Hell_Rihova | Komentáře u knih | Databáze knih

Hell_Rihova Hell_Rihova komentáře u knih

Fáma Fáma Lesley Kara

Trochu mi tato autorka připomínala styl kterým píše Shari Lapena. V této knize se řeší, co se může stát, když se z pusy vypustí fáma, která se šíří dál. Nikdo neví, kde je vlastně pravda a obyvatelé mají strach, je možné, že by známá malá vražedkyně opravdu žila mezi nimi? Na povrch začnou vyplouvat nečekaná tajemství, protože každý nějaké zná. Kniha se mi četla dobře, bylo pro mě překvapením, jak to vlastně je.

02.08.2020 4 z 5

Katakomby Katakomby Madeleine Roux

Katakomby se mi z celé série líbily nejméně, ale i tak musím říct, že to stálo za přečtení. Myslela jsem si, že se ocitneme opět v Brooklinu, ale ne, kořeny všeho sahaly někam úplně jinam. Konec pro mě byl překvapením a jsem ráda, že jsem na tuhle sérii narazila, četla se mi velice dobře.

22.07.2020 4 z 5

Katka Katka Michael Třeštík

Na film o Katce jsem narazila teprve nedávno a podívala jsem se na něj hned dvakrát. Když jsem zjistila, že vyšla i kniha, tak jsem věděla, že si ji chci koupit a přečíst. Přečetla. Jsem si za jedno odpoledne a z některých fotografií mě až mrazilo. Je to jeden z dalších příběhů, kde se ukazuje, že drogy jsou silnější než lidská vůle a pokud člověk sám opravdu nechce, tak se ze závislosti na nich špatně dostává. Ráda jsem si knihu přečetla, je pro mě jakýmsi odstrašujícím příkladem. Drogy jsou problémem mnohých z nás, ale každý se s tím musí umět vypořádat po svém. A to mnohdy není zrovna jednoduché.

08.07.2020 3 z 5

Nevítaný host Nevítaný host Shari Lapena

Trošku jiná kniha než její předešlé, trochu mi to připomínalo příběhy Taylora Adamse, kdy se lidé ocitnou na místě, odkud není jen tak úniku. Líbilo se mi, jak autorka příběh pojala, sice jsem ke konci tušila, kdo by za tím vším mohl stát, ale i tak jsem byla překvapená, jak to všechno ve skutečnosti bylo a co tomu předcházelo. Kniha byla čtivá, napínavá, dobře propracovaná, dokonce se mi líbila o trochu víc než Manželé odvedle a Někdo cizí v domě.

31.01.2020 4 z 5

Děti, které přežily Mengeleho Děti, které přežily Mengeleho Eva Mozes Kor

Četla jsem hodně knih o Holocaustu ale ještě žádnou, kde by svůj příběh vyprávěly děti, dvojčata. Dvojčata byla středem zájmu doktora Mengeleho, tzv. Anděla smrti. Dělal s nimi hrůzné pokusy a experimenty. My, co jsme to neprožili si to jen stěží dokážeme představit. Knihu jsem měla v knihovně dlouho a čekala jsem až nastane ten pravý čas si jí přečíst. Takovéhle knihy se nečtou snadno. Ale je dobré na tyto příběhy nezapomínat. Někdy je dobré si uvědomit, že my se máme vlastně dobře. A to, co si lidé v koncentrační h táborech prožili, je pro nás nepředstavitelné.

28.01.2020 5 z 5

Prokletí Schwartzovy vily Prokletí Schwartzovy vily Anna Beatrix Bártová (p)

Tento příběh byl pro mě velice poutavý, kdy jsem se do knížky začetla a byla jsem zvědavá jak to dopadne. Měla jsem hodně teorií, jak by mohl samotný příběh skončit, ale nakonec má teorie byla správná jen částečně. Představovala jsem si, jaké by to asi bylo bydlet v secesní vile se starobylým nábytkem a s pověrami, kterými se o ní tradují. Nejsem si jistá, jestli bych to zvládla, ale autorka se s příběhem poprala opravdu dobře, příběh byl napínavý, nijak přeplácaný a mělo to spád. Taková pravá duchařina, kniha splnila má očekávání, kdy jsem chtěla tajemno a napětí.

06.05.2019 4 z 5

Poslední dívka Poslední dívka Riley Sager (p)

O této knize jsem slyšela už od hodně lidí. Někomu se líbila, někomu zase ne. Mě zaujala hned po prvních pár stránkách, kdy jsem byla přesvědčená o tom, kdo je vrahem, věřila jsem tomu než mi autor ukázal, že se fakticky mýlím. Kniha je hodně dobře napsaná, hodně klamavá a napínavá.

17.02.2019 4 z 5

King King T. M. Frazier

Tak tahle kniha byla jednoduše skvělá. Hlavní hrdina mi byl sympatický jako už dlouho žádný. Od knihy jsem příliš neočekávala, ale nakonec jsem byla tak překvapená, děj mě tak pohltil, že jsem ji přečetla během jednoho dne. Kniha je psaná surovým způsobem, autorka se s tím moc nepárala, ale tohle mi k té knize a celému děju opravdu sedělo. Sex, drogy, rivalita ale i láska. Jsem z příběhu nadšená, přestože mě konec opravdu naštva i tak jsem ho dočítala s otevřenou pusou. Během čtení jsem se smála, byla jsem smutná a někdy i hodně naštvaná, určité pasáže jsem četla se zatajeným dechem. Tuhle knihu si musíte přečíst. Doufám, že u nás vyjde i pokračování. Pan King mi v hlavě zůstane dlouho. :)

05.01.2019 5 z 5

Bábovky Bábovky Radka Třeštíková

Tak já nevím jestli po této knize mám věřit na náhody nebo ne. Podle mého názoru, kdyby bylo v knize o 4 postavy méně, tak by se nic nestalo. Kniha se mi četla dobře, ale kolikrát mi to přišlo až moc uhozené. Vím, že lidské osudy jsou nevyzpytatelné, ale tady těch náhod bylo na můj vkus až moc.

03.05.2018 3 z 5

Obětina Obětina Sharon J. Bolton

Autorka opět nezklamala. Dokázala sepsat další zajímavý příběh plných zvratů se zajímavým koncem. Sice se mi série s Lacey Flintovou líbila víc, i tato kniha má něco do sebe. Rozhodně ať si od Sharon kdokoli přečte cokoli, bude se mu to líbit.

26.07.2017 4 z 5

Milý Johne Milý Johne Nicholas Sparks

Další Sparksovka, další probrečený večer, ale kniha stála za to. Opět vyobrazení toho, jak válka, ať už je jakákoliv, ničí vztahy lidí. Doufala jsem, že osud bude Savannah a Johnovi přát... I tak, super kniha, která se mi dostala hluboko pod kůži.

04.07.2017 5 z 5

Temné znamení Temné znamení František Šmehlík

Po přečtení první povídky jsem si říkala, kam autor na tyto nápady chodí, popravdě mi to nepřišlo úplně normální, trochu zvrácené, ale za mě skvělé! Mám ráda Stephena Kinga a tato kniha bylo něco podobného, nenudila jsem se, napětí skoro na každé stránce. Akorát povídka, v níž figuroval pejsek se mi (ne)líbila, protože když nějakým způsobem v knize vystupují zvířata (nechci spoilerovat), tak mě to zasáhne. Z této povídky mi bylo smutno, ale i tak nebyla špatná. Nejvíce se mi líbila poslední, ta byla fakt top.

20.06.2017 4 z 5

Volba Volba Nicholas Sparks

Za mě velice pěkné počtení, romantická kniha, která člověka pobaví, pohladí na duši a zároveň rozbrečí. Mé druhé setkání s autorem a určitě ne poslední, protože jeho knihy se mi vždycky vryjí hluboko pod kůži a ještě dlouho nad nimi přemýšlím.

30.05.2017 5 z 5

Dívky z trajektu Dívky z trajektu Lone Theils

Od knihy jsem nečekala příliš mnoho, ale ve finále se mi docela líbila. Byly zde pasáže, u kterých jsem se nudila, ale ten konec byl jedno velké překvapení, kde jsem nestačila koukat, co autorka vymyslela. Určitě si chci přečíst i další knihu, kterou mám doma a uvidím, zda-li si pořídím i třetí díl.

19.10.2020 3 z 5

Kaštánek Kaštánek Søren Sveistrup

Od Kaštánka jsem měla velká očekávání, protože jsem na něj slyšela jen samou chválu, ale jak už to bývá, když jsou velká očekávání, většinou pak přichází zklamání. Námět se mi líbil, ale za mě nebyla kniha tak čtivá, abych se vnořila do děje a četla a četla. Místy jsem se musela do čtení hodně nutit. Ale byla jsem zvědavá, jak to dopadne. Na konci jsem byla překvapená, ale bohužel, se mi kniha nečetla moc dobře.

22.08.2020 3 z 5

Ztracená brána Ztracená brána Arnošt Vašíček

Ztracená brána se mi nelíbila tolik jako Ďáblova lest, ale i tak byla opět napínavá a tajemná. Těšila jsem se na své oblíbené postavy, jaký příběh zažijí tentokrát. Někdy mi dělalo problém se orientovat v příběhových liniích, ale to mi na dojmu knihy neubralo.

20.04.2020 4 z 5

Dívka jménem Sus Dívka jménem Sus Jonas T. Bengtsson

Slýchávám názory, že čtení odeonovek je záruka kvality. Ani tato kniha nebyla výjimkou. Silný příběh mladé dívky, která se stará sama o sebe, dává si různé testy, prodává drogy a tak nějak proplouvá životem a snaží se přežít. Je to krátká knížka, ve které se ukrývá zajímavý příběh, nad kterým je dobře se zamyslet.

18.07.2019 4 z 5

Nenechám tě odejít Nenechám tě odejít Chevy Stevens (p)

Tato kniha mě velmi mile překvapila. Námět byl hodně zajímavý, ještě nikdy jsem knihu na podobné téma nečetla a rozhodně jsem ráda za to, že se ki do ruky dostala tato. Kniha byla napínavá, zápletka nečekaná, kdy jsem při čtení konce doslova hltala každé slovo.

18.07.2019 5 z 5

Mrchožrout Mrchožrout Jack Heath

Po dlouhé době jsem četla knihu, která i pro mě byla v některých místech docela drsná, kdy jsem se pozastavila a říkala jsem si, jak tohle autor může vymyslet. Ale jo, k tomu příběhu mi to dost sedělo, užila jsem si ho, i když jsem se ze začátku musela začíst. Nakonec se z toho vyklubal docela dobrá thriller, kdy jsem do poslední chvíle napjatě čekala jak to dopadne. Doporučuji všem, kteří mají rádi drsnější příběhy, protože přesně tohle knížka nabízí.

14.06.2019 4 z 5

Hračkář Hračkář Andrew Mayne

Hračkář byl stejně dobrý jako Šelma, i když způsob psaní byl hodně podobný. Jediné, co mi vadilo, byl konec, kdy jsem se těšila, že se autor více rozepíše a ono to bylo vyřešené na jedné stránce. Ale i tak jsem ráda, že jsem si knihu přečetla, hlavní hrdina je sympaťák, který se nevzdává a jde si tvrdě za svým, to mám u hlavních postav ráda. Obě dvě knihy stojí za přečtení, jsou napínavé a hodně čtivé, velké plus mají i krátké kapitoly, které ději dodávají rychlý spád. :)

19.05.2019 4 z 5