Gaby13 Gaby13 komentáře u knih

Pohádky pro malé caparty Pohádky pro malé caparty Marcela Kohoutová

Nádherná knížka dětských pohádek. Krásně se čtou, jsou velmi nevšední a čtivě psané. Každá má v sobě i hlubší myšlenku.
Děti navíc ocení i krásné ilustrace.

04.06.2024 5 z 5

Hvězda nad arabským peklem Hvězda nad arabským peklem Monika Wurm

Velmi zajímavý a napínavý příběh. Nemohla jsem se odtrhnout a knížku jsem měla přečtenou během pár dní.
Bylo v ní popsaných dost surových scén, proto úplně nedoporučuji každému.
Trošku mě zklamala romantická linka, chvílemi jsem měla pocit, že se autorka snaží udělat knížku romantickou za každou cenu.
Každopádně příběh byl velmi dobře vymyšlený. Znovu číst knížku nebudu, ale na jedno rychlé a strhující čtení je to ideální volba.

19.09.2020 3 z 5

Dalajlamova kočka Dalajlamova kočka David Michie

Jedním slovem, úžasné! Velmi čtivá a nádherně psaná knížka. Velká budhistická moudra a myšlenky jsou v ní vysvětlena jednoduchou a zároveň velmi roztomilou formou. Po přečtení jsem měla pocit, jako bych potkala jeho svátost Dalajlámu osobně. Vřele doporučuji všem, které zajímá budhismus nebo osobní rozvoj duše a mysli.

21.02.2020 5 z 5

Nespavost Nespavost R. Jenn Johansson

Zajímavý nápad, který však nebyl plně využit. Název knihy a popis mě hned zaujal. Četla jsem ji ale poměrně dlouho. Asi to nebylo to, co jsem čekala. Příběh se chvílemi táhne a opravdu napínavé je až vyvrcholení.

25.09.2017 3 z 5

Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Z této knihy mám velmi rozporuplné pocity. Když jsem jí začala číst, byla jsem nadšená a měla jsem veliké očekávání, už po pár stránkách mi ale došlo, že to nebude tak napínavé, jak jsem čekala. Jelikož jsem ale byla již zvědavá, četla jsem dál. A musím říct, že to za to stálo. I když jsem konec dopředu už tušila, stejně byl bravurně vymyšlený a výborně napsaný. Posledních sto stránek jsem přečetla jedním dechem. Knížka má tedy dobrý nápad a zápletku, ale myslím, že by klidně mohla být i kratší, aby se udrželo napínavé tempo.

25.01.2017 3 z 5

Příhody veverky Madlenky a jejích přátel Příhody veverky Madlenky a jejích přátel Marcela Kohoutová

Velmi vtipná a roztomilá knížka, plná poutavého vyprávění o lesních zvířátkách a jejich každodenním životě. Navíc každého čtenáře určitě zaujme netradiční hlavní hrdina- malý Smrček. V několika příbězích jsou vtipně popsány a trefně ukázány některé lidské vlastnosti, jako třeba v příběhu, kdy se vrabčák Čirik předvádí před svou manželkou vrabčicí Oli a chce pro ni ukrást strace zlatý knoflík. Při čtení jsem se opravdu nasmála.
Tato knížka pobaví nejenom ty nejmenší čtenáře ale i dospělý člověk si v ní najde skrytý vtip a ironii.

10.01.2017 5 z 5

Egyptské pohádky a bajky Egyptské pohádky a bajky Marcela Kohoutová

Velmi netradičně pojatá knížka pohádek. Jedná se o něco nového a neokoukaného. Bajky mají v sobě nádech cizího světa, ale i přesto jsou nám svoji tematikou velmi blízké. Pro děti je to ideální četba před spaním a dospělí si zase počtou jak se říká mezi řádky. Například bajka Slavice a slon je příběh o pomstě, který zaujme svým vážným tématem, napsaným tak, že se z toho děti mohou mnohému přiučit.
Myslím, že tato knížka si najde své čtenáře v jakémkoliv věku.

10.01.2017 5 z 5

Závoj smutku Závoj smutku Tommy Donbavand

Jelikoz jsem velka fanynka Doktora tak jsem tuto knizku precetla jednim dechem. Dalecka generace se mi ale zdala lepsi.

18.01.2016 4 z 5

Všechno je definitivní Všechno je definitivní Stephen King

Úžasné povídky. Přečetla jsem je jedním dechem. Stephen King je jeden z mých nejoblíbenějších autorů a nikdy mě nepřestane příjemně překvapovat :)

04.09.2015 4 z 5

Interview se strašidly Interview se strašidly Marcela Kohoutová

Výborná knížka, velmi vtipně a zajímavě napsaná.

04.09.2015 5 z 5