Hakate Hakate komentáře u knih

Černý korál Černý korál Andrew Mayne

1. Díl se mi líbil. Ale toto.. to je pecka.
Už začátek s Bourakem Bilem byl skvělý, docela mě mrzí, že tam byl jen chvíli, fakt jsme si ho oblíbila :)). Sice tentokrát nejsme tam často pod vodou, ale knize to nijak neuškodilo.
Velmi dobře čitelné, příběh nabírá do neuvěřitelných rozměrů a obrátek. Řešíme nehodu a najednou tu máme případ sériového vraha.
Skvělé.

Knihy od Mayneho mám ráda, zatím mě žádná nezklamala.

Prázdniny s pejskem Prázdniny s pejskem Jana Jelenová

Pěkná knížka z tábora. Toto pokračování jsme měla radši.

Jak jsme našli pejska Jak jsme našli pejska Jana Jelenová

Moc milá knížka, doplněna pěknými ilustracemi.

366 pohádek na dobrou noc 366 pohádek na dobrou noc kolektiv autorů

Tyto pohádky mi vždycky četla babička, později sama, pěkně krátké pohádky doplněny krásnými ilustracemi.

Zaříkávač koní Zaříkávač koní Nicholas Evans

Krásné propojení přírody a člověka.
Příběh plný emocí, kdy jedno oko nezůstane suché.
Nádherný příběh.
Filmové zpracování mám ráda, ale kniha je v tomto případě lepší.

04.09.2022 5 z 5

Pohádky poněkud hambaté aneb Večerní osvěžení do maželské postele Pohádky poněkud hambaté aneb Večerní osvěžení do maželské postele Ivan Krejčí

Humorná, zábavná oddechovka.

Kolumbova záhada Kolumbova záhada Steve Berry

Autor má podobný styl jako Dan Brown, nicméně zajímavá zápletka. Kniha je čitelná. Trochu zdlouhavý začátek, ale pak kniha nabere zajímavý spád.

04.09.2022 4 z 5

Klapzubova jedenáctka Klapzubova jedenáctka Eduard Bass (p)

Další z knih, které mě doprovázely dětstvím a kterou jsem měla velmi ráda.

Když si bohové hrají na Boha Když si bohové hrají na Boha Hartwig Hausdorf

První část knihy se mi líbila více, pohled historických nálezu, druhá část již spíše nezajímavá.

Tajemství Grálu Tajemství Grálu Peter Fiebag

Kniha plná spekulací, příliš mě neoslovila.

Dokonalá kořist Dokonalá kořist Helen Fields

2. Díl ihned vtáhne do děje, chytne a nepustí až do úplného konce. Čte se jedním dechem, slupnuto za den. Byla to opravdu jízda. Akční, napínavé, překvapivé, výborné a opět brutální, brutálnější než první díl.
Takhle série si mě opravdu získala. Autorčin smysl pro detail, brutalitu a vytvoření celkového příběhu a zápletky je naprosto geniální.

Upozornění: není vhodné pro slabé povahy.

Upozornění II.: Do série se nepouštějte pokud nemáte dostatek času, nebo všechny knihy, série je vysoce čtivá a návyková. Po přečtení budete chtít víc a další díl. :))

03.09.2022 5 z 5

Dexter je mrtvý Dexter je mrtvý Jeff Lindsay (p)

Serie Dextera je skvělé a i když jsem mezitím přečetla již mnoho knih, Dexter bude asi vždycky jedním z mých TOP seriových vrahů. Skvělá kniha, skvělá serie.

03.09.2022 5 z 5

Dexterův poslední záběr Dexterův poslední záběr Jeff Lindsay (p)

03.09.2022 5 z 5

Drasticky děsivý Dexter / Drasticky dojemný Dexter / Dexter v temnotách Drasticky děsivý Dexter / Drasticky dojemný Dexter / Dexter v temnotách Jeff Lindsay (p)

03.09.2022 5 z 5

Princ Kaspian Princ Kaspian C. S. Lewis (p)

2. díl úspěšné serie, velmi dobré pokračování.

03.09.2022 4 z 5

Noc dvojího úplňku Noc dvojího úplňku Gentry Lee

Serii mám ráda a ráda se k ní vracím ikdyž, toto pokračování již není tak dobré, ale pořád čitelné.

03.09.2022 3 z 5

Poslové Rámových světů Poslové Rámových světů Gentry Lee

03.09.2022 3 z 5

Mikeš Mikeš Josef Lada

kniha ze školních let, moc pěkná knížka, která si zaslouží plný počet.

Bubáci a hastrmani Bubáci a hastrmani Josef Lada

Krásná kniha s krásnými ilustracemi.

03.09.2022 4 z 5

Kladivo na čarodějnice Kladivo na čarodějnice Václav Kaplický

Další z knih mých studentských let.
Skvělý, napínavý, tajemný příběh. Skvěle popsány čarodějnické procesy z naší historie.
Další z klenotů české literatury.

03.09.2022