Havel0303 komentáře u knih
(SPOILER) Za mě byla kniha suprová zvlášť, když vezmu v potaz, že se jedná o prvotinu mladičké začínající autorky. Některé pasáže byly malinko obtížnější na pochopení, ale pak, když se to začalo všechno objasňovat a jednotlivé dílky do sebe začaly zapadat jako puzzle, tak mi i chvílemi běhal mráz po zádech.
A pak ten konec - ! Wow, u Snowery mi vyhrkly i slzy, a když jsem zjistila, že celý ten příběh byl vlastně kruh poskládaný z jednotlivých střípků...
Prostě klobouk dolů, za mě paráda!
NEJLEPŠÍ SÉRIE VŠECH DOB, nemá obdoby!
Úžasné! Perfektní! Dokonalé!
Neumím to lépe popsat.
(SPOILER) V době, kdy toto píšu, nemám Nikdynoc ještě dočtenou. Z prvu jsem se na ni moc těšila (už jen podle hodnocení nad 85 %), ale realita - ?
Nic moc. Autor se podle mě až dost zabývá minulostí (a to hodně dávnou) a ne úplně vhodně to zasahuje do aktuálního děje.
Na obalu knihy je psané, že se jedná o vražedkyni všech vražedkyň, a ona (Bledá dcera) má při tom během celých 506 stran v plánu zabít jen 4 lidi?
V textu jsou časté informace tzv. pod čarou, jsou k nim dané hvězdičky, jenže ty v textu často chybí. (min 4x).
Dále bych zmínila chyby v korektuře: nejlepšý, vípomoc a další předklepy a přidaná písmenka navíc.
Zatím ale asi nejvíc mě zarazila shoda textů ze strany 86 a 100. (Je tam úplně to samé -?- Proč??
Celkem čtivá kniha, vyskytovalo se tam příliš postav. Chvilkama mi připadalo že autorka neví a čem píše. Vyzdvihuje Martino léčitelské umění, ale přitom Marta neví, co je to či ono za mast nebo látku. Jsou tam velké časové posuny. V jednom odstavci je přítomnost a v druhém jsou události o tři týdny dál. I po Martině svatbě (léto) byla tam sklizeň, sv.Martin, zmíněny hromnice a pak až květen.
Hodnotila bych to stejně jak Reseta. Málo rozvinutý děj, celkově strohé.
Téma hodně podobné sérii Divergence. Nic moc děj, spíš to bylo moc předvídatelné. Bylo to málo popsané a celkově strohé.
Velké a nepochopitelné předsudky. Ale velice dobře se to četlo.
Na to, že je to Lanczová tak tato kniha byla na ni celkem slabá.
Úžasný strhující příběh o přátelství odvážného psa a milujícího dvounohého tvora.
Kniha byla pro mě nepochopitelnou. Ztrácela se tam logika a smysl. Velice mě zklamala.
Perfektní nápad a úžasný příběh. Nádherně procítěné, prožila jsem každý okamžik...
Do tří čtvrtin mě absolutně nebavila. Ten konec byl ale dobrý. Měl velice zajímavý zvrat.
Naprosto perfektní kniha, druhý díl byl trošilinku slabší. Stále očekávám co přinese třetí díl.