georginaa komentáře u knih
Úryvek: Co je víra? Bible vysvětluje, že lidé mohou být zachráněni jen z víry a že vykoupení jsou v stavu jen z víry vést život, který se líbí Bohu. A nyní vyvstává otázka: Co Boží slovo rozumí vírou?....No řekla bych, že každý věří v něco, v sám sebe, druhému, čemukoliv. Nezáleží kam patříte, jen jak se cítíte a často bývá, že společnost vás strhne někam, kam ani nechcete jít. Proto je vždy na vás a jen na vás, na vašem rozhodnutí, čemu vlastně máte věřit.
Vesnický román jsem četla jako povinou četbu a vlastně poukázal na dobu, jak se žilo a jak se s tou dobou ženy uměly probojovat. Když pohlédneme k dnešní době je to jako nebe a dudy. Doba se strašně změnila, myšlení lidí též je úplně jinde a je přesně vidět jak se ženy posunuly o mnoho kroků v před. Nicméně ráda se zpět k té době vracím a tyto romány mám moc ráda.
V tomto nářečí jsem vyrůstala, takže problém při čtení jsem nijak neměla. Dodnes používám některá slova, která mám ještě v paměti od své babičky, když jsem u ní jako malá žila. Jen ty kroje jsme nenosily, za to dlouhé šaty a zástěru přes ní ano. Gazdinu jsem i poslouchala jako rozhlasovou hru a i viděla film. Prostě mi to připomíná dobu před 50 lety a trochu té domovské venkovské duše.
Román v té době byl velice realistický. Na statcích to bylo často obvyklé, že statkář si užíval se služkou a pak když byl problém, se vše snažil hodit na tu dívku. Ta chudák byla pak vyhnancem ve svém kraji. Nádherně popsaný děj milostného trojúhelníku.
Další detektivní příběh agentky Nelly, tentokrát se ocitá v jednom motelu, vzdálené daleko od civilizace, kam přijíždí na motorce Scott McMahon.
Agentka Nelly prožívá samé dobrodružství a tentokrát se dostane do velkých nesnází. Příběh s detektivní zápletkou plný akcí s nebezpečím.
I statný chlap s divokou minulostí může mít něžnou duši co se žen týče. Nejen pěsti vládnou světu.
Válka Severu proti Jihu byla velice významná. Dodnes se o ní mluví a není překvapením, že plno lidí bylo bez domova a hledali nějaké své místo na zemi.
Další díl inspektora Lynleye, tentokrát půjde o ženské vyšetřovatelky Barbaru a její nadřízenou Emily. Postupně se při vyšetřování blíže seznámí a nic nebude takové, jak si Barbara myslela. Případ pakistánské rodiny a jejich tradice se začne pěkně komplikovat. Příběh je plný zvratů a líbilo se mi, že i ženy ukázaly, že jsou schopné rozplést tak složitý případ.
Ne vždy je romance pro každého stejná. Někdo chce víc emociálních pocitů, někdo romantické svíčky u dobré večeře a někdo si představí pod tím pojmem úplně něco jiného. Tím ty příběhy jsou zajímavé, že nejsou stále stejné, to by nás asi nebavilo. V tomto případě mít romantiku v údolí smrti je opravdu nevšední. Nicméně příběh je dobrodružnější a tajemný, mě se líbil.
Já jsem velice spokojená, opět skvělé počteníčko. Těšila jsem se na další díl Francise a Marnie v pokračování jejich pomalu blížícího vztahu. A ejhle, bylo velké překvapení, které jsem nečekala. Do všeho se nacpal sériový vrahoun, to mi hlava nebrala. Tak zvrácené chování lidí nikdy snad nepochopím. Jako vždy je to plné napětí , přemýšlení a tak to mám ráda. Doporučuji číst od prvního dílu.
Knihu jsem dostala co by malá holka k vánocům a častokrát jsem ji četla znova a znova. Příběhy jsou stále zajímavé i po tolika letech a vždy se k nim vrátím.
I když příběh se mi líbil, pro mě to mohlo mít rozhodně méně stran. Stále se opakovaly scény, stejná slova a gesta. Víc bych se soustředila na myšlení těch dvou protagonistů, než na sex takový samotný. Co si ale budeme nalhávat, sex prostě k životu mezi partnery patří, ať je jakýkoliv. Každý si ten svůj protějšek najde, který bude vyhovovat k sobě samému. Je to ale kniha, kterou přečtu jednou a stačilo, vracet se k ní nebudu.
Od Nory R. sbírám všechny knihy, které u nás vydala a ani tahle nechybí v mé sbírce. Příběh je typický, kde se předpokládá, že se dva potkají a padnou si do oka. Jenže to má mírné úskalí, Nataša přestala věřit všem mužům. A kdo ji přesvědčí v opak? Spenceho dcerka Freddie, která je usměvavá, houževnatá holčička s prořízlou pusou. Takže začne pohlížet na tohoto muže trochu jinak a jak to tak bývá, můžeme čekat konec dobrý, vše dobré.
Nikdo není dokonalý, to všichni víme, ale proč nenapsat seznam svých snů? Jenže vše se zvrtne v to, co nikdo nedoufal a to promyšlenou vraždu. Tento zveřejněný seznam pobouří vraha, který si vše vzal osobně. Příběh měl napětí, akčnost a zároveň pobavil vtipným humorem.
V síti lásky je přesně výstižný titulek. Dva se milují, chtějí se, ale vzhledem situaci v rodinách nemůžou. Tak vzniká nenávist, která ovšem není tak jistá, co se citu týče. Gray se chce pomstít, ale bohužel mu to nevychází tak jak si představuje. Silná touha k Faith je silnější i když se snaží o opak.
Knihu jsem četla již dříve, ale nic nemění na tom, že toto není můj šálek kávy. I zde přes všechny pletichy, nevěry a tajemství se to dalo přečíst. Od Small jsem četla více knih, některé se mi líbily víc než tato.
Moc na historické romány nejsem, ale i tak to stálo za přečtení. Někdy jsem se ztrácela v ději, Matthew byl pro mě nezajímavý, ale člověk se nemůže zavděčit všem hrdinům. Takže závěrem jsem to dolouskala a jdu na jiný žánr.
Páni, tentokrát mě Sandra Brown mile překvapila. Jakoby změnila svůj styl a dala do toho opravdu něco navíc, než doposud jsem četla a že ji mám načtenou. Samozřejmě trochu romantikou to okořenila, ale více se zahloubala do pachatele a vyšetřovatele. Konec ten byl opravdu překvapením, který snad nikdo nečekal. Dle mého názoru, je to jedna z nejlepších knih autorky.