HermioneWeasley komentáře u knih
Skvělá kniha, asi nejlepší od Riordana, co jsem četla. Nejednou jsem byla dojatá a dokonce došlo i na slzy, a mě jen tak něco nerozbrečí. Líbílo se mi, že se tak nějak pořád něco dělo, díky čemuž jsem se nemohla odtrhnout.
V knize se objevuje spousta faktů nesouhlasících s originální sérií, což mi na knize vadilo asi nejvíc. Pak mi tam taky chyběl ten magický dojem, kterým mě jinak série Harry Potter naplňuje. A konečně to nejpodstatnější - název. Kniha by se měla jmenovat spíš Albus Potter, protože Harry tu vystupuje jako vedlejší postava.
U téhle knihy jsem měla stejné pocity jako u Hunger Games: Síla vzdoru. Začátek byl skvělý, prostředek byl nejlepší, potom zemřela jedna z mých oblíbených postav a postupně jsem ztrácela chuť číst dál, ale na konci se mi ta chuť zase vrátila.
Knihu jsem přečetla za čtyři dny a absolutně mě pohltila. Radši jsem četla část, kterou psal John Green, ale kniha se mi líbila jako celek.
Ze začátku se mi kniha líbila, ale potom mi přišla každá kapitola nudnější než ta předchozí a kniha mě tak nějak přestala bavit, ale řekla jsem si, že ji nějak dočtu. Na konci mě kniha začala znovu bavit, ale i když jsem věděla, jak to dopadne, konec a hlavně epilog mě zklamal.
Číst celou sérii mě bavilo, přestože (už zase) zemřela moje oblíbená postava. Souhlasím s Misha 11, konec mi přišel otevřený a uvítala bych k sérii i nějaký dodatek (možná i z pohledu někoho jiného, Katniss jsem si nějak zvlášť neoblíbila).
Prolog mě trochu nudil, potom mě kniha začala bavit (nejvíce třetí část, a bavila by mě ještě víc, kdyby tam byla i Angela). Konec mě sice trochu překvapil, ale jinak se mi Papírová města opravdu líbila.