Hospodyňka

Vnitřní cenzura lidí je tak nelítostná, že se nedozvíme ani o těch myšlenkách, o nichž víme, že by nás neměly nikdy napadnout...jo tak tohle mi opravdu utkvělo:-)

Bylo by krásné mít dostatek prostředků na takové skvosty.

Je to taková malebná detektivka. Můžete si při ní dát i ten zmiňovaný croissant se šunkou uzenou v javorovém sirupu, zralým čedarem a doplněný medovo-hořčičným sirupem. Prostě je to takové myšlenkami protkané, ale přitom neskutečně poutavé čtení.

Děti ji mají velice rády. Chtěly by ty příběhy vidět zfilmované. A moje maličkost si "chrochtá blahem" nad ilustrací vody v této knize.

Někdo hledá a najde. Někdo hledá a nenajde. Já nehledala a našla...a to oceňuji. Občas je to jen jedna scéna, jeden odstavec, či jeden závan vůně a ono to přijde.

Kniha vonící houbami, jehličím a dětstvím. Vždycky záhadně zapadne vzadu do knihovny (není velká) a tu a tam ji někdo jednou za pár let vyloví. Dnes se to podařilo mně v rámci jarního úklidu. No a co dodat...úklid počká, ale tuhle knížku prostě musím dětem ukázat...než zase na pár let někde zapadne.

V jistém avšak po všech stránkách nejistém období (puberta) jsem občas četla p. Lanczovou a taky časopis Bravo. Tato kniha mi toto období připomněla, ale tak nějak jsem čekala víc těch vibrací.

Tato kniha je jako „fazolky na kyselo“. Vždycky bude část strávníků, která je miluje a ocení tu kombinaci chutí. A druhá skupina, která třeba díky vzpomínkám na školní kuchyni, nebo z vrozené nedůvěry tento pokrm nesnáší. Já patřím k těm, kteří si do fazolek dají smetanu a místo octu pomerančovou šťávu. Byť si pochutnám, tak mi to stačí dvakrát za rok, stejně jako tento způsob psaní.

Vibrace, zvědavost, lítost, strach, bolest, hloubka, vzrušení, obavy, pochopení a snad i závist. Toyen to uměla a její obrazy to umí s mojí maličkostí... prostě vyvolat pocity všeho druhu.

Taková malá, ale vlastně velice praktická kniha. K maturitě se opravdu hodila.

Obálka všechny naprosto odbourala. A jedna návštěva dokonce vyprskla kávu. Nicméně obsah byl milý, úsměvný příběh z dob, kdy se jim mohlo o vaně s horkou vodou, ve které já to četla...jen zdát.

Těmto knihám říkám "čekačky" a opravdu se hodí při příležitostech, kdy sedíte nervózní v čekárně třeba u zubaře. Hlava se čtením zaměstná, byť obsah v ní neutkví a někdy se i zasmějete. Je to rozhodně lepší, než si prohlížet letáky o paradentóze.

Nařknout někoho je tak lehké, nechat to proprat soudním procesem a následně zamést pod koberec vcelku taky, ale těžko přetěžko je těm, kteří byli jen v lavině souvislostí nespravedlivě na úkor popularity domnělého pana "neomylného" obviněni a pak omilostněni byť s celoživotními následky. Prostě je jednodušší se v krámě rozhodnout, který rohlík je tvrdý a který měkký, když se nejedná o lidské osudy.

Dětem se líbí a to je to podstatné. Skutečnost, že pak chtějí doma mluvícího dinosaura je tak nějak vedlejší...byť občas náročná situace na skromné možnosti rodičů.

Byl to dar, který potěšil a hned na několika frontách :-)

Velice, velice čtivé. Umění a napětí. Určitě budu číst i další knihy od této autorky.

Milá a vtipná kniha z krásného prostředí. Čekala jsem ale "ohřejváček na zimu" a to se nekonalo.

Připomíná mi to pralinku z luxusní hořké čokolády (obal knihy), do které když kousnete, tak objevíte takovou tu podivnou hmotu ze sušeného mléka s umělou malinovou příchutí (obsah knihy)...prostě jsem čekala lískooříškový nugát...no nekonalo se. Nicméně autorka dokáže dobře popsat interiéry domů, restaurací a celkově prostředí, ve kterém se její navenek naprosto vyrovnaní a uvnitř rozervaní hrdinové pohybují.

Líbezné, opravdové a voňavé i ve své sladkobolnosti jsou knihy tohoto svérázného "druida"

Punč, linecké, Sinatra v pozadí a tato oddechová kniha. Jo bylo to fajn odpoledne.