HYPNOS88 HYPNOS88 komentáře u knih

Temné hlubiny Temné hlubiny Robert Bryndza

A ještě o stupínek lepší než předešlé knihy. Případ je jiný než je zvykem a možná i proto to má celé tak poutavý nádech.

06.09.2018 5 z 5

Noční lov Noční lov Robert Bryndza

Velmi čtivé pokračování skvěle rozjeté série.

06.09.2018 5 z 5

Dívka v ledu Dívka v ledu Robert Bryndza

Pokračuju další detektivní sérií a hned po první knize to klape. Ano. Skvěle napsané, promyšlené a hlavně čtivé. Jde se na další.

29.07.2018 5 z 5

Půlstoletí s Cimrmanem Půlstoletí s Cimrmanem Zdeněk Svěrák

Krásná kniha. Ceněná v mé knihovně. Miluju Cimrmany a všechno okolo nich.

Já, písnička (2) Já, písnička (2) * antologie

Jeden z nejlepších zpěvníků na doma i na cesty. Díky kytarovým značkám jsem se jako třináctiletý naučil hrát na kytaru.

Já, písnička 1 Já, písnička 1 * antologie

Jeden z nejlepších zpěvmůků na cesty. Díky kytarovým značkám jsem se jako třináctiletý naučil hrát na kytaru.

Človíčkova dobrodružství Človíčkova dobrodružství Pavel Teisinger

Jeden z nejlepších večerníčků a kniha úžasná. Četl jsem dětem před spaním.

Královna stínů Královna stínů Sarah J. Maas

Nečekal bych, že při čtení jedné knihu zažiju tolik různých emocí, možná všechy, které existují. Neskutečná kniha. Série se vyvíjí, roste, mění, putuje, stejně jako všichni hrdinové, noví i staří. Posledních asi sto stran patřilo k nejlepším fantasy příběhům, které jsem kdy četl. Ani vlastně nedokážu vyjádřit jak moc se mi to líbilo. Najednou, po lehce rozvleklém středu knihy, všeho nechat a jen se slepě začíst a prožívat a naprosto nic z reálného okolí nevnímat a permanentně cítit husí kůži a milion pocitů, jak mi putují po celém těle. S hrůzou a obrovským nadšeným očekáváním si říkám, co přinesou další dvě knihy. Pokud jsem naivně první knihu řadil k "teen holčičí fantasy literatuře", děkuji na výsost spisovatelce, kam celý příběh směřovala. Tak a jde se na další ...

08.06.2018 5 z 5

Klub zabijáků Klub zabijáků Paul Finch

Pravda, v tomto díle je Heck takový superpolda, ale pořád je to velmi čtivá kniha. Dobře promyšlený příběh, který pokračuje z prvního dílu. A moje nejrychleji přečtená kniha v životě, protože tam snad nebyla jediná nudná pasáž.

16.01.2018 4 z 5

Myši Myši Gordon Reece

Většinou se shodnu s davem, ale u Myší teda asi ne. Začátek super, ale asi od prostřed knihy dlouhé rozvleklé nic neříkající pasáže. Pár stránek jsem četl i "po odstavcích". Prakticky se tam po zabití nic nestalo. A o tom "nic" je potom půlka knihy. Ale od knihy jsem nic nečekal, takže ... Jen škoda dobrého námětu.

09.01.2018 2 z 5

Znesvětitel Znesvětitel Paul Finch

wow !! - Jedním slovem shrnutá celá kniha. To se mi už zase dlouho nestalo. Od trilogie B. Miniera nejlepší kniha za tu dobu. Závěrečné scény u školy a dál? - zapomínal jsem dýchat napětím. První díl Stalkeři byl výborný, ale tato kniha ji převálcovala teda doslova. Doporučuji všemi deseti.

21.12.2017 5 z 5

Stalkeři Stalkeři Paul Finch

Čekal jsem více psychologie, více úchylna, více teroru, více toho "špatného" napětí, ale i tak se to četlo samo. Velmi dobře napsaná kniha!

06.12.2017 4 z 5

Skleněný trůn Skleněný trůn Sarah J. Maas

Dal bych přednost více akčnosti, když už je Celaena taková nej bojovnice ale i ta to bylo super a velmi čtivé.

28.11.2017 4 z 5

Abhorsenka Abhorsenka Garth Nix

Jedna z nejlepších fantasy knih, kterou jsem kdy četl. Naprosto brilantní pokračování první (druhé) skvělé knihy. Ke konci jsem musel číst číst a číst. Takhle úžasně promyšlenou, napínavou a po všech směrech výbornou knihu ... vynikající.

26.10.2017 5 z 5

Lev, čarodějnice a skříň Lev, čarodějnice a skříň C. S. Lewis (p)

Lucinka je nejlepší ! :)

18.07.2017 4 z 5

Návrat krále Návrat krále J. R. R. Tolkien

Dovršení celého příběhu a nejlepší kniha ze tří. Rozhodně stojí za to přečíst a ne se jen ukonejšit filmem, který je mimochodem vynikající a jeden z nejlepších filmů fantasy vůbec. Ale kniha je kniha a v tomto případě to platí dvojnásob.

Dvě věže Dvě věže J. R. R. Tolkien

Dobrodružství pokračuje. Mimochodem i namluvená verze Michala Dlouhého je dost dobrá. Už jako stálé audio mého poslouchajícího kolotoče.

Společenstvo Prstenu Společenstvo Prstenu J. R. R. Tolkien

Když Frodo vykročí se Samem vstříct novým dobrodružstvím, vykračuji s nimi. Jinak to nejde. Neskutečně originální a nejlepší svět fantasy jaký byl kdy vymyšlen.

Samotáři Samotáři Lex Thomas

Výborna kniha a skvělý námět. Studenti uvězneni v areálu školy kvůli epidemii vytváří skupinky, které mezi sebou bojují "o přežití". Děj odsýpá, akčnost nechybí, láska mezi mladými je samozřejmostí a celá kniha beží jak hodinky. Velmi dobře čtivý příběh.

Příběh draků Příběh draků Rachel Hartman

Je velmi těžké se začíst do nového světa fantasy, navíc když je kniha psaná zvláštním stylem. Ale povedlo se. Ten začátek pravda trošku těžkopádný co do čtivosti, ale ano, stálo to za to. Originální příběh a to se cení.

18.07.2017 3 z 5