HYPNOS88 HYPNOS88 komentáře u knih

Povídky malostranské Povídky malostranské Jan Neruda

Jak si nakouřil pan Vorel pěnovku - nejlepší! :)

Malý princ Malý princ Antoine de Saint-Exupéry

Vždycky jsem chtěl mít svoji planetku někde daleko ve vesmíru. Třeba ji jednou budu mít ...

18.07.2017

Klíč Klíč Mats Strandberg

Všechny knihy napsané uplně stejně jakoby to byla jedna velká dvoutisícstránková kniha. Příjemné, oddychovka, leč málo napěchované originalitou a trošku napětí a akce. Čtivo po náctileté ideální.

Oheň Oheň Mats Strandberg

Stejně jako druhý dil. 3* jsou přesné. Je to příjemné oddychové čtivo, ale ... čtivo po 12 letá devčata.

Ztracený svět v podzemí Ztracený svět v podzemí Roderick Gordon

Je to vynikající námět a před oevřením knihy jsem byl strašně nervózní a těšil jsem se jak malé dítě. No a nemůžu říct, že by to bylo zklamání, ale čekal jsem víc. Na každý pád příjemné čtení.

Ferda Mravenec Ferda Mravenec Ondřej Sekora

Ferda je nesmrtelná klasika :)

Brouk Pytlík Brouk Pytlík Ondřej Sekora

Tady je to jasný. Všechno vím a všechno znám. 5*

Kuře Napipi a jeho přátelé Kuře Napipi a jeho přátelé Ondřej Sekora

Kuře Napipi!! I ve svých skoro 30 letech se stále směju jen tomu jménu :D Napipi ... to je masakr :D Celá kniha je skvělá. Jako malí caparti jsme listovali v knížkách pana Sekory s velkou oblibou.

18.07.2017 5 z 5

Harry Trottel a kámen MUDr. Tse Harry Trottel a kámen MUDr. Tse Peter M. Jolin (p)

Ne děkuji. Kdyby šlo o parodii koncipovanou jinak, řekl bych, možná ... Ale toto opravdu ne.

18.07.2017

Tma Tma Bernard Minier

Z celé trilogi po Mrazu druhá nejlepší. Žil jsem s Christine a cítil s ní. Tak dlouho mě už žádná kniha nevtáhla. Naprosto brilantní čtení! A pan Minier se pro mě stává jeden z nejoblíbenějších autorů současnosti!

Final cut – Vrah z internetu Final cut – Vrah z internetu Veit Etzold

Ale jo. Čtivé to bylo, pár "scén" tam bylo perfektních, ale dalo by se z takového námětu vytěžit podstatně více. Celkově průměr. Přelouskl jsem to za pár jízd tramvají, ale nenechalo to ve mě nic.

18.07.2017 3 z 5

V lese visí anděl V lese visí anděl Samuel Bjørk (p)

V lese visí anděl a kniha visela taky všude. Neodolal jsem a jsem strašně rád nakonec, že jsem ji otevřel. Za mě jedna z nejlepších novějších severských knih a těším se na další od pana Bjorka

Zkurvenej příběh Zkurvenej příběh Bernard Minier

Minier nasadil svou trilogií laťku tak vysoko, že jsem očekávál, že další kniha bude stejně dobrá. Jednu * musím srazit, protože ten konec ... no, dejme tomu, že vše do sebe nazapadalo jak mělo. Ale rozhodně Miniera řadím ke svým nejčtivějším autorům vůbec.

Lirael Lirael Garth Nix

Naproto geniální pokračování. Uplně jiná kniha, jiný příběh, ale za mě brilantní. Svět Lirael se mi líbil snad ještě více než první kniha se Sabriel.

Sabriel Sabriel Garth Nix

Pravda, trvalo mi než jsem se začetl a přelouskal zvláštní jazyk spisovatele. Ale díky bohu, že jsem vydržel. Opět se setkávám s novým a naprosto originálním světem fantasy. Výborná kniha.

Skrýš Skrýš Johan Theorin

Nuda nuda šeď šeď. Po 200 stránkách stále nechycen. Ani trošku, odloženo.

06.07.2017 1 z 5

Sova Sova Samuel Bjørk (p)

Výborné čtení. Jediná snad nepatrná věc byla, kterou jsem prostě nemohl vyhnat z hlavy byla - neustálé otázky při rozhovorech - "co, kdo, jak, kde" jak kdyby byly všichni nějací zabržění :) Ale Jinak skvělý druhý díl.

30.05.2017 4 z 5

Apokalypsa Apokalypsa Mario Giordano

Bohužel přišla až po Šifře, tak se asi polvina čtenářů neubrání srovnávání, ale jinak si nemyslím, že by to byla slabá kniha. Je to velmi dobré čtení. Jsou tam místa, která mohla být lepší, nebo nemusela být vůbec, ale jinak propracované, promyšlené, napínavé.

24.03.2017 5 z 5

Kytice Kytice Karel Jaromír Erben

Nejlepší české dílo vůbec!

24.03.2017 5 z 5

Znovuzrození Dračího oka Znovuzrození Dračího oka Alison Goodman

Výborná kniha fantasy, opět nový promyšlený svět, výborné postavy, chrakteristika. Ale na můj vkus málo draků :D Nebo spíš málo akce s draky. Na začátku lehce trvdší na začtení, ale šlo to rychleji než například u Sabriel. Určitě půjdu do druhého dílu, protože mě hrozně zajímá, jak to všechno dopadne.

23.03.2017 4 z 5