HYPNOS88 komentáře u knih
Naprosto výborné. Za mě každá kniha 5* a musím říct, že i jedny z nejlepších knih, které jsem kdy četl. Kam se hrabou skandinávské detektivky! Nejlepší v pořadí - Mráz, Tma, Kruh.
Stejně jako první díl - promyšlené, napínavé, čtivé, výborné !! Vrhám se hned na poslední díl a čekám jak celá provázanost třemi knihami dopadne!
Jako milovník fantasy, jsem koupil hned všechny tři knihy naráz aniž jsem věděl do čeho jdu, protože, přiznejme si to, mají krásné obaly !! :) doteď mi zdobí jednu poličku knihovničky :) Dočetl jsem, ale nic moc. Věřím že pro mladší děvčata velmi čtivá poutavá záležitost, ale pro mě ne. Avšak, zase tak hrozné to taky nebylo.
Detektivky moc nečtu, proto nesoudím z pohledu znalce tohoto žánru, ale ze stran příběhu, čtivosti a tak dále. Skvělé ! Nadělil jsem si na Vánoce celý box a už jsem ve třetině druhého dílu. Opravdu velmi čtivé a napínavé !
Ruku na srdce, kdo po knize sáhl kvůli překrásném obalu? Ano, já taky. Ale říkám si, kdyby byl obsah tak dobrý jako obal. Bohužel.
Ani nevím co jsem čekal. Ale bylo to to nejslabší co jsem za poslední dobu četl.
Co k tomu říct. Každá kniha přečtená 7x, každá audiokniha už asi 10x (jede mi to pořád dokola, prokládané jiným mluveným slovem) no a tak jsem se přirozeně těšil jako blázen. Takže ... jednoduše ... nevím. Prostě nevím. Zatím asi jen 3*. Ale rozhodně si to za pár měsíců přečtu znovu a uvidím.
Ne ... ne ... děkuji, ne. Opravdu ne. Vydržel jsem asi půlku knihy. Obdivuji Rowlingovou, a obrovsky smekám a proti knize nic. Jen to není asi můj šálek kávy.
První čtení bylo už před pár lety, kdy ji měla maminka v knihovně a já sám jsem ji po tolika letech objevil v antikvariátu a musel jsem ji mít. Protože Drozd z ostrova Ulieta byla nejlepší zkrácená kniha, kterou jsem od Nejlepšího světového čtení četl. A že jsem jich přečetl mnoho ...
Dostávám se ke knize o alrteregu a po dočtení mám rozpoluplné pocity. Na jednu stranu je to neskutečné čtivo, na druhou stranu mě na tom pořád něco štve. Příběh samotný? Styl psaní? Netuším. Možná bych dal přednost tomu, kdyby to byla kniha a dospělém člověku a více psychologie než holčíčího prckání. Náročnější čtivo. Na každý pád je to výborná kniha a jsem rád, že jsem ji mohl číst.
Je to taková čtyřhvězdičková odechovka. To co jsem očekával, to tam bylo. Naprosto spokojen. Jistá zpověď hlavního hrdiny by mohla být více propracovaná, více dějová, ale i tak super čtení.
Námět skvělý, ale předpokládal bych, že kniha bude rovněž skvělá. Bohužel. Jakooddechovka ano, ale z takového námětu by se dala vytěžil luxusní kniha. Mnohem lepší, s podobným námětem, byla Karanténa - Lex Thomas.
Rodinné dědictví. Až po letech jsem zjistil z jaké knihy je polovina hlášek mojí maminky, která nám to později předčítala po větších pasážích abychom byli v obraze. No a samozřejmě jsme s bratry do teď pajtáši fůsatí :D
Příjemné jemné půvabné čtení. Ale jednu hvězdičku musím dát dolů. Zdeněk Svěrák je nejbrilantnější hráč s českým jazykem. Mohlo to být o kousilínek lepčejší.
Ano, závěr nebyl zrovna happy end, ale i tak to bylo skvělé zakončení jedné dlouhé neskutečně čtivé cesty !
Přečteno jedenkrát a dále jako stálá audio verze, která střídá Harryho a Cimrmany :) Úžasný svět fantasy !!