GeorgieAnne GeorgieAnne komentáře u knih

Všechno je v pohodě Všechno je v pohodě Nina LaCour

Za mě nedočteno... Od začátku jsem měla problém se do příběhu vžít, takže jsem skončila někde na straně 60, přeskočila na další kapitolu a na další a pak jsem se přistihla, že jsem na poslední straně...
Do děje mě to nevtáhlo, bylo to pro mě nezajímavé a nudné... Ale i tak věřím, že si kniha své čtenáře najde :-)

04.05.2019 1 z 5

Cinder Cinder Marissa Meyer

Moje první knížka od Marissy Meyer a musím říct, že vůbec nebyla špatná... Bohužel už jsem četla lepší knížky takže hodnotím 3,5* ale Měsíční kroniky mají rozhodně do budoucna dobře našlápnuto.
Těším se na další díl a doufám, že bude aspoň stejně dobrý, ne-li ještě lepší než první :-)

04.05.2019 3 z 5

První život První život Gena Showalter

Ze začátku celkem táhlé, skoro nic se nedělo, pak to začalo mít spád ale ten wow moment tomu chyběl. Archer i Killian jsou fajn týpci, co jsou opravdu sexy ale ani ti tomu moc nepomohli :-/ Desítka sice byla fajn a občas měla dobré hlášky ale ani tak to nestačilo na 4*... Za mě tedy průměr a uvidíme jaké budou další díly :-)

10.03.2019 3 z 5

Šampion Šampion Marie Lu

Za mě bohužel nedočteno. První dva díly nebyly špatné, celkem se to dalo přečíst a četla jsem jen abych věděla jak to dopadne... Každopádně třetí díl byl pro mě nejhorší, nejutahanější a bohužel i nejnudnější.
Hodnotím pouze 1* a příště po sérii nesáhnu :-/

07.02.2019 1 z 5

Fenomén Fenomén Marie Lu

Fenomén je lepší než Legenda, má propracovanější děj i postavy ale i tak pořád čekám na to VÍC, které jsem zatím ještě nedostala. Doufala jsem, že druhý díl bude o dost lepší, že se posune v mém hodnocení ale za mě je to stále průměr.
Třetí díl si přečtu už jen kvůli zakončení série. Doufám, že bude lepší než první dva díly :-)

18.12.2018 3 z 5

Třpytný dvůr Třpytný dvůr Richelle Mead

Od Richelle Mead jsem zvyklá na fantasy takže mě překvapilo, že napsala i románovou sérii.
Třpytný dvůr je skvělá kniha, která se velmi rychle četla i když má 480 stran což je u Mead zvykem. Autorka umí psát takže tady snad ani není co dodat...
Upřímně jsem netipovala, že by kniha mohla takto skončit ale není to vůbec na škodu. Kniha byla čtivá, skvěle napsaná, dobrodružná a já ji přečetla skoro jedním dechem a už se těším na další díl a další knihy od autorky, které určitě budou stejně skvělé jako všechny ostatní :-)

16.12.2018 4 z 5

Legenda Legenda Marie Lu

Hodně jsem přemýšlela jak Legendu ohodnotit ale končím u dobrého průměru.
Kniha se četla dobře, je čtivá a svižná, co mi bohužel vadilo tak byla jistá plochost postav - k Dayovi ale ani k June jsem si nevytvořila vztah takže jsem jejich příběh moc neprožívala. Chybělo mi tam ještě to něco VÍC, pořád jsem čekala, že se to tam objeví ale bohužel :-/ Na druhou stranu mě Legenda mile překvapila, nečekala jsem, že bude tak čtivá.
V hodnocení si nechávám rezervu na další díly, ve kterých snad bude mnoho věcí dovysvětlených. Za mě 3* :-)

07.12.2018 3 z 5

Siréna Siréna Kiera Cass

Přečíst Sirénu bylo náročné, nejdříve jsem přeskakovala odstavce, stránky, kapitoly a nakonec jsem skočila rovnou na Epilog. Jelikož jsem nečetla Selekci tak nemůžu srovnávat s jinými knihami od autorky, každopádně tohle byl za mě průser :-/
Doufám, že Selekce bude lepší :-)

28.11.2018 1 z 5

Dexter v hlavní roli Dexter v hlavní roli Jeff Lindsay (p)

Opět skvělý díl!
Drahoušek Dexter a umění? Překvapivě to funguje dokonale!
Opět tu řešíme vraždy, tentokrát "umělecké" a po Dexterovi jde "nečekaně" další vrah, a tak si i se svou rodinou znovu užívá svoje. Konec byl hodně dobrý a poslední strana mě hodně překvapila :D
Už se těším na další díl! :-)

13.10.2018 4 z 5

Calendar Girl 4 - Říjen, Listopad, Prosinec Calendar Girl 4 - Říjen, Listopad, Prosinec Audrey Carlan

Bohužel čtení tohoto dílu dopadlo přesně tak jak jsem čekala... Po prvních 30 stranách jsem to už nevydržela a musela opět přeskakovat. Příběh byl opět překombinovaný a musím (bohužel) říct až trapný :-/ Jsem ráda, že mám celou sérii za sebou, možná od autorky v budoucnu zkusím něco jiného...
Hodnotím 2* jen za ten happy end.

09.10.2018 2 z 5

Calendar Girl 3 - Červenec, Srpen, Září Calendar Girl 3 - Červenec, Srpen, Září Audrey Carlan

Celkem zklamání ale po 2. dílu jsem to asi čekala. Bohužel jsem musela přeskakovat stránky a to dělám nerada, většinou knize dávám šanci a snažím se ji dočíst ale tady to nešlo... Vcelku jsem došla asi do 100 stránky a zbytek jsem přeskakovala...
Autorka se snažila vymyslet něco "jiného", což se vůbec nepovedlo... Záležitost s hraním sestry a situací s Wesem byl tento díl překombinovaný až až... Poslední díl přečtu jen abych měla celou sérii dočtenou ale moc od toho neočekávám...
Za mě 2* (možná spíš tak 1,5*).

08.10.2018 2 z 5

Dexter v temnotách Dexter v temnotách Jeff Lindsay (p)

Třetí díl Dextera je trochu horší ale stále hodně dobrý :-)
Dexter proměnu v "dobrého chlapa" završí svatbou s Ritou ale než k tomu dojde, čeká ho hodně nepříjemností. Temný společník se ukryl a tak je toho na chudáčka Dextera příliš... Hodně se mi líbí jeho vztah k Astor a Codymu, je to "dobrý táta", což jen přispívá k jeho proměně na "dobrého manžela a chlapa"...
Opět je kniha hodně vtipná, ironická a dobře čtivá. Už se těším na další díl :-)

27.09.2018 4 z 5

Štěstí pro lidi Štěstí pro lidi P. Z. Reizin

Z příběhu Aidena, Jeny a poté i ostatních jsem nadšená! Samozřejmě se to musí brát s nadsázkou ale pobavíte se u ní, zasmějete, zamilujete si (i nezamilujete) umělé inteligence. Já si hodně oblíbila Aidena, ten mi přišel nejvtipnější a také "nejemotivnější", pokud to u UI jde. Při čtení uvidíte, že i UI může mít "city" a že může chtít věci, které chceme i my, třeba lásku nebo cítit vítr ve vlasech...
Hodnotím 5*, které si knížka zaslouží, je to skvělá, vtipná oddechovka, kterou můžu naprosto doporučit! :-)

23.09.2018 5 z 5

Sníh nebo popel Sníh nebo popel Sara Raasch

Tahle kniha mohla dokázat víc, měla pro to předpoklady, mohla se stát vážně dobrou fantasy knížkou... Jenže je tu to slovo "MOHLA".
Začátek i přes to, že obsahoval hodně popisů (které mi zas až tak nevadily) byl hodně dobrý a do světa Ročních i Střídavých království jsem se vžila bez problémů. Někde uprostřed už moje nadšení začalo dost opadávat a ke konci jsem se držela jen tak tak... Což mě hodně mrzí :-/
Sara Raaschová ale umí psát, používá správná slova, dobře popisuje postavy i svět kolem nich. Problém knihy je v překombinování, Sara se (bohužel) snažila do příběhu dát všechno. Věřím, že kdyby se v knize dohromady nebili milostný trojúhelník, magie, Roční království smíchaná se Střídavými (což moc nedávalo smysl) a mnoho dalšími věcmi, které z děje vyplývají tak by se jednalo o hodně dobrý příběh. Jak se říká "V jednoduchosti je krása.", tak i tady by polovina věcí klidně mohla scházet.
Dějový zvrat mi došel už někde před prostředkem knihy a proto mě potom už moc nemělo co překvapit. Meira mi navíc ke konci už trochu lezla krkem a já si jen říkala "Proboha, co to jako děláš?!", ostatní postavy ale byly celkem fajn...
Hodně mě to mrzí protože jsem se na knihu těšila, už jen díky té obálce jsem si ji chtěla přečíst.
Hodnotím 3* - 1* za skvělou obálku a dobrý začátek, 2* za dobré vykreslení postav a okolí, 3* za celkový jazyk knihy.
Druhý díl bude muset být ale o hodně lepší než ten první abych po něm sáhla a přečetla si ho :-/ :-)

21.09.2018 3 z 5

Mechanický anděl Mechanický anděl Cassandra Clare (p)

Ráda jsem se "vrátila" do světa lovců stínů, i když teď se nacházíme v Londýně v roce 1878. Ti, kdo četli Nástroje smrti tak v příběhu nachází nám už známé postavy, jako třeba Magnuse Banea nebo upírku Camille. Některé postavy si jsou svým chováním nebo nějakou drobností podobné s některými ze série Nástroje smrti, což vůbec není na škodu. Dokonce bych řekla, že u některých jsou poznat rodové rysy.
V knížce se mi líbí Tessa, která je sympatická a jsem ráda, že právě ona je hlavní hrdinkou... Mimo ni se mi hodně líbil Jem (James), jeho charakter, chování, celá postava byla krásně vykreslena až jsem doufala, že by Tessa nakonec mohla být právě s ním. Oba by si to zasloužili.
U Willa mě ani nepřekvapuje jeho arogance, samolibost a uzavřenost ve kterých vidím jistou podobnost s jinou postavou od Cassandry. Ostatní postavy i jejich charaktery byly dobře zvoleny a utvářely celý děj. Z hlediska postav mi nic vážného nechybělo ani nepřebývalo.
Mechanický anděl se četl dobře ale za mě stále vede série Nástrojů smrti, které se mi četly poněkud lépe.
Určitě si přečtu i další díly, jsem zvědavá jak to celé bude pokračovat :-)

18.09.2018 4 z 5

Falešný sňatek Falešný sňatek Magdalena Mintová

Druhý díl je o něco lepší než ten první, četl se lépe a Emu jsem si dokonce i oblíbila. Je to oddechové humorné čtení a hodně jsem se u toho nasmála.
Pokud jde o Emu tak mi přišlo jako bych ve druhém díle měla před sebou úplně jinou postavu než v díle předchozím. Zatím co byla Ema v prvním díle na facku tak tady byla sympatická a celkem fajn (pro mě skoro protipól oproti předchozímu dílu).
Alberta jsem si stihla oblíbit ještě víc ale ten jeho "workoholismus" mi trochu lezl na nervy.... Ovšem ne tak, jako Tony a občas i Milena. Ostatní postavy byly vesměs sympatické a milé. Jen škoda, že jsem neviděla tu svatbu a hlavně ty šaty na vlastní oči! Určitě by stály za hřích! :D
Pokud autorka bude plánovat další díl, určitě si ho přečtu :-)

14.09.2018 3 z 5

Magonie Magonie Maria Dahvana Headley

Do Magonie jsem se pustila (aniž bych o ní něco věděla) hlavně kvůli obálce, která je vážně překrásná! :-)
Aza Ray (čti Boylová) je sympatická, vtipná a hlavně sarkastická (tím si mě naprosto získala) a to i přes fakt, že trpí zvláštní nemocí (při které nemůže dýchat) a její život ubíhá spíše v nemocnici než v normálním světě. Při životě ji (podle mě) drží snad jen Jason, její nejlepší kamarád a "skoro kluk".
A pak to přijde... Aza Ray umře... Dostane se do světa jménem Magonie...
Do téhle chvíle jsem byla z knihy nadšená, četla se dobře, postavy mi byly téměř všechny sympatické a děj plynul bez chybičky. Ovšem v tu dobu, kdy Aza Ray zjišťuje jak se ocitla na lodi s kapitánkou Zal, kdo jsou všichni kolem a kdo je vlastně ona (sama Aza Ray) jsem se začala víceméně nudit.
Chápu, že se jedná o fantasy i to, že jde o knihu YA ale bohužel mi celá situace v Magonii přišla zvláštní, možná až divná.
Ovšem konec knihy mě zase dostal a já se jen vezla :-)
Hodnotím 3* - 1* za obálku (znovu: je překrásná! to zlato-modré peří s ptáčky je nádherné!), 2* za začátek a snahu vytvořit zajímavý svět a 3* za konec.
Zatím si nejsem jistá zda sáhnu i po druhém dílu ale pokud ano tak zvědavost zvítězila :D

28.08.2018 3 z 5

Replika Replika Lauren Oliver

Replika je pro mě dalším letošním překvapením (hned po Diabolikovi).
Zaujal mě princip "otáčení" a čtení kapitol "na přeskáčku", což musím říct funguje skvěle. Bohužel to funguje jen když se oba příběhy protnou, jinak otáčení a čtení "na přeskáčku" není potřeba, což mě celkem mrzí :-/ Doufala jsem, že to bude víc propracované... ale i tak jsem nadšená :-)
Oba příběhy plynou dobře a můžete očekávat velké zvraty u kterých budete "zírat" :D
Konec knihy se mi líbil, lepší by to být nemohlo! :-)
Co mě bohužel na Replice hodně vadilo tak bylo velké množství gramatických chyb, které si myslím mohly být lehce odstraněny... Ale to nepřičítám jako chybu autorce nýbrž nakladatelství.
Knihu jsem přečetla jedním dechem a hodně mě bavila :-) Nevím, co autorka plánuje do dalšího dílu (jelikož se má jednat o sérii) ale určitě si ji přečtu :-)
P. S.: Pokud jste knihu ještě nečetli tak doporučuji (pokud chcete otáčet a číst "na přeskáčku") začít Gemmou, která má o jednu kapitolu navíc (takže vám to vyjde přesně) :-)

23.08.2018 4 z 5

Diabolik Diabolik S. J. Kincaid

Pro mě rozhodně jedno z největších překvapení tohoto roku. Nečekala jsem, že to bude tak čtivé. Diabolik je sci-fi, romantická ale i drsná kniha, která se vážně povedla.
Možná bych některé věci vynechala (například scénu s Leather) jelikož se jedná o "Dívčí román" ale to jsou jen drobnosti.
I tak si ale Sidonii a její Nemesis zamilujete a budete jejich příběh hltat tak jako já :-)

21.08.2018 4 z 5

Probuzení bohové Probuzení bohové Sylvain Neuvel

Obsahuje SPOILERY!
Druhý díl byl opět skvělý, možná ještě o trochu lepší než ten první! Hodně mě to bavilo a přečetla jsem knihu jedním dechem! :-)
Jsem ráda, že se Rose vrátila protože bez ní by to nebylo ono ale chybí mi Kara, bez které to není ono! :D (Je to rozporuplné.) Návrat Rose, ztráta Kary a našeho neznámého přítele a nalezení Evy je pro jeden díl nějak moc ale co by jinde neplatilo a nefungovalo tak tady ničemu nevadí a funguje to perfektně protože jsou to prostě Akta Themis!
Příběh těmito událostmi získal "šťávu" a nedalo se od něj odtrhnout! Už se těším na další díl! Doufám, že bude brzy! :-)
P.S.: Já ty obálky "žeru"! :D

23.07.2018 4 z 5