holkazbrooklynu komentáře u knih
Krásně napsané, s citem a pochopením. Kniha se četla krásně, šlo to jako po másle i slzička ukápla. Samozřejmě to má filmovou adaptaci a kniha dle očekávání byla lepší. Film samozřejmě odpovídá knize. Skvělý Young-Adult pro začátečníky. Doporučuji.
Byla jsem nemile překvapena. Znala jsem prvotně nabitý příběh z filmu, tak jsem se těšila na lepší verzi. Bohužel lepší verze jsem se nedočkala jediné, co přišlo bylo zklamání. Kniha byla tenká jako leták do Lidlu a s tak brutálně osekaným příběhem, že jsem si říkala, že režisér si musel 90% filmu domyslet sám. Nedoporučuji pro ty co viděli nejdříve film. Jinak se to hezky četlo a jak už jsem zmínila, tak rychle.
Novodobá poezie co stojí za přečtení. Autorka zde promítá své zážitky ze života, především cestu rekonvalescence . Skvěle napasované na dnešní dobu a strasti či slasti dnešní mladé generaci. Z knihy přímo cákají emoce co vás chytí za srdce.
Novodobá poezie co stojí za přečtení. Autorka zde promítá své zážitky ze života ve 4 fázích. Skvěle napasované na dnešní dobu a strasti či slasti dnešní mladé generaci. Z knihy přímo cákají převážně negativní emoce co vás chytí za srdce.
(SPOILER) Propracované Young-Adult. Kniha je pojatá v jednosměrných dopisech. Popisuje život dospívajícího chlapce, který trpí depresemi a prožívá nová přátelství, první lásku a život v partě staších spolužáků. Vypořádává se běkem děje se spoustou dalších problémů jako smrt milované tety nebo toxický vztah jeho staší sestry. Velmi snadno se čte, má krátké kapitoly aka. dopisy. Filmová adaptace se jmenuje Charlieho malá tajemství .
Skvěle pojaté fantasy obsahující milostný trojúhelník, zakázanou lásku a velmi silnou hlavní hrdinku okolo, které se točí svět. Kniha je čtivá a není zbytečně uměle prodlužovaná. Příběk čtenáře pohltí, takže ideální kniha na jedno odpoledne. Je z celé knižní série. Má dokonce i filmovou verzi, kde se určité detaily liší a jak bývá zvykem kniha je daleko lepší jak film. Postavy jsou více rozvinuté a mají lidštější pojetí.
Kniha má skvělé téma jen zpracování tomu bere šťávu. Námět opakujícího se dne je skvělý a dá se pojmout tisícem způsobů. Bohužel autorka z toho udělala běžnou věc což bere knize kouzlo. Kniha je velmi obsáhlá, přičemž to jsou nepodstatné informace a jsou mimo příběh. Text je jednotvárný, bez gradace a pro čtenáře to ve výsledku nemá řádnou zápletku.
Výborně propracované . Skvěle propracované romantické sci-fi se silnou zápletkou a osobitými postavami. Úžasně dopodrobna popsaný děj, silná chemie mezi hlavními hrdiny plus milostný tojúhelník, který nesmí chybět. Příběh je poutavý a jen tak neskončí protože má 600+ stran a nechybí tam na závěr pořádné rozuzlení.
Výborné grafické provedení. Je to skvělý způsob jak čtenáči přiblížit, jak si autorka představovala postavy ve vsé hlavě a mohla nám to předdat se vším všudy. Shoduje se s originálním příběhem.
Pro mě kniha byla zklamáním, ač obdivuji velikost autora. Když porovnám film s knihou tak je toto jeden z mála případů, kdy mě více oslovil fim a ne kniha. Kniha je oproti filmu nezáživná, únavná a nepoutavá. King je sám o sobě skvělý spisovatel, ale mě jeho tvorba a styl psaní prostě nesedl.
Koralína - často považovaná za strašidelnou pohádku, která má brilantní filmové provedení s propracovanou ruční animací. Kniha se lehce liší od filmu ať už chybějícími postavami nebo dokonce odlišnými scénami. Knihu nedoporučuj pro malé děti je to spíš opravdu pohádka pro dospělé, nejen temnou atmosférou, ale převážně kvůli četným metaforám, které malé dítě nemá šanci správně pochopit. Kniha má poutavý příběh, lehce námětem připomíná Alenku v říši divů.
Skvělý příběh vykreslující 20. léta americké smetánky a jejich nepřekonatelné večírky. Kniha je tenká má jednodusše stavěné postavy s jasnou zápletkou. Čte se dobře, protože je příběh poutavý, takže vás ve vteřině pohltí, ale také jak rychle začal tak také rychle skončí.