozně naivní (hlavně hlavní postava). Nejvíce mi ale vadil nedomyšlený a málo propracovaný fiktivní svět, ve kterém bylo hodně mezer.
Já bych si ji znovu už asi nepřečetla.

Tato série patří mezi mé nejoblíbenější a moc jsem se na pokračování těšila. Krásný, zajímavý děj a zase trochu něco jiného. Tento díl byl asi nejslabší, ale tak to u třetího dílu pentalogie většinou bývá. Ve výsledku se mi ale kniha stejně moc líbila.

Po přečtení recenzí jsem se na čtení této knihy moc těšila a asi právě i kvůli tomu velkému očekávání jsem byla trochu zklamaná. Ze začátku jsem se nemohla začíst a občas se děj trochu táhl. Ale i přesto se jednalo o vcelku zajímavý příběh. Já se pravděpodobně do druhého dílu nepustím, ale Vy knize určitě dejte šanci a udělejte si na ni názor sami.

Po přečtení prvních dvou dílů jsem se na knihu moc těšila, ačkoliv se mi druhý díl zdál o něco slabší. Kniha se hezky četla a párkrát mi i slzička ukápla, a proto mi nezbývá nic jiného než vám ji doporučit.

Druhý díl se s tím prvním vůbec nedá srovnat. Byl o hodně lepší a propracovanější. Jestli se vám první díl moc nelíbil, určitě dejte této knize šanci.

Kniha není vyloženě špatně napsaná, a věřím, že se spoustě mladým dívkám může líbit, ale mě zkrátka moc nezaujala. Nějak jsem se do děje nemohla vžít. Ale i tak to nebyl propadák a ta obálka je moc krásná.