Hojdula komentáře u knih
Nerada jsem se s touto knihou loučila, i když to loučení s hrdiny na ní bylo možná to nejsilnější a nejdojemnější. Prožila jsem s nimi řadu dní, kdy jsem si vychutnávala každou kapitolu, každou stránku.
Doufám, že ještě někdy narazím na podobně silně podmanivou knihu, nebo že autor napíše další ve stejném duchu.
Pobaví, zvedne náladu, nečekejte hluboce psychologické sci-fi, doporučuji. Proč? Protože nindža-pirát.
Určitě stojí za přečtení, možná vám malinko změní pohled na meziválečnou generaci reprezentovanou Seifertem a Nezvalem.
Čím dál, tím lepší :)
Nádhera, jedna z nejlepších knih, co jsem kdy četla :).
Mám je strašně ráda, jedna z nejlepších knih, co jsem kdy četla. A neomrzely mě od dětství až do teď :).
Nic moc.
Ano, pokud jste na tento žánr zvyklí, proč ne, ale já jsem ho už asi opustila. Není to špatně napsané, ale o ničem.
Jedna dějová linka s předpokladatelným koncem. Jeden záporák. Dvé krásky, z toho jedna bez šancí. Kouzla. Jeden voják a jeden princ. Podobně vypadají pohádky. Když už pohádku, tak alespoň Marvel.
A oddechovka to taky není. Na to je tam moc krve.
Dnes v noci jsem dočetla. Stále nad tím přemýšlím a bezhlesně šeptám - zastav! Moc knih mě v životě nerozbrečelo a ani tato se k nim nepřidá, ale neměla tomu daleko.
Doporučuji. Zvlášť lidem v mém věku (17), kterým někdo občas "vysvětluje" válku. Co bylo, jak to mělo být, kolektivní vina, současný stav ve světě ...
Myslím, že kdo četl, ví o čem mluvím. Kdo nečetl, ať si přečte :-)
Válku mi ukázala v jiném světle a ovlivnila i můj názor na jiné knihy. Četla jsem ji do školy, hned po ní jsem četla Petra a Lucii. Jakmile jsem si přečetla, že má jít Petr do armády, vzpomněla jsem si na NZFK a udělalo se mi špatně. Ano, knihy trochu moc prožívám, já vím.
Vřele doporučuji, ale myslím, že slabší povahy by si ji měli dávkovat po částech.
Můj nejoblíbenější Shakespeare. Krváky mě většinou moc neberou, ale klasika je klasika ... Už se těším na přepsaného od Nesbøho.
Netvrdím, že je to špatně napsaná kniha, ale přijde mi velmi smutné, že je tak moc populární. Četla jsem ji už před nějakou dobou a dodnes mívám špatný pocit, když si na ni vzpomenu.