Havrnka Havrnka komentáře u knih

Maják na útesech Maják na útesech Marie Lamballe (p)

Velmi čtivá kniha. Jsem ráda, že jsem si knihu koupila, protože autorka opět zasadila její děj do krásné i když drsné přírody Bretaně.
Ještě bych si ráda přečetla Hortenziovou zahradu, jejíž děj se také odehrává v Bretani.

30.12.2020 5 z 5

Zvěrolékař a jeho přátelé Zvěrolékař a jeho přátelé James Herriot (p)

V mládí jsem přečetla všechny knihy J.Herriota a moc se mi líbily. S humorem podané příběhy venkovského veterináře pohladí čtenáře po duši. Ráda jsem se k jedné z jeho knih vrátila.

04.12.2020 5 z 5

Křesadlo a další pohádky Křesadlo a další pohádky Hans Christian Andersen

Jako malá se mi líbila právě pohádka Křeslo. Asi i proto, že je to jedna z mála Andersonových pohádek, která má dobrý konec. Většina pohádek tohoto autora je podle mě smutná a málo zde vítězí dobro nad zlem, jak jsme zvyklí u našich národních pohádek. Vzpomínka na dětství byla fajn.

24.11.2020 4 z 5

Johana z Rožmitálu - Bouřlivý život s Jiřím z Poděbrad Johana z Rožmitálu - Bouřlivý život s Jiřím z Poděbrad Jiří Hanibal

Kniha se mi moc líbila. Ráda čtu historické romány, zejména z české historie. Člověka tak trochu donutí osvěžit svou paměť a popřípadě doplnit si vědomosti.

06.10.2019 5 z 5

Sběratel kostí Sběratel kostí Luca Veste

Ze začátku jsem si myslela, že se mi dostala do ruky opět kniha se strhujícím dějem. Ale byl to jen pocit. Děj mi připadal chaotický, špatně jsem se v něm orientovala. Těžko se dalo rozeznat co je současnost a o minulost. Kniha mě celkově zklamala.

06.10.2019

Smrtící tajnosti Smrtící tajnosti Robert Bryndza

Opět vynikající detektivka od pana Bryndzy.

29.05.2019 5 z 5

Bábovky Bábovky Radka Třeštíková

Tak trochu ze života. Ale velmi čtivá kniha.

29.05.2019 4 z 5

Učedník Učedník Tess Gerritsen

Knihu jsem četla již potřetí a opět mě nezklamala.

29.05.2019 5 z 5

Listopadoví motýli Listopadoví motýli Auður Ava Ólafsdóttir

Uf, konečně dočteno. Ale jen s velkým sebezapřením protože výzva je výzva. Nějak jsem děj nepochopila.

10.03.2019

Čest ničemy Čest ničemy Christi Caldwell

Romantické čtení s nádechem humoru. Až na některé chyby v textu (např.místo zpět je psáno spět) se mi kniha moc líbila. Doporučuji ženám k přečtení.

09.02.2019 5 z 5

Vlk samotář Vlk samotář Jodi Picoult

Velmi poutavý příběh. Kniha se mi líbila.

08.02.2019 5 z 5

Urozená dáma Urozená dáma Catherine Coulter

Romantické, odpočinkové čtení pro ženy. Kniha se dobře četla a opravdu jsem si u ní odpočinula.

21.01.2019 5 z 5

Kniha mrtvých Kniha mrtvých Patricia Cornwell

Jsem milovnicí detektivního žánru a P.Cornwellová patří k mým oblíbeným autorkám. Mám většinu jejích knih s Kay Scarpettovou. K této knize jsem se ráda vrátila.

17.01.2019 5 z 5

Babičky: Mrtvý kuchař Babičky: Mrtvý kuchař Minna Lindgren

Velice jednoduché čtení. Můj obdiv mají hlavní hrdinky. A to v tom, že se takto letité stařenky jsou schopné samotné vyjíždět do města a v pořádku se vracet do svého domova Podzimní háj. Jinak nic moc.

31.12.2018 2 z 5

Nejsem mrtvá Nejsem mrtvá Anne Frasier (p)

Pro mne kniha čtivá, napínavá. Doporučuji k přečtení

04.12.2018

Sněžná slepota Sněžná slepota Ken Follett

V této knize se odrazila všestrannost pana Folleta. Umí psát nejen o dávné (Pilíře země) či nedávné minulosti (Noční let, Na křídlech orlů), ale i o současnosti. Opravdu dobré čtení.

07.10.2018

Ostrovy splněných snů Ostrovy splněných snů Nora Roberts

Mám ráda knihy Nory Roberts. Tuto jsem si koupila již před lety a až nyní jsem se dostala k jejímu přečtení. Obě povídky jsou dobře čtivé. Ideální kniha na dovolenou.

20.08.2018 4 z 5

Loutkář Loutkář Daniel Cole

Tato kniha lepší než autorova prvotina. Děj měl spád a knihu jsem přečetla jedním dechem

22.07.2018 5 z 5

Prvok, Šampón, Tečka a Karel Prvok, Šampón, Tečka a Karel Patrik Hartl

Ne tak jedinečné jako Malý pražský erotikon, ale dobře čtivé

22.07.2018 4 z 5

Záměna Záměna Sandra Brown

Kniha se mi líbila. Měla spád a dobře se četla

03.07.2018 5 z 5