Grejdus komentáře u knih
Báječné čtení o mnoha generacích rodiny Buendíů. V pozadí je vidět i vývoj společnosti od osamělých osad až po letadla. Trochu jsem se ztrácel ve jménech, ale potomci dědili se jménem i vlastnosti předků, takže to moc nevadilo.
Trochu slabší, než Zátiší s Datlem, počet stran však slibuje delší výdrž. Kniha byla zfilmována, kdo nečetl, film neocení.
Jak jsem kdysi někde četl, dobré knihy si vás prostě najdou. Do téhle jsem se zamiloval už z úryvku na Wikipedii a po jejím přečtení propadl Robbinsově kouzlu. Existenciální romány jsou velmi čtivé, prokládané hlubokými myšlenkami, které čtete raději několikrát a snažíte se je vrýt do šedé kůry mozkové. Kniha je bohužel beznadějně vyprodána, dotisk se neplánuje.
Velmi příjemné čtení o svérázném detektivovi, do jehož případu se zamotá Bůh (Odin) s Thorem, pečení kanci a automat na Coca-Colu. Typický Adams, stránky sviští pod rukama a najednou je konec.
Smutné čtení o ponurém světě absolutní asimilace. Vždy jsem měl potřebu bouřit se proti "systému" a tato kniha mi odhalila množství znepokojujících detailů ze světa, ve kterém žijeme. Než se pustím do dalšího Orwella, dám si něco veselejšího na odlehčení napjatých nervů.