hanucha komentáře u knih
Dětská říkadla a básničky i s návodem, co zrovna při čem dělat (houpat, lechtat, ...). Naše jedna z nejoblíbenějších, až mě to už někdy opravdu nebaví stále dokola číst :-) Bonusem jsou krásné srozumitelné obrázky.
Taková lehká letní pohodová knížka, zvlášť pro lidi, kteří rádi a často jezdili stopem. Jelikož k nim patřím, je mi trochu smutno, že dnes už se stopování moc nenosí. Na stopu většinou narazíte jen na zoufalce, které někdo okradl a podobně, ale že by někdo jel někam jen tak stopem, to už jsem dlouho nezažila, a to stopaře beru (pokud mám místo).
Mám ji doma od dětství. Některé básničky moc duchaplné nejsou, ale jsou tam i vtipné. Čtvrtá hvězdička za pěkné obrázky.
Z knížky jsem si z dětství pamatovala pár básniček, ale nemohla jsem zjistit, jak se knížka jmenuje. Nakonec jsem na ni narazila a musela ji mít. Některé ty básničky nic moc, ale třeba "Bertička Berta lekla se čerta, vyletěl z krabičky, lekl se Bertičky" nebo "Emílek Emil týden se nemyl, od soboty do soboty, krk měl černý jako boty" nemají chybu :-) Děti se taky moc nasmály.
Jedna z oblíbenějších knížek, jak dcery, tak i syna, četli jsme ji snad stokrát. Verše nejsou úplně hloupé a obázky se nám líbily. V období poznávání zvířátek ideální.
Žádný zázrak, autor napsal spoustu daleko lepších příběhů. Ale do výzvy super, protože jsem fakt neobjevila nic, co bych si chtěla přečíst. Toto byl takový malý švindl :-) Ale synkovi se to líbilo.
Jako dítě jsem tu knížku úplně nesnášela, ani nevím proč, asi kvůli obálce a celkově jako nepražákovi mi nic neříkala. Ale kupodivu jsem ji nevyhodila a teď si ji vytáhl synek. Celkem mile mě překvapila, asi proto, že Prahu už celkem znám.
No to teda byla jízda! Do knihy jsem původně jen nahlédla, že si ji pošetřím na později, ale už mě nepustila... Pokud nemáte čas přečíst si ji najednou, tak ji ani neotvírejte, nebo se vám budou zdát zběsilé sny, tak jako mně :-) Pokud o to člověk stojí, a je na to naladěn, v knize je spousta míst k hlubšímu zamyšlení, ale dá se i proletět jen tak po povrchu. Rozhodně doporučuju!
Krásná kniha, kterou bych doporučila každému, kdo se chystá do světa pomáhat. Dnes už se setkáme s jinými problémy než v době jeho působení v Africe, na některé záležitosti už je jiný náhled, ale i tak je kniha nadčasová. Před autorem smekám, to co on by jen tak někdo nezvládl.
Na knížku jsem narazila úplně náhodou a velice mile mě překvapila. Přestože jsou povídky přes sto let staré, mají svou aktuálnost i dnes. Pěkná sonda do postavení tehdejších žen. Je mi s podivem, že jsem první, kdo knihu hodnotí. Některé autorky jsem neznala, ale určitě je zkusím znovu vyhledat.
Kniha se dobře četla, nicméně já jsem trochu zklamaná, protože na otázky, na které bych v souvislosti se smrtí a umíráním chtěla znát odpovědi, se autor rozhovoru nezeptal. Nevím jestli záměrně, nebo ho to nenapadlo, těžko soudit.
Pohádka mi přišla trochu praštěná, ale pro děti vlastně v pořádku, fantazii se meze nekladou :-) Tříletý synek tomu ale moc nerozuměl a pořád se na něco ptal, takže spíš je to asi pro starší děti.. Tři hvězdy za příběh a čtvrtá za krásné obrázky Dory Salaquardové, ty byly ze všeho nejlepší :-)
Moc pěkná knížka vzpomínek lidí, kteří Sonnyho znali. Z těch střípků, kde někde se vzpomínky prolínají a někde jsou úplně mimoběžné, se dá alespoň zčásti poskládat příběh tohoto neobyčejného muže. Děkuju Ivo Dostálovi, že knihu zeditoval :-)
Sice jsou to zvířátka z lesa, ale asi ne evropského, protože většina zvířat je tam z Ameriky. Ježci se setkávají s hlemýžděm, který ale vypadá spíš jako nějaká páskovka nebo co. Pokud si to děti prohlíží s někým, kdo zvířata nezná, mohou být zmatené :-)
Pěkné ilustrace, i když o reálnosti barev by se v některých případech dalo pochybovat, ale ty texty! To je strašná slátanina, rádoby verše, které by lépe napsal žák ZŠ (Motýli na louce létají a sladký nektar sosají. Mají tolik barviček, kolik je na louce kytiček. apod). Navíc to mají být zvířata z pralesa, ale z pralesa je tam tak maximálně papoušek nebo opice, ale většina jsou ze savany a jiných biotopů, z pralesa ne :-)
Na knížku jsem se moc těšila a nezklamala mě :-) Jen jak už bylo zmíněno, myslím, že to je pro ročníky autora +- max. 10 let, ostatní asi úplně nemůžou všechno pochopit a knihu si tak maximálně užít jako já :-) Děkuju autorovi!
Docela vtipná knížka, děti to moc bavilo, jen některé ty obrázky jsou z dost prehistorické doby a děti tak netušily, co to je např magnetofon nebo magnetofonová kazeta, obrázek telefonu taky neuměly zařadit a pod. Ale jinak je to moc bavilo si "číst" i když ještě neuměly písmenka :-)
Příběh délkou ideální na čtení před spaním pro ani ne tříletého caparta, aby se dal za večer přečíst, ovšem tematicky pro daný věk úplně mimo. Tři hvězdy hlavně za hezké obrázky, které synka zaujaly.
Pěkná kniha, čtivá a hlavně poučná z historického hlediska. Škoda, že jsem o ní nevěděla dřív. Když uvážím rok, kdy vznikla, je to úžasné svědectví o tehdejším Jemenu, ale i okolních zemích např. Eritrei apod.
Za mě celkem dobré, nijak zvlášť nenadchne, ani neurazí, žádná z povídek bych řekla že nevyčnívá...