Když teče krev přehled
Stephen King
Čtyři dosud nepublikované povídky v souborném vydání, které v angličtině vyšlo v dubnu 2020, dostávají v éře světové pandemie nový rozměr. Kromě očekávaných nadpřirozených hororových témat a nové pohledy na povahu zla jsou Kingovy příběhy podtrženy veskrze pozemskými strachy, jako jsou obavy z blížící se smrti. V jedné z povídek se Stephen King vrací ke svému oblíbenému hrdinovi – spisovateli, tentokrát neúspěšnému, a fanoušci předchozí „kingovky“ Outsider budou potěšeni návratem Holly Gibneyové v titulní povídce.... celý text
Literatura světová Horory Povídky
Vydáno: 2021 , Beta-DobrovskýOriginální název:
If It Bleeds, 2020
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Když teče krev. Přihlašte se a napište ho.
Povídky vyvážené jak oba břehy Gangy. Ze všech jde cítit síla Kingova pera. Můžeme si s ním i trochu zafilozovat. Kdo je pro?
A máme tu opět víceméně vyváženou knihu povídek. Dvě mě zaujaly, dvě ne. Ten kdo věří na posmrtný život musí být z první naprosto nadšený. Ano, líbila se mi, ne že bych věřil. Druhá, braná v podstatě odzadu byla k zamyšlení. Třetí...trilogii mám přečtenou, avšak Outsidera ne, takže tak napůl a krysa?? No to byl slabší kousek. Jak píšu, nebylo to bráno do hloubky jako romány, ale něco do sebe to mělo. Má i podstatně horší díla. 80%
Pověst potížistky, Ve stínu popela a další knižní novinky (13. týden)
26.03.2023
Knižní novinky (20. týden)
16.05.2021
„Uzříš-li ďábly, proč nespatřil bys anděly?“
„Pan Harrigan občas tvrdil, že jakmile člověk dosáhne určitého věku, dokáže bez problémů přežít na vajíčkách a hovězí konzervě. (Telefon pana Harrigana)“
„Když už jednomu bylo šedesát osm, nepotřebuje vitamíny. (Telefon pana Harrigana)“
Více citátů z knihy najdete u autora.
Kniha Když teče krev v seznamech
v Mé knihovně | 337x |
1993 | Osvícení |
2010 | Pod kupolí |
2001 | Zelená míle |
2016 | To |
Docela škoda toho béčkového názvu a obálky, protože obsah knížky je trochu jinde. Telefon pana Harrigana je parádní duchařský příběh s atmosférou. Kdo by nechtěl takového "kamaráda na telefonu"? Chuckův život je nádherný filozofický příběh o lásce k životu, neskutečně zvláštně podaný. Po WTF začátku začíná všechno dávat smysl. Když teče krev je variací na Outsidera, ale čte se hezky. Poslední povídka "Krysa" mně nesedla, připadala mi nekonzistentní.