Helianthus komentáře u knih
Máme doma již dlouho audioknihy o dobrodružstvích Elišky, vlka a jejího dědečka Modromíra. Dětem se moc líbí a rádi ji poslouchají. Takže tištěná kniha byla jasná volba. Kniha je krásná, hodně se doma líbí ilustrace. Příběh je moc milý a vtipný. Kouzlo a vtip si v příběhu najdou jak děti, tak i dospělí. Jednotlivé příběhy hlavních hrdinů vycházejí z klasických pohádek, ale jsou vyprávěny trochu jinak.
U nás doma moc oblíbený příběh a budeme se těšit na další pokračování.
Knížka mne velmi mile překvapila, naprosto nenásilnou formou přibližuje všem svět čísel a matematiky. Mohu jen doporučit.
Na základě krátkých příběhů jsou vysvětleny jevy a situace, se kterými se každý den setkáváme. Mě se knížka moc líbí. Není to typická pohádková knížka na čtení před spaním, kdy po přečtení jde dítě spát. U nás funguje naopak, kdy příběh nastartuje lavinu otázek. Občas vysvětlení je trochu krkolomnější a na pochopení náročnější, některé příběhy jsou méně povedené, ale i tak převažují pozitiva a knihu doporučuji všem, kteří mají zvídavé dítě.
Kniha mne zaujala názvem a navnadila na čtení zvídavému dítěti. Ano, dceři se celkem líbila, ale já jsem z jejího čtení nadšená moc nebyla. Při čtení jsem musela některá slova a věty nahrazovat, protože mi to nepřišlo moc vhodné pro dítě. Navíc některá neustále se opakující slovní spojení mne už pak dost vadila. A co se týče přiblížení některých přírodních jevů pohádkovou cestou, tak tam mne čekalo zklamání.
Ačkoli už dávno nejsem cílová skupina pro tuto knihu, moc se mi příběh Báry v druhém díle líbil, za mě lepší než první díl. Opět krásně napsané a nenásilnou podobou se člověk dozví spoustu zajímavých informací o životě v Pompejích.
Za mě super příběh pro starší děti, kde se zároveň i něco naučí o historii. Každý se zde najde něco, co pro něj bude zajímavé. Moc pěkný nápad a podání.
Stejně jako u prvního dílu i tady jsou nádherné ilustrace a nápad s popletenými hrdiny je výborný. Jen je dle mne škoda, že právě ta část o popletených příbězích je tak krátká.
Ilustrace této knihy jsou nádherné, příběh je zajímavý a pro děti lákavý, postava medvídka se alespoň našim dětem moc líbí. Bohužel některé části textu a zvolená slova - gringo, kolbiště apod. bych vrátila na přepracování a doladění. Karetní hra ke knize je super.
Moc jsem se na druhý díl těšila a za mě to zklamání rozhodně nebylo. Jsem naopak moc ráda, že se autor vydal trochu méně překombinovaným směrem než u knih s Lincolnem. Co mohu opět jen vyzdvihnout je autorova informovanost o tématu, o kterém píše.
Moc krásná knížka, kdy na základě jednotlivých příběhů je možné dětem ukázat a lépe vysvětlit, jak se chovat nemají. Jednotlivé příběhy mají tu správnou délku, aby se daly číst před spaním a opravdu nejsou jen pro holčičky, i když tak lze z přebalu usuzovat. Občas jsem si při čtení říkala, zda autorka před psaním některých příběhů nebyla se podívat u nás doma.
Kniha určena pro jinou věkovou kategorii a to myslím bylo dost znát. Dle mého mohla být kniha propracovanější a konec trochu méně zběsilý.
Co hodnotím kladně jsou poznámky hlavního hrdiny, které dost polopatě vysvětlují některé pojmy.
Deavera mám ráda a i celou sérii Rhyma a Sachsovou. Prostředí diamantů bylo zajímavé a dozvěděla jsem se spoustu nových věcí na toto téma. I tak bohužel kniha byla dle mého jedna z těch slabších v této sérii. Dle mého už hodně překombinované. Moc dějových linek, které se vždycky nějak sejdou a tentokrát to za mě nefungovalo.
Nejvíc jsem se těšila na části s "vedlejší" postavou v knize Vimalem Lahorim a vlastně mě části s Rhymem a Sachsovou moc nebavili.
Nebylo to špatné. Za mě lehce zdlouhavější a o něco více překombinovanější než jsou originály od A. Christie, ale celkově jsem s knihou spokojená.
Dočetla jsem celou sérii. Za mě tedy byl nejzdařilejší první díl. V druhém a třetím dílu jsem některé scény přeskakovala a poslední díl jsem vzala metodou rychločtení a do dočtení jsem se musela nutit. Všechno v tomto příběhu je prostě dohnané do extrému, buď všechno a všichni totálně přeslazené a naprosto dokonalé, včetně neustálého sexu nebo naopak všechno a všichni totálně nejhorší padouši. Za mě opravdu ne a v budoucnu ani nemám chuť si od autorky další knihy přečíst.
Nemůžu si pomoct, ale kniha se mi moc nelíbila, jednu chvíli jsem měla dost problém ji vůbec dočíst a dokonce jsem části i přeskakovala (což obvykle nedělám). Kniha mi přišla dost neoriginální a předvídatelná, už velmi brzy dokážete odhadnout to největší tajemství. Postavy mi také nesedly a nejednou jsem se podivila nad jejich hloupostí. Konec mi přišel dost useknutý, v porovnání s pomalejším začátkem mi to přijde škoda a působí to dojem nedodělané práce.
Já jsem byla nadšená, nemám co vytknout. Mohu jen doporučit všem fanouškům fantasy, kteří ještě nečetli.
Nemůžu si pomoct, ale kniha se mi nelíbila. Hlavní hrdina věčně nespokojený a nesympatický. Ale co mě vadilo nejvíc byla vykrádačka Narnie. Další díly si určitě nepřečtu.
Výborná fantasy kniha. Jedinou výtku bych měla jen ke konci knihy. Ten mi přišel moc rychlý, zbrklý a nedovysvětlený.
Detektivka odlišná od současných detektivek, ale naprosto perfektní. Kniha neuvěřitelně propracovaná, ostatně jako i ostatní autorovi knihy.
Naprosto úžasná kniha, kterou je možné jen a jen chválit.