hadak hadak komentáře u knih

Život reportéra Život reportéra Josef Klíma

Docela dobré čtení, provokuje k přečtení dalších knih autora.

02.05.2014 3 z 5

Kletba markomanské královny Kletba markomanské královny Naďa Horáková

Jedna z těch lepších detektivek autorky. Výborné oddechové čtení pro každého.

01.04.2014 4 z 5

Vlk na vodítku Vlk na vodítku Naďa Horáková

Docela dobré čtení, zajímavý námět.

01.04.2014 3 z 5

Andaluský přítel Andaluský přítel Alexander Söderberg

Podle textů na přebalu jsem čekal knihu, od které se mi nepodaří odtrhnout. Bohužel se nenaplnilo takto vyvolané očekávání. Bylo to čtení dobré, ovšem že bych nemohl jít vzrušením z četby spát, to rozhodně ne. Ke konci knihy jsem si uvědomil, že v ní nevystupuje prakticky jediná kladná postava, ke které bych cítil nějaké sympatie.

12.03.2014 2 z 5

Chlapec v kufru Chlapec v kufru Lene Kaaberbøl

Zpočátku jsem si říkal: "Zase nenaplněné očekávání." Pak mě ale vtáhl děj tak, že jsem u knížky vydržel od jejího otevření až do jejího definitivního přečtení. Všem doporučuji.

19.02.2014 3 z 5

Tajemství císařovy milenky Tajemství císařovy milenky Naďa Horáková

Super čtení, autorka dokáže čtenáře zaujmout a připravit svým způsobem vyprávění o spánek.

27.12.2013 4 z 5

Doktor z Honkongu Doktor z Honkongu Heinz Günter Konsalik

Oddechovka, dobré na dovolenou pro chvíle odpočinku.

24.12.2013 3 z 5

Pro jméno a čest Pro jméno a čest Naďa Horáková

Výborné čtení, nejsem čtenářem historických románů, ovšem tato kniha si mě držela a nechtěla mě pustit. Pochopitelně se proto chci podívat po dalších knihách této autorky. Vřele doporučuji k přečtení všem milovníkům knih.

17.11.2013 4 z 5

Kleště Kleště Leoš Šedo

Náhodně potkaná kniha v knihovně mě chytila hned na prvních stránkách. Vynikajícím způsobem napsané vyprávění si mě drželo u sebe. Před autorem klobouk dolů, všem dalším čtenářům přinese kniha příjemný zážitek.

25.09.2013 4 z 5

Svědkyně ohně Svědkyně ohně Lars Kepler

Vtahovalo mě to postupně tak, že jsem tomu ani nemohl uvěřit. Četlo se mi to samo.

29.07.2013 4 z 5

Nedostatek důkazů Nedostatek důkazů Scott Turow

Dobrá zápletka, nicméně ve druhé polovině knihy mi některé kapitoly připadaly "utahané", nezáživné. Přesto za přečtení kniha rozhodně stojí.

07.07.2013 2 z 5

Ruleta smrti Ruleta smrti Stanislav Vácha

Překvapilo mě několik věcí - že je to podle skutečné události vyšetřování vraždy v Bratislavě, skutek samotný a způsob jeho literárního ztvárnění a jako třetí i to, že kniha vypadá jako takové ty tuctové sbírky kriminálních příběhů, které pamatuju prodávat v trafikách jako čtení do vlaku.
Kniha napsaná ve třech dějových liniích, které se navzájem střídají, zajímavý přístup. Četlo se to celkem dobře.

21.06.2013 2 z 5

Katova dcera Katova dcera Oliver Pötzsch

Opravdu mě tohle čtení zaujalo a celá knížka mě bavila. Ačkoli jsem si občas vzpomněl na knihu Paměti kata Jana Mydláře nebo na Kladivo na čarodějnice, tohle bylo nakonec jiné, téměř detektivka z doby pobělohorské.

09.06.2013 3 z 5

Prohra Prohra Stanislav Vácha

Vydal Československý spisovatel, většinou vydával dobré knihy, ale tohle? Myšlenka a příběh dobré, ale zasazením do komunistického výzkumáku a papaláš atmosféry to deklasoval autor tak, že jsem chuť s knížkou praštit a nedočíst ji.

26.05.2013

Smrt nosí rudé škorně Smrt nosí rudé škorně Pavel Hrdlička

Kniha se mi vcelku l

05.05.2013 2 z 5

Pád titánů Pád titánů Ken Follett

Výborné, doporučuji všem milovníkům Folletta:)

15.04.2013 3 z 5

Psí historky z divadelních prken Psí historky z divadelních prken Marcela Zajíčková

Je to moc příjemné oddechové čtení, pobaví, rozesměje. Prima na cesty, dalo by se přečíst na trase Praha - Brno (popřípadě zpět).

26.03.2013 3 z 5

Ticho Ticho David Jan Žák

Pro m? nic moc, asi proto,

09.03.2013 1 z 5

Purpurové stíny Purpurové stíny Philipp Vandenberg

Velmi dobr

16.02.2013 3 z 5

Past Past František Niedl

Dobře se mi to četlo, dobře napsané

16.02.2013 1 z 5