hadak komentáře u knih
Docela dobré čtení, provokuje k přečtení dalších knih autora.
Jedna z těch lepších detektivek autorky. Výborné oddechové čtení pro každého.
Podle textů na přebalu jsem čekal knihu, od které se mi nepodaří odtrhnout. Bohužel se nenaplnilo takto vyvolané očekávání. Bylo to čtení dobré, ovšem že bych nemohl jít vzrušením z četby spát, to rozhodně ne. Ke konci knihy jsem si uvědomil, že v ní nevystupuje prakticky jediná kladná postava, ke které bych cítil nějaké sympatie.
Zpočátku jsem si říkal: "Zase nenaplněné očekávání." Pak mě ale vtáhl děj tak, že jsem u knížky vydržel od jejího otevření až do jejího definitivního přečtení. Všem doporučuji.
Super čtení, autorka dokáže čtenáře zaujmout a připravit svým způsobem vyprávění o spánek.
Oddechovka, dobré na dovolenou pro chvíle odpočinku.
Výborné čtení, nejsem čtenářem historických románů, ovšem tato kniha si mě držela a nechtěla mě pustit. Pochopitelně se proto chci podívat po dalších knihách této autorky. Vřele doporučuji k přečtení všem milovníkům knih.
Náhodně potkaná kniha v knihovně mě chytila hned na prvních stránkách. Vynikajícím způsobem napsané vyprávění si mě drželo u sebe. Před autorem klobouk dolů, všem dalším čtenářům přinese kniha příjemný zážitek.
Vtahovalo mě to postupně tak, že jsem tomu ani nemohl uvěřit. Četlo se mi to samo.
Dobrá zápletka, nicméně ve druhé polovině knihy mi některé kapitoly připadaly "utahané", nezáživné. Přesto za přečtení kniha rozhodně stojí.
Překvapilo mě několik věcí - že je to podle skutečné události vyšetřování vraždy v Bratislavě, skutek samotný a způsob jeho literárního ztvárnění a jako třetí i to, že kniha vypadá jako takové ty tuctové sbírky kriminálních příběhů, které pamatuju prodávat v trafikách jako čtení do vlaku.
Kniha napsaná ve třech dějových liniích, které se navzájem střídají, zajímavý přístup. Četlo se to celkem dobře.
Opravdu mě tohle čtení zaujalo a celá knížka mě bavila. Ačkoli jsem si občas vzpomněl na knihu Paměti kata Jana Mydláře nebo na Kladivo na čarodějnice, tohle bylo nakonec jiné, téměř detektivka z doby pobělohorské.
Vydal Československý spisovatel, většinou vydával dobré knihy, ale tohle? Myšlenka a příběh dobré, ale zasazením do komunistického výzkumáku a papaláš atmosféry to deklasoval autor tak, že jsem chuť s knížkou praštit a nedočíst ji.
Je to moc příjemné oddechové čtení, pobaví, rozesměje. Prima na cesty, dalo by se přečíst na trase Praha - Brno (popřípadě zpět).