helusa2 komentáře u knih
Není to úplná nezbytnost ve sbírce, ale potěší a zaujme ;-) Texty jsou takovým souhrnem k jednotlivým osobnostem (trošku mi to připomínalo nějakou hru, kdy máte najednou vychrlit, co o někom známém víte...) Ale fotky hůlek jsou nádherné! Máme jich doma 5. Že bych rozšířila sbírku...? :-D
Po zhlédnutí filmu jsem si okamžitě našla i knížku. Obojí se mi líbilo. Tedy pokud se dá říct, že se tohle téma, až překvapivě upřímně zpracované, může líbit...
Zkrátka dobře napsáno i natočeno. Klobouk dolů před autorem.
Taková trošku Cimrmanovská knížka - velmi bláznivá a velmi vtipná, s neotřelými obraty, překrásnou češtinou, neobvyklou zápletkou a především se zcela nečekaným koncem :-)
Humor je to velmi specifický, mně ale sedí. Ovšem největší počet bodů u mě nasbíral Watson :-D
Pěkný závěr celé série, kterou jsem spořádala za 5 dní ;-) Jo, bylo to fajn, ale asi jsem tímto na nějakou dobu uzavřela kapitolu "fantasy", neboť už mi některé postupy začaly připadat nějaké povědomé - jako bych to už někde četla... ;-) Přesto, že se tato série neumístila na předních příčkách mých BEST, byla čtivá a napínavá. Rozhodně stála za přečtení.
Posloucháno jako audio - velmi příjemně strávený den. Nekácela jsem se smíchy celou dobu, ale některé situace byly opravdu vtipné :-) Nejvíc se mi líbil hypochondrický začátek :-D
Zase trochu jiná detektivka než ze série s HH. Proč ne? ;-) Tak ryzí happyend na závěr byl sice nečekaný, ale já jsem za něj ráda (aspoň nejsem tak vystrašená a můžu se hned pustit do Levharta, který na mě čeká :-D).
Díky pkweb.eu a následujícímu odkazu jsem pochopila, proč jsou obě "Krve" tak jiné než ostatní "nesboviny". Doporučuji přečíst:
Přečteno dnes - právě před zhlédnutím filmu... Knížečka je takovým doplňkem pro fanoušky. A nutno říct, že teď po filmu získala další rozměr :-) Filmem jsem doslova "okouzlená", takže knížka je teď milou připomínkou skvostného filmového zážitku :-)
Jen mi tam teda některá zvířata chybí - co např. třaskaví skvorejši?!
Napínavé do poslední stránky... Jen jsem se místy trochu ztrácela ve jménech... Zajímavý exkurz do Thajska - i když tam asi stejně většině věcí velí Norové :-D
Klobouk dolů... Napsáno naprosto realisticky z pohledu 10letého dítěte, žádné předstírání, falešné hrdinství... Velmi silná kniha! Tento týden jí představím dětem ve škole, jsem zvědavá, jak na ně zapůsobí a jak ji přijmou...
Četla jsem jí v době vysoké školy. Pamatuji si naprosto živě, že jsem z ní byla ÚÚÚPLNĚ hotová... Protože jsem ji měla z knihovny, velice jsem si ji přála mít svou. Dostala jsem ji, ale znovu jsem se ji ještě číst neodhodlala... Byla to fakt síla. Jedinečná kniha.
Prázdné místo mě velmi zasáhlo... Byla to první kniha pro dospělé, kterou jsem od Jo četla a byla jsem velmi překvapená, že to umí i takhle :-)
Osudy postav mě zaujaly, některé osoby mě znechutily, některé jsem obrečela...
Pro mě velmi citlivá záležitost, kterou mám hluboko pod kůží.
Velmi napínavý a dobře napsaný příběh, který umí vtáhnout do děje :-) Pasáže, které možná někomu připadají zdlouhavé, umožní naprosto hmatatelnou představu o tom, jaký je Cormoran, Robin, jak to chodí v prostředí celebrit... Moc se mi to líbilo.
Nejsem čtenářka poezie - jen velmi výjimečně se k básničkám nechám zlákat. Ale něco od Magora jsem si přečíst musela, třeba i kvůli Ladislavu Heryánovi, který o něm tolikrát mluvil. Když si člověk přečte, jak Magor žil, a dá si to s básněmi dohromady, je to dost síla.. Velmi emotivní zážitek.
Jsem ráda, že jsem se k takové klasice dostala. Neurazila, ale ani až tak moc nenadchla. Jsem ještě zvědavá na film.
Zase mě to chytlo a vtáhlo, mé srdce patří tomuto kouzelnému světu (ať již v čase Mloka a spol. anebo Harryho a spol.)..
A to srdce mi trhají zvěsti, že tato úžasná sága nebude mít završení, další díly se asi natáčet nebudou.. Paní Rowlingová, PROSÍM!!! Dopište to jako knihy!!! Já tuším souvislosti a závěr, ale to dokonalé propletení a rozuzlení - to umíte jen Vy..
Třetí kniha tohoto životopisce - moc se mi líbí Isaacsonův výběr osobností. Je poctivý v neuvěřitelně podrobném sbírání informací, jejich třídění - a interpretace všech těchto poznatků je přitom stále čtivá (v mém případě zajímavá na poslouchání).
Rozhodně se neodvažuji říct, že jsem všem informacím rozuměla (stejně jako u Einsteina), ale rozhodně to bylo obohacující.
Myslím, že ta touha po získávání nových informací jen z radosti, že je získávám, radost z nových vědomostí, otevřené oči pro poznání - to, co na Leonardovi, Einsteinovi i Jobsovi Isaacson tolik obdivoval - jemu samotnému nechybí :-)
A Leonardo sám? Ten byl prostě neskutečně inspirativní osobností!!!
Tvrdit, že jsem rozuměla všem místům v knize, to bych si skutečně nedovolila :-D Díky čtení “ušima” jsem při popisech rovnic, teorií, důkazů, rozsáhlých odborných souvislostí apod. zkrátka jen poslouchala a poslouchala… :-D
Znalosti fyziky jsem si neprocvičila, protože není co procvičovat, ale myslím, že Einsteinovi jsem porozuměla - stal se dalším mým obdivovaným exotem a je mému srdci velmi blízký. Moc ráda bych se s ním setkala :-)
Přečteno podruhé - “ušima”. Když jsem četla poprvé, nebyl ještě vydán 3. díl a pamatuji se, že mi to přišlo nedotažené a zmatené. Nyní jsem mohla plynule pokračovat, takže to určitě dojmu pomohlo ;-)
Bratra Jiřího Stránského mám v obrovské úctě. Byl to milý návrat do historek z filmů, kterým skrze scénáře vdechl duši. Nikdy bychom neměli zapomenout, co se zde dělo!
Mám tyhle syrové knížky ráda… Jasně, děj převyprávět nejde. Je to sbírka historek a vzpomínek a pocitů - ale přijde mi, že jsem na tom pivku vlastně byla taky… Je to zkrátka “ze života” :-)