hanka24 hanka24 komentáře u knih

Jak to ten pes myslí? Jak to ten pes myslí? Arden Moore

Hezky zpracovaná knížka o psím chování, základní stručné popisky doplněné fotografiemi. Nečekejte žádnou encyklopedii, ale dostačující.

11.09.2016 4 z 5

Hellraiser (dvě povídky) Hellraiser (dvě povídky) Clive Barker

Tento žánr a takový typ povídek jsem četla úplně poprvé. První mě opravdu bavila a dokonce jsem se při ní občas i bála. Druhou jsem sice přelouskala za jedno odpoledne, nicméně ničím mě neobohatila a navíc i nudila.

09.01.2016 3 z 5

Cesta ke šťastnému dětství Cesta ke šťastnému dětství Catherine Gueguen

Sice dost poznatků o mozku, hormonech atd., kdy jsem se trošku ztrácela, ale je to vše tak dobře popsáno i pro laika. Zajímavé byly I poznatky autorky z její praxe. A celkově si myslím, že by měl knihu přečíst každý, kdo je v kontaktu s dětmi, a najednou mu dojde spousta věcí. Je neskutečné, co jsme díky zkoumání mozku zjistili.

17.07.2024 5 z 5

Máme doma miminko Máme doma miminko Regina Masaracchia

Jednoduše a srozumitelně pro děti popsáno, co se děje, převážně u porodu doma a těsně po něm. Pro menší jsou skvělé obrázky, o kterých si můžeme povídat. Úzká brozurka.

09.07.2024 3 z 5

Slon Slon Petr Horáček

Dala bych spíš 3.5 hvězdy. Malýho ani mě vlastně příběh moc nezaujal, ale obrázky, nad kterými si můžeme povídat, jsou super velký, nekomplikovany a hezký. Textu minimum, takže pro nás jako obrázkové typy, žádné zdržování.

08.07.2024 3 z 5

Mistr Manny a jeho kamarádi Mistr Manny a jeho kamarádi Walt Disney

Na každé dvojstránce dvě tři věty, to nám zatím vyhovuje, mně na čtení, malému na koukání, i když obrázky zrovna mně nějak nesedí, možná to dělá to nářadí s očima.

13.06.2024 3 z 5

Ledové království: Olafův báječný letní den / Královská cesta Ledové království: Olafův báječný letní den / Královská cesta Walt Disney

Malý si vybral sám asi proto, že zná filmy. Mně se líbilo, že jsou tam dva nové příběhy a užívali jsme si hlavně ten první o Olafovi. Klasické Disney obrázky.

29.05.2024 3 z 5

Do školky za kamarády Do školky za kamarády Renata Kaminská

Tohle jsem se synem (3r) ještě nezažila, aby ho nějaká knížka takhle bavila. Myslím, že nejvíc ho zaujaly ilustrace. Čteme nebo vypravíme podle obrázků každý večer a komplet celou knížku. Má oblíbené stránky a zápletky v příběhu, které už cíleně hledá. Myslím, že vhodné pro dětičky před nastoupenim do školky nebo v začátcích.

18.05.2024 5 z 5

Letadla 2 - Hasiči a záchranáři Letadla 2 - Hasiči a záchranáři Walt Disney

Obrazový průvodce k filmu Letadla 2. Málo textu, spíš popisky. Seznámíte se se všemi postavami i okolím, kde se děj odehrává. Malému se líbily hlavně ty obrázky, u textu nevydržel ikdyz byl krátký.

10.04.2024 3 z 5

Tuláci zo sveta zvierat Tuláci zo sveta zvierat Eva Bártová

Malého to zatím moc nebavilo. Nicméně kniha obsahuje 3 mapy, kde zvířata cestují a to bylo pro něj. Už máme naplánováno, kam pojedeme :) A za mě super, ke každému zvířátku medailonek o jeho životě a krásná ilustrace.

16.03.2024 4 z 5

Soukromý detektiv Matyld Soukromý detektiv Matyld Jan Poláček

Měli jsme jako audioknihu, vyprávění úžasné. Spíš pro děti školou povinné, mého prcka to nezaujalo a já sice doposlouchala napnuta jak to dopadne, ale úplně můj žánr to není

20.02.2024 3 z 5

A ještě něco... A ještě něco... Eoin Colfer

Nejsem úplný znalec Adamsovy tvorby, předchozí díly jsem četla už skoro před 10 lety. Nedokážu tedy asi úplně porovnat jestli se Colfer dostal na stejnou úroveň. Dost jsem se do čtení nutila, ztrácela se a tak nějak mi to všechno zapadlo až na konci a stejně myslím, že jsem neporozumela všemu. Obdiv překladateli.

03.12.2023 3 z 5

7 prvních let života rozhoduje 7 prvních let života rozhoduje John Brierley

Kniha vydána před více jak 30 lety, takže si myslím, že některé teze jsou už překonane. Nicméně pro náhled a pochopení fungování mozku, vývoj, učení, paměť, je tahle útlá knížka dobrou vstupní branou. Čekala jsem původně tedy spíš knihu ve smyslu ve 3 letech se děje tohle, ve 4 tohle, dítě podpoříte touto činností.. Prostě spíš takového rádce do výchovy. Nakonec mě kniha překvapila, ale nezklamala.

10.10.2023 3 z 5

Ivan Trojan Ivan Trojan Dana Čermáková

Nejedná se úplně o životopis. Popsané inscenace, filmy, pouze vyjmuté rozhovory z novin či TV. Na začátku pár stránek o životě Ivana, jeho bratra Ondřeje i jejich otce. Čekala jsem trochu víc.

30.08.2023 3 z 5

Sbohem, plínky! Sbohem, plínky! Penny Warner

Přijde mi, že se informace v kapitolách opakují. A mně ani nesedí princip odměňování, jak je zde uváděno. Takže něco mi přišlo zajímavé, něco bych zkusila obměnit, ale dalo by se to také použít. Nejvíc mi to pomohlo v uklidnění v tomhle tématu a našla jsem tam i pár argumentů pro okolí.

26.07.2023 3 z 5

Alef Alef Paulo Coelho

Čekala jsem trochu jiný příběh. Zde autor vypráví o své cestě po Rusku, která skutečně proběhla. Co je skutečnost a co jen vymysleno do příběhu knihy? Nicméně to ve mně vyvolalo spoustu úvah a myšlenek, takže jsem nakonec dala 4*

13.06.2023 4 z 5

Cvičíme s kojenci a batolaty Cvičíme s kojenci a batolaty Iva Dolínková

Inspirace pro cvičení s dětmi, některé cviky jsou vhodné určitě i pro dospělé. Popis mi nicméně nepřišel vždy úplně podrobný, jasný a na některých fotografiich mi cvik připadal špatně provedený a to bylo pro mě zavádějící (někde je uvedeno, že na foto je cvik chybně, ale určitě ne vždy). Zmíněna i Vojtova metoda, která nicméně musí být v rukou odborníků, ale je dobré vědět, že existuje.

11.04.2023 3 z 5

100 hodin, kdy umírala republika 100 hodin, kdy umírala republika Roman Cílek

100 hodin, které se zapsaly do naší historie. Text byl pro mě místy náročnější, líbilo se mi citovaní z novin, dochovaných textů, je zjevné, jak bylo vše naplánováno. Navíc letos v roce 2023 vychází ty 4 dny úplně stejně jako tehdy, dokonce se zmiňuje Velký pátek 7.4., opět jako letos. Myslím, že o to víc na mě knížka zapůsobila.

31.03.2023 4 z 5

Bosorka Alžběta Nádašdyová, rozená Báthoryová, alias čachtická paní Bosorka Alžběta Nádašdyová, rozená Báthoryová, alias čachtická paní J.J. Duffack (p)

Myslím, že autor do celého textu promítá svůj názor, že čarodějnice jsou sexuálně frustrované, sadistické satanistky. O Bathory a její době občas jen pár stránek, názor na ni opět neobjektivní. Spíše mi to přišlo jako historie sexu a násilí, ovšem pořád narážíme na to, sex a násilí je Satan. Knížku jsem chtěla několikrát odložit, ale vzhledem k tomu, že nemá ani 200 str, jsem to kousla, a víc jak jednu hvězdu dát nemůžu.

14.03.2023 1 z 5

Sedm démonů Sedm démonů Barbara Wood

Nenadchne a neurazí. Podle první kapitoly jsem si myslela, že děj je už předem jasný, nakonec to bylo jinak než jsem očekávala, ale až tak nějak moc vyumělkované a spíš k nevíře.

07.03.2023 3 z 5