_i_have_sparks_ _i_have_sparks_ komentáře u knih

Počet stran: 328
Žánr: YA feel-good
Letní oddechovka

Za poskytnutí e-knihy moc děkuju @humbook #humbookblogeri #spoluprace

Četli jste nějakou knihu od Jenn Bennett? (Jak se vám líbila?)

Můj verdikt: konečně jsem se dostala k Bennettový! A konečně pochopila proč jí všichni tak milují. Mě samotnou celkem dost okouzlila

•i když je takhle knihy feel-good tak je v ní zaobaleno pár vážnějších témat, za coš ode mě má velké plus a fakt mě ty témata dost překvapila. Strašně se mi líbila (za mě) dost originální romantická linka. Hl. hrdinové byli super a jejich humor!
Autorčin styl psaní je naprosto fantastický a tak čtivý! A to prostědí bylo tak kouzelné!
Moře, lodě, vlny. Dlouho už jsem nečetla knihu s tak úžasným prostředím, i když bych sama na loď NIKDY jakože fakt NIKDY nevlezla, protože mě strašně děsí ta nejistota a prázdnota pode mnou, ale jako představa to bylo nádherné!

•musím říct, že jsem asi jedna z mála lidí co moc nemusí bad boye, ale zrovna Lucky mi hodně sedl. Jeho sarkasmus je na mě jako magnet. Jen jsem čekala, že tam bude trochu víc popsaná jeho osobnost...ehm..jakože to co se mu stalo v minulosti, že se to tam budou více probírat, ale to bohužel

•kniha mě vážně bavila, ale bohužel mi tam přece něco strašně chybělo a já pořád nemůžu přijít na to co to bylo

•pokud hledáte oddichovou knihu u které si odpočinete a budete sledovat vyvíjející vztah teen dvojce, plavit se po moři a nasávat letní atmošku tak tohle je přímo pro vás!

•už se nemůžu dočkat až si přečtu Kudy ke hvězdám a Na jedné vlně a doufám, že budou ještě lepší

06.06.2022 4 z 5

Medovník s pepřem Medovník s pepřem Alena Adrianet Heinrichová

Moje hodnocení: 4,5/5
Pro začátek děkuju @humbook za poskytnutí papírové knihy

Můj verdikt: možná je to díky tomu, že jsem neměla moc velká očekávání, protože tahle kniha nezaznamenávala nijak zvlášť úžasné hodnocení, ale vážně se mi líbila️

•je to dost nestandartní knížka. Dost jiná než jsem doposud četla. A na rovinu říkám, že rozhodně není pro každého. Ale mě nehorázně sedla. Ale abych to vzala od začátku...do strany zhruba 200 mě to bavilo, ale ještě to nebylo tak namakané jako ta poslední stovka! Škoda, že taková nebyla kniha už od samého začátku. Kdyby se na začátku pořád neopakovalo to samé dokola jen za jiných okolností a bylo by tam to co v poslední 100 stránkách tak bych asi ani nemrkla a dala knize plný počet

•taky by se hodilo více popsaní hrdinky, jako její práci třeba, celkově věci co se netýkali Matyáše tam většinou nebyli a to je velká škoda. Taky mě štvalo jak tam plynul čas příliš rychle a v postavách jsem se na začátku strašně ztracela

•styl psaní, humor, sarkasmus to v této knize najdete naprosto všude a naprosto famózně se to čte. Tak moc mě to bavilo!

•v poděkování autorka vysvětluje proč tuto knihu napsala a měla jsem tušení, že mám pravdu...a měla. Díky tomu na mě kniha zapůsobila ještě víc! Pokud autorka někdy napíše něco dalšího rozhodně si to plánuju přečíst!️

28.06.2022 4 z 5

Srdcerváči. Kniha 5 Srdcerváči. Kniha 5 Alice Oseman

Srdcerváči
Děkuji v rámci #spoluprace humbookbloheri za poskytnutí recenzního výtisku
Srdcerváči jsou jednoznačně jedna z nejvíce srdcových sérií a příběhů co jsme kdy četla.
Stačí už jen nalistovat na první stránku a člověk má hned úsměv na tváři, hned se culí jako sluníčko na hnoji a nemůže se toho zbavit. Protože Srdcerváči jsou sakra nejvíc cute věc ever!
Nick a Charlie jsou ukázkou nádherného, zdravého vztahu a já je nikdy nepřestanu zbožňovat.
Stejně tak jako všechny ostatní postavy. (Nemůžu se dockat až si přečtu Solitaire a až přeloží Radio silence)
Hlavně se mi líbí skutečnost, že tady je queer každý, protože ono to tak bývá i v realitě. Že se člověk doopravdy obklopuje takovými lidmi co mu jsou podobní a v tomhle je to stejné.
A taky mám takový pocit, že díky nim jsem začala milovat komiksy obecně.
Takže kolem a kolem miluju na nich všechno.
Kresbu, postavy a celkově message co se snaží každý díl předat a každým dílem je toho víc a víc.
Je to nesmírně confort zaležitost a pokud jste se nějakým čirým metrixem ještě nedostali k přečtení, tenhle post je vaše znamení

15.03.2024 5 z 5

Zlomky nekonečna Zlomky nekonečna Adéla Rosípalová

Zlomky nekonečna
Moje hodnocení: 5/5
Počet stran: 331
Žánr: YA romantika

Za poskytnutí knihy v rámci #spoluprace děkuji #humbookblogeri

Jestli na nějakou knihu sedí fráze: budeš trpět, ale náramně si to užiješ - tak tahle je jedna z nich

Tato kniha je napsaná jedním z nejlaskavějších jazyků co jsem kdy četla. Moc to nedokážu popsat, ale při čtení jsem se cítila tak plně, jako by mi nic nechybělo, jako by tahle kniha byl můj domov. Už od prvních stran se mi hrudník naplnil a nebo zaplnil? Takovým pocitem který mám když jsem s lidmi které miluji. Cítím se celá, šťastná tak že někdy málem začnu brečet z celé té lásky a štěstí co se mi rozmohlo v hrudi. A přesně takhle plně jsem se cítila při každé straně této nezapomenutelné knihy.
Je protkaná tolika filozofickými myšlenkami, které mě tolikrát zasáhly, citáty které chci psát všude kam budu moct, myšlenkami které budu chtít všem říkat a emocemi které do sebe vsáknu jako houba a pak je vypustím v podobě slz, smíchu a vlastně všech emocí co existují.
Humor je něco co je pro mě nesmírně důležité a tady byl přesně ten který je jak napsaný pro mě. Tak moc jsem se smála a culila tak moc až se mě jednou učitelka při hodině zeptala co se děje, ale zaroveň jsem u kniha tak strašně plakala. Jednou jsem se dokonce málem rozbrečela už pouhým pohledem na knihu a listováním stran, při hodině
A panebože romantická linka! Konečně je v nějaké YA knize ukázáno jak to vypadá ne než se dají dohromady - jak je to ve všech knihách - ale takhle kniha, tenhle příběh je o tom vyvíjejícím vztahu, poutu. Řekněme něco jako: a jak to bylo dál...
Hlavní hrdinové...nevím jak je to možné, ale zdá se mi jako by mi ukradli duši! Jakoby snad převzali všechny moje vlastnosti, názory a dokonce i pohled na svět. Cítím se ne jako jeden, ale rovnou jako oba dva zároveň. Nevím jak se tenhle klon stal, jak se provedl, ale zatraceně mi to prozraďte. Beztak mi autorka nějak sebrala DNA, jinak si to vysvětlit nedokážu ️.
Za mě jedna z nejlepších knih tohoto roku a strašně moc vám ji doporučuju️️️

10.12.2022 5 z 5

O hvězdách víš hovno O hvězdách víš hovno Petr Hanel

Skoro 100 stran na posezeni! Tohle je u me fakt výkon, to se mi nestáva jen tak. Je 2:12 a já dočetla hvezdy a teď tu sedím a všechno zpracovávám a nemůžu, nemůžu nějak uvěřit kolik se toho do jedné knihy vejde. Kolik pravd o životě teenagerů tu je řečeno, kolik uprimnych slov tu je napsáno o tom jak těžké to je dospívat a cítit všechno, úplně všechno. Tolik jsem se u téhle knihy na smála jako dlouho u jiné, dokonce jsem si i párkrát pobrečela a nakonec jsem málem vyskočila z kůže nad celým koncem...nebudu rozvádět, ale tpc takový strach už jsme u příběhu neměla sakra dlouho. Celkově jak to ted sepisuji mi dochází, že se dost opakuju v tom, že už dlouho jsem nečo, ale tahle kniha to dokázala a to je presne to co ji definuje. Dlouho jste se do nějaké knihy nezačetli natolik, že vás pohltila? Necítila takové spříznění a porozumění vlastním struggles? Neměla během čtení chuť rozečist další knihu s čímž jsem v posledním roce bojovala vážně urputně? Musim si ještě tolik myslenek utřídit, ale už teď vim, že to byla nejlepší kniha za tento rok a stejně tak vím, že ani kdybych chtěla tak na ni nikdy nezapomenu. Takových knih potřebujeme víc! Takových knih jako tahle potřebuje svět mnohem víc!
Fakt tohle je skvost, literární skvost a já se za to budu rvát do krve a doporučovat všem, protože tahle kniha může otevřít tolika lidem oči, může tolika pomoct.
Opravdu je jistým způsobem i terapie a ja ji tak miluju, tak moc!

20.11.2024 5 z 5

99 kluků Micaha Summerse 99 kluků Micaha Summerse Adam Sass

99 kluků Micaha Summerse
Adam Sass
Moje hodnocení: 4,8/5

Pro začátek děkuji @humbooku @humbook_blogeri v rampci #spoluprace za poskytnutí a teď k recenzi

"Znavený svět si alespoň trošku snít zaslouží"

Kniha která dává na obdiv tolik!
A mě samotnou strasně mrzí, že jsem to "tolik" ani neočekávala.
Ale každý se někdy plete a já jsem strašně ráda, že jsem se pletla zrovna tady.
Kniha díky které si uvědomíte jak krásné a kouzelné je snít. Snít o pohádkách v kouzelném světě.
Snít o každodennosti.
Snít o díňových kočárech, princích, princeznách a milionu dalšího...
Ale hlavně snít.
Tento příběh nádherně vykresluje jak je to úžasné, dodávat tyto fantasie i ostatním, dodávat jim alespoň kousek nekonečna a něčeho kouzelného co v běžném životě nenajdou
Ukazuje a dokazuje jak moc svět snít potřebuje a jak moc je to důležité.
Dokazuje že šťastné konce existují, jen nemusí být vždy takové jaké jsme je očekávali a nebo jaké jsme si je představovali.
Nadějí kterou je příběh propleten a kterou dává pocítit je..je dechberoucí.
Naději kterou dost možná spousty lidí ztratilo, protože se bálo co by se mohlo stát dál.
Naději která vám dá nový pohled na svět a možnosti.
A především naději která vám naplní srdce.

Za mě jedna z nejlepších queer knih co jsem kdy četla

21.07.2023 5 z 5