Gveeny Gveeny komentáře u knih

☰ menu

Alchymista Alchymista Paulo Coelho

Líbila se mi pozitivita této knihy. Příběh mne nenudil a potěšil. Knihu jsem dostala už před mnoha lety, a až teď jsem jí konečně dočetla. Když jsem s knihou začínala, nechápala jsem jí a myslím, že je dobře, že jsem se do ní začetla znovu. Jelikož tentokrát mi nepřišla už tak složitá… Rozdíl je v tom, že jsem přečetla mnoho motivačních knih a princip “dobrých myšlenek mi už není neznámý…

22.08.2024 3 z 5


Bratři Kipové Bratři Kipové Jules Verne

Tato kniha mě nadchla svým spikleneckým duem lodníků, kteří od začátku pletichařili, aby udělali na lodi převrat. Když do hry vstoupili bratři Kipové, bylo mi jasné, že to pro mé favority nedopadne dobře. Konec mě vcelku naštval. Ale bylo to zábavné čtení, a opravdu jsem takové rozuzlení neočekávala.

10.08.2024 3 z 5


Černé Indie Černé Indie Jules Verne

Úžasná kniha, která přibližuje čtenáři těžbu uhlí. Napínavý a záhadný příběh, který se odehrává v uhelných dolech v Anglii. Kniha mi otevřela oči v tom, jak moc bylo uhlí potřebné pro průmyslovou revoluci. Verne mi dopřál krásný náhled do minulosti v netypickém pojetí.

10.08.2024 5 z 5


Cestovní stipendia Cestovní stipendia Jules Verne

Úžasný příběh skupiny studentů soukromé anglické školy a pirátů, kteří utekli oprátce. Cestování na lodi s piráty, přes Atlantik a na Karibské ostrovy bylo plné napětí a historie navštívených ostrovů. Po přečtení jsem si dohledala jaké ostrovy komu patří nyní a osvěžila jsem si své znalosti geografie. Miluju jak se snadno s Vernem vzdělávám.

10.08.2024 5 z 5


Michal Strogov Michal Strogov Jules Verne

Rozhodně jedna z nejlepších knih, jaké jsem od Verna zatím četla. Nemá žádné vědecko-fantastické prvky, ale zato je stejně jako Verneovy jiné knihy, plna neočekávatelných zvratů obohacených starou Ruskou kulturou.

10.08.2024 5 z 5


Chancellor Chancellor Jules Verne

Opravdu neuvěřitelný a napínavý příběh. Bylo asi mnoho lodí, které ztroskotaly v Atlantiku na cestě z Nového světa do toho starého. A tento příběh by mohl být příběhem jedné z nich(nebo mnoha). Jedno neštěstí za druhým stíhá nešťastnou loď Chancellor, jeho posádku a cestující, což dělá příběh tak neuvěřitelným, ale zato víc napínavým.

10.08.2024 5 z 5


Archipel v plamenech Archipel v plamenech Jules Verne

(SPOILER) Poutavý temný příběh obohacený historií Řecka a Turecka. Otrokářství bylo mnohými odsuzováno za dob Verna, ale pro mnohé bylo zdrojem obživy. Příběh piráta/otrokáře, kterého vydědila vlastní matka a dcery bankéře, který obchodoval se směnkami za otroky. Další Verneovka, která nezklamala.

10.08.2024 4 z 5


Bezejmenná rodina Bezejmenná rodina Jules Verne

(SPOILER) Čekala jsem něco jiného. Neklasická Verneovka o dědičné vině. Byl to zajímavý příběh, který mi přiblížil dějiny Kanady a komplikovanost Francouzsko-Anglických vztahů v Kanadě. Všechny informace jsem hltala. Zaujala mne informace o splátkách desátků, jeden desátek byla dvacetišestina všeho- včetně potomků. Rodina musela odevzdat i své 26. dítě církvi. Verne se s tím ani moc nepáral při popisu a rodina s tím neměla žádný problém… a mne napadlo zda to byla běžná věc… Jeho hloubka popisu kulturních praktik je obdivuhodná a přibližuje čtenáři tehdejší poměry barvitě a zajímavě.

10.08.2024 4 z 5


Číňanovy nehody v Číně Číňanovy nehody v Číně Jules Verne

Další z Verneových knih, která upoutá i překvapí. Verne vystihl dokonale Čínskou atmosféru i kulturu.

10.08.2024 5 z 5


Dáma s kaméliami Dáma s kaméliami Alexandre Dumas, ml.

Dáma s kaméliemi je velice smutná kniha, kterou jsem četla se slzami v očích. Není knihy, která by mne rozplakala jako tato… Poprvé jsem ji četla před více než 20ti lety a je to kniha, díky které jsem našla v četbě zálibu.

26.07.2024 5 z 5