hlenicka hlenicka komentáře u knih

Mráz pod kůží Mráz pod kůží Allie Reynolds

Kniha mohla být o polovinu kratší. Hrozně dlouhé popisování,pořád dokola texty,kdo kde s kym proč jak. Nuda. Zajímavé bylo,jak to autorka vysvětlovala ohledně snowboardu,to ano,čeho je moc toho je moc. Mohla spíš napsat nějaký články do magazínů,o které se člověk sám zajímá,ale ne to krimi knihy. Stačila by trocha,ne tři čtvrtina knížky. Je to můj názor,určitě se nebude spojovat i s dalšími čtenáři.
Za mě prostě zbytečně prodlužované. Kdyby to bylo kratší,bylo by to víc napínavější a nadchlo by víc. Skoda.

26.05.2024 3 z 5

Varování Varování Kathryn Croft

Fakt jsem byla naštvaná,že jsem vůbec knihu začala. Jelikož se mi líbily autorčiny jiné,chtěla jsem si i tuhle přečíst. Ale někdy je méně více a tím míním že tolik tajemství,co se v knize ukrývalo,jsem snad ještě nikdy v jiné knize nečetla.
Celou dobu jsem byla fakt napjatá a čekala,co se kdy stane. Ale čím blíž jsem byla konci,tím se pořád nic nedělo a už mě to přestávalo bavit,protože nás autorka napínala jako strunu,ale nemínila polevit do posledních 5 stran od konce,kde to teda vysvětlila. Bohužel,pro mě to nebylo úplně jasný a stejně to nebylo uplně řečeno proč a jak a kdo! To mě fakt naštvalo,mohla to zkrátit do 150 stran. Celou dobu hon za něčím,co se stejně nestane. Jako zklamání,tak dávám jen echo pro ty,co se na ni chystají,at nečekají nějaké extra ukončení.

03.05.2024 2 z 5

Vrah je v každém z nás 2 Vrah je v každém z nás 2 Lucie Bechynková

Bravo! První díl super,druhý díl super, třetí díl... že by? :)) Pan Stoček umí barvitě vyprávět,má hodně slušnou paměť,člověk si představuje a před sebou vidí ten příběh, který v knize čtenář má. Alespon já jsem to tak měla. Skoda jen, že ten rozhovor na konci,byl tak kraťoulinký,ty já mám nejradši a ještě obrazová příloha malá... Snad se dočkáme ještě dalšího dílu!

25.12.2023 5 z 5

Pozorovatel ptáků Pozorovatel ptáků Christina Olséni

Dokonalé! Něco na způsob detektivek Anders de la Motteho! Hledání vraha je podáno vtipně, žádná nedůležitá kaše kolem příběhu. Těším se na další díly!

02.10.2023 5 z 5

Křehkost Křehkost Betsy Reavley

Knížka se četla jedním dechem,ale ten konec mě šíleně zklamal! A jen kvůli němu odebírám jednu hvězdu, protože celá knížka byla až realistická,ale ten konec to utnul. Skoda.

14.08.2023 4 z 5

Muž z labyrintu Muž z labyrintu Donato Carrisi

Nevím,jak to napsat,ale přislo mě,jakoby se všechno odehrálo snad ve třech dnech. Ze to bylo tak psané,že neubíhal zadný čas, všechno,co se dělo minuta za minutou,bylo napsané,že neubíhaly žádné dny. A ten koneec,to sem byla tak zmatená,že vlastně vůbec nevím,jak to skončilo! Nevím,kdo byl kdo,kdo to udělal,proč,kdo přežil, bylo to tak divně a blbě napsané,že mě to opravdu naštvalo! Jinak dávám autorovi šanci,ted Čtu Našeptávač :)

25.06.2023 3 z 5

Nejistá oběť Nejistá oběť Claire McGowan

Jak se mne ten začátek nelíbil, tak to začalo být až moc dobrý,že mě zklamalo,že už byl konec.Dobře propletený a vyprávěný příběh!

15.05.2023 5 z 5

Nehoda Nehoda Natalie Barelli

Už první kniha Hospodyně byla návyková,proto její druhou jsem musela mít. Nezklamala. Kniha vypravena v 1.osobe, s Kat jsem tak nějak soucítila,pořád jsem si říkala, proč to dělá,že to já bych nikdy neudělala,že se podřizovala atd. Ale víme někdo,jak by se v podobné situaci zachoval? I když tedy musím vytknout, že tohle mi spíš připadlo až moc za hranicí skutečnosti. To,co dělala druhá hlavní postava,bylo přes čáru. Tomu už jsem nevěřila. Určitě ale stojí za přečtení!

22.02.2023 5 z 5

Jestli to řekneš... Jestli to řekneš... Gregg Olsen

HNUS! Jedním slovem odporný! Já se tak nutila,abych ty stránky vůbec otáčela,ale chtěla jsem vědět,jak ti odporní lidi skončí. Jak se tohle může stát, proč nikdo nezakročil?! A nejsmutnější bylo,že ty děcka byly tak zmatený,že ani nechtely pomoc,ikdyž by se jim nabízela. Fakt smutný. Můžete si více najít na internetu, ten její obličej z ní jen zle hledí. Nemám hezkých slov na tu matku,fakt ne. Tak radši zhrnu knížku,kdo nemáte silný žaludek,nečtěte to.

22.12.2022 5 z 5

Hádka Hádka Victoria Jenkins

Nebylo to špatné, to ne,ale asi prvních 160 stran bylo takových nezáživných, o ničem, hrozně na dlouho rozepsané. Než se něco začalo dít, byli jste hodně za půlkou. A pak zničehonic BUM, něco,co nikdo nečekal a už to jelo rychlostí blesku do poslední strany. Pokud jste fanoušky Jenkins,určitě si ji přečtěte. Ikdyž její minulá nebyla žádný zázrak, tuhle hodnotím lépe. Ale škoda,že fakt až tech posledních 60 stran za to stálo. Mohlo to být lepší.

12.12.2022 3 z 5

Největší strach Největší strach Alex Finlay

Knížka to nebyla špatná,četlo se to dobře. Ale chvílema mi to přišlo takové zmatené,nedokončené myšlenky, a ten konec mi připadnul uplně zamotaný, špatně vysvětlený a hodně utnutý. Za mě škoda,mohlo to být lepší.

28.08.2022 3 z 5

Bílá tma Bílá tma Danielle Girard

Tahle me dokonale bavila! Je to první díl z trilogie,jsem zvedava na další. Už u téhle je nastavena latka vysoko.. Hodne me bavila Kylie i Lili s Iverem. Ale nejvíc mi byla sympatická právě detektivka Kylie.Ten konec sem mela tak nejak pomotaný s těmi jmény,kdo je kdo,kdo byl kdo.. ajajaj,ale pochopila, dost dobrý thriller a hodnotím všemi deseti!

27.07.2022 5 z 5

Jáma Jáma C. J. Tudor

Ted jsem váhala,jestli dát 5 nebo 4 hvezdy.. Tahle knížka není vůbec špatná! Autorovi se musí nechat, že jeho vyprávění je excelentní,drží vás u stránek a nechce pustit. Ale kde je děj?! Tohle melo být psycho,jako važne?! V celé knižce až do konce není nic,co by se i bližšímu thrilleru blížilo, celou knižku nám hrdina nechce odkrýt,proč se vlastně vrátil do místa svého detství,kde se stalo pro něj neco hrozného a proto o tom odmítá mluvit. A my celou dobu čekáme,co z něj vyleze. A žádní duchové ani zombíci to nejsou. Už u křídáka jsem to mela podobně, 0 bodů na horor ani psycho. Prostě nic. Ale ten vypravěčský styl,ten me dostal.

21.03.2022 4 z 5

Vnitřní hlas Vnitřní hlas Brian Freeman

Výborný thriller. Četl se rychle, že jste otáčeli stránky, ani nevěděli, či jste.. Ale za ta mě tam bylo málo napětí, nekousali ste si nehty a netrhali vlasy.. Ano, byl napínavý až do konce, ale něco tomu chybělo.. Ale doporučuji všemi deseti!

21.01.2022 3 z 5

Dítě Stasi Dítě Stasi David Young

Výborný thriller!! Doporučuji všemi deseti! Když jsem si ho kdysi koupila, dala jsem ji na bok a zapomnela. no neco mi říkalo, podivej se zpet do knihovny... vzala sem ji a nepustila celý týden, jen jsem četla a četla. Napinavé do poslední stranky.

16.01.2022 5 z 5

Propast smrti Propast smrti Robert Bryndza

Robert mě baví každou svou knihou. Jsem jeho fanoušek. I po nové knize pořád,ale .. On to umí lépe. Má vyborný styl psaní,jeho vyprávění vás nutí otáčet stranu za stranou s vidinou toho,že se dozvíte další informace k příbehu a i s tím,že vaše kafe bude fakt studený..
Tenhle příbeh me bohužel zklamal, chybelo napetí. Vubec me to tentokrat nelákalo otáčet rychle,jako bylo při předchozích knihach. Skrabala sem si lak na nehtách, chytala neexistující mouchy na stěne,psala smsky ..to behem čtení. nechytlo mě to. Sice jsem mela dočteno za 3 dny,ale postrádalo to nejaky lepší,napínavejší story a konec hrozne useknutý, beh napětí. Dřív me stvalo jeho vyprávění, dokázala na půl strany popsat holku, jen jak vypadá,že ma rozevlaté vlasy,sukni do pasu atd. na půl strany. to sem vzdy preskakovala odstavce. V nové knižce už ubral, za co ma 10 bodu :)
Ale pro příste, prosím, více napětí, at si můžu kousat nehty a zase zapomenout vypít teplý kafe :)

20.12.2021 3 z 5

Země divů Země divů Zoje Stage

Bohužel, tohle nebyl vůbec můj šálek dobré kávy. Tesila jsem se, bude to bestseller, nejlepší horor letošního roku ..ano, říkat se může co chce,ale ve skutečnosti je to pak bohužel uplně jiné. Zklamalo mě to. Kdyby byla kniha napsaná do 100stran, bylo by zde řečeno vše důletžite, co bychom potrebovali vsichni vedet. Ale autorka se zbytečne rozepisovala,ale hlavne, ona se pořád dokola opakovala! Na 10ti stranach bylo porad to samé dokola,kdyby to sepsala na půl strany, udelala by líp. Ja se snažila,opravdu.ale po 100stranach už jsem vedela, že to takhle nedočtu, tak sem přeskakovala, nedalo se jinak. první sem to brala po pár listech, pak už po desítkách a pak už sem šla na posledních pár. slava nazdar výletu, tohle už opakovat nebudu a od autorky už si asi nic číst ani nebudu.

05.12.2021 1 z 5

Posedlé dítě Posedlé dítě Lone Theils

Od autorky mám přečtené dvě její předešlé, dívky z trajektu a žena, po které se slehla zem.
Mně osobně se líbily všechny tři knížky. A co je asi nejvíc, hrozně rychle a samy se četly. Ale tady ta poslední. Já nevím, mě zklamal ten konec. Jakože žádné napětí, žádný vrchol toho napětí, kdy si kousete nehty a rvete vlasy.. To tu nebylo. Jen prostě čtete a čtete a čekáte, co se ještě teda stane.. A pak.. Konec.. No. Ale určitě doporučím dal!!

24.02.2020 4 z 5

Chladný popel Chladný popel Simon Beckett

četla jsem od nej ještě v němčine - DER HOF, doporučuju!!! Za pár hodin ho máte přečtený! Vyprávěno v 1.osobě, do konce nevíte, co se vlastně děje a pak na 2 stranách u konce je po všem!

11.05.2014 5 z 5

Štěpán Kozub: Klaun se zamáčknutou slzou Štěpán Kozub: Klaun se zamáčknutou slzou Zuzana Burešová

Moc hezky napsaná a odvyprávěná kniha, pohladila po duši. I když je smutná a protože mi taky hodně brzy umřel tatka,tak se do ní dokážu vcítit. Lidé by si někdy měli uvědomit,že i ti herci,co hrají většinou vtipné a komické postavy,nemusí tak žít vlastní život. Stěpánovi fandím a přeji mu,aby našel své místo a byl v životě štastný tak,jak chce jen a jen on sám. Je silná osobnost a má ještě co ukázat.

12.11.2024 5 z 5