Gindolfin Online Gindolfin komentáře u knih

Paní jezera Paní jezera Andrzej Sapkowski

Po delší době jsem si to přečet ještě jednou. Z celé ságy nejslabší díl. Ale i tak výborná kniha. Je to málo zaměřené na Geralta a Ciri.

06.08.2020 3 z 5

Artemis Artemis Andy Weir

Pomalejší rozjezd. Ale pak to byla fakt jízda! Výborný děj, originální, vtipné, napínavé.

05.02.2019 4 z 5

Vrah andělů Vrah andělů Andrew Mayne

Nejslabsi kniha od autora.

16.07.2023 2 z 5

Hvězda Hvězda Robert Fabian

Prvni povidka bida. Druha povidka super, mohla pokracovat....

19.11.2022 2 z 5

Entomologův odkaz Entomologův odkaz Peter May

Nejslabší díl. Autor na začátku odvypráví, jak se stala vražda a vy pak celou knihu čekáte až na to přijde i Enzo. Navíc mi přišel Enzo bez svých dcer jako strašně nudný patron.

01.11.2022 2 z 5

O duševním klidu (8 úvah) O duševním klidu (8 úvah) Lucius Annaeus Seneca

Z knížky je znát, že Seneca byl víc politik než filozof. Ano, pár zásadních myšlenek stoické filozofie dokázal skvěle formulovat. Ale jeho snaha obhájit si sám před sebou své politické skutky a zalíbit se Neronovi je všude přítomná.

08.10.2022 2 z 5

Dračí domov Dračí domov Robin Hobb (p)

Hodně dobré, dějové linky nejsou natahované ad absurdum - hrdinové spolu mluví. Originální. Napínavé.

12.06.2021 4 z 5

Oheň probuzení Oheň probuzení Anthony Ryan

Chvilku mi trvalo než jsem se dostal do obrazu. Ale i po přečtení 1. dílu se v tomto světě necítím příliš kovaný. Asi je to autorův úmysl. Ale všechny tři hrdiny jsem si postupně zamiloval. Tak dobrý jako Stín krkavce to asi nebude, ale i tak je to výborné dílo.

20.10.2019 4 z 5

Orel v písku Orel v písku Simon Scarrow

Líčení bitem mi už přijde příliš překombinované a tím pádem i nereálné.

01.02.2019 3 z 5

Stín Stín Adam Przechrzta

Nejslabsi dil z trilogie. Ale stale silne nadprumerny. Ja ten patos miluju!!

11.08.2024 4 z 5

Světlonoš Světlonoš David Gemmell

Obecně, je to dobrá kniha. Ale Gemmell uměl psát o dost lépe. Tohle není jeho nejlepší dílo.

16.10.2022 3 z 5

Legie Legie Simon Scarrow

Strašné zklamání. Hlavní hrdinové jsou extra hloupí. Legie je banda amatérů. Ale nakonec překonají všechny překážky. Přestávám tuhle ságu kupovat. Mám ještě pár pokračování, ale další díly už kupovat. Vtažení do děje takřka žádné, strašně naivní postavy, nevěrohodné postavy. Ale masakr vedlejších postav stále pokračuje.

05.03.2022 1 z 5

Aforkalypsa Aforkalypsa Jakub Bouda

Začíná to jako povídková kniha založená na vtipných situacích z Dračáku nebo RPG her. Pak se autor pokusí o příběh proložený vtípkama, to už je horší. Stále je to vtipné, ale poskládat příběh z vtipů prostě nejde. Zkusím druhý díl.

03.05.2021

Temný vzorec Temný vzorec Andrew Mayne

První díl super, druhý pořád dobrý, třetí dost bída. Z tohohle dílu jsem byl nadšený, tohle byla kniha podle mého gusta, návrat k prvním dvou dílům. Ale pak to zkazil konec:-(. Zakončení knihy bylo pitomé a epilog už úplně stupidní.

02.03.2021 3 z 5

Alexandrijský prstenec Alexandrijský prstenec William R. Forstchen

Když jsem to četl před lety poprvé, bylo to lepší. Nyní to také není špatné, ale přijde mi, že autor nevyužil všechny možnosti příběhu, který vytvořil.

01.03.2019 2 z 5

Marťan Marťan Andy Weir

Asi byla chyba vidět film a číst knihu až poté. Nepřišlo mi to vůbec napínavé. Ale i tak jsem to dočetl. Kniha je vtipná a hrdinové se chovají mile. Ale kniha Artemis mne nadchla o hodně více.

18.02.2019 2 z 5