Helena378 komentáře u knih
Milá jednohubka, přečteno během chvilky, ale i tak potěšilo. Hezké jsou i přidané kresby, nedalo problém v nich jednotlivé detektivy hned poznat. :)
Skvělá kniha, jediný (můj) problém byl, že jsem při čtení neustále paralelně v duchu sledovala Columba (Columbo v přestrojení), s nímž byl tento příběh zfilmován. :)
Tři ze čtyř povídek byly fajn, až skvělé (zejména Holly ve třetí povídce), ale Chuckův život nejsem schopna dočíst, přečetla jsem první část příběhu a do další kapitoly se nemůžu donutit. To se mi už dlouho nestalo, a u Kinga mě to překvapuje o to více, ale bojím se, že nedočtená ta povídka už zůstane. Dost mě překvapila zpráva, že právě Chuckův život bude nově zfilmován...
Čteno jako úplně poslední z osmi dosud vyšlých knih Chrise Cartera a bohužel zklamání. Rozhodně nejslabší kniha, poměrně nudná, vrah snadno odhadnutelný, pár logických lapsusů - číst tenhle díl jako první (jak se nabízí), asi bych se do dalších nepouštěla.
Perfektní kniha, velmi informativní, je pro mne zdrojem bohatých informací v chovu akvarijních ryb. Výborný je i přehled druhů ryb.
Neuvěřitelná výpověď podle skutečné události, knihu jsem nedokázala číst v jednom tahu, musela jsem jí často odkládat. Tolik nepochopitelného zla, krutosti, absolutní zvrácenosti. Bylo mi té ženy neskutečně líto, občas jsem při čtení i brečela, protože tohle by neměl zažívat žádný živý tvor na tomhle světě. Nadto od vlastních rodičů... Zároveň se jedná o výbornou studii mnohočetné poruchy osobnosti, už jen ta samotná musí být k nepřežití. Jednu hvězdičku odebírám kvůli názvu - zavádějící, laciné šidítko.
Dělalo mi problém se prokousat úvodem, ale příběh se rozběhl a zbytek knihy už se jedná o napínavou detektivku. Za mě dobrý. :)