Honzarek komentáře u knih
Až do půlky jsem si myslel, že film je lepší. Konec je ale o dost názornější a možná i silnější. 1:0 pro knihu. ;)
Na jednu stranu statické a předvídatelné. Po přečtení se ale dojem mění na docela silný zážitek.
Bratři moji, po přečtení českého překladu se vrhám do originálu. Teprv takhle má jazyk týnu (nebo spíše Nadsat) ty správné grády.
Omylem jsem si z knihovny odnesl komiks místo románu. Zpracování dobré, ale myšlenky se mi zdály dost osekané. Dobré 3*.
KelseyHowl: Pro muzikanty - http://youtu.be/_OoevpPS0-k ... Nějak nevim jestli to je zrovna jenom to strohý Tajemtsví ;)
Pokud se tématem začínáte zabývat, nevidím lepší začátek. S postupem času se ale z knížky stává americký reklamní kýč natažený na 214 stran. Pro "nakopnutí" doporučuji spíše třeba Millmana. Dávám 3* za první uvedení do duchovních nauk.
Po povídce jsem zhltnul i román, který to pro mě dovedl k dokonalosti. Vedle psychologického ladění jedna z ukázkových knih o lidské povrchnosti a odmítání všeho nezvyklého či neznámého. K doplnění doporučuji i párkrát zmíněné Podobenství o jeskyni z Platónovy Ústavy. ;)
"Kdyby Eva neposlouchala hada a nejedla ovoce ze stromu, nikdo z nás by nebyl starý a nemocný a nikdo by nezemřel."
"Obyčejní lidé jsou s to vidět jen trošku."
I přes můj ne příliš pozitivní postoj k žertování o nacismu super knížka. Takhle má vypadat správná politická satira. :)