i.stefany komentáře u knih
Knížka složená z několika krátkých kapitolek na různá témata. Autorka vtipně vypráví nejen své osobní zážitky z pobytu v Anglii, ale nabídla nám i mnoho poučných informací, situací, ať už typických pro Angličany, nebo netypických pro Čechy. Vše je popsáno s vtipem. :-) Příjemné čtení.
Příběh Tunisanky, kterou otec provdal za neznámého muže. Po svatbě s ním musela odjet do pro ni neznámé země. V Německu, kde žili docházelo k násilí a týrání, později Esmu manžel opustil a unesl děti. Opět prožíváme dramatický boj o získání dětí zpět. Kniha se mi četla dobře.
Odpočinkové počteníčko o životě herecké hvězdy, o její práci i soukromí, vztazích, přátelích i nepřátelích, o tom, jak je život nevyzpytatelný, o vzestupech a pádech. Hezky se to četlo, ale předešlé knihy mě bavily víc.
Mě se to líbilo. Mám ráda knihy paní Váňové. Třeba sama potřebovala nějakou změnu a tak si střihla takovou trošku sci-fi. Tři vztahové příběhy. První povídka mi připadala taková lidsky dojemná a zároveň dojemně lidská. Druhá byla totálně lidsky nereálná, kdo četl, ví co mám na mysli a třetí, škoda slov... :-) Přesto se mi to četlo příjemně a byla jsem zvědavá, jak každý příběh dopadne.
Hmmm, další dokonale zamotaný příběh od skvělého vypravěče. Příběhem se nese napětí až do samého konce a z mého pohledu každý dostal, co si zasloužil.
Zase jedna knížka, která vás nepustí. S každou kapitolou člověk musí hltat dál a dál, aby se dozvěděl, jak to dopadne. Rozhodně mohu jen doporučit.
Další povedená kniha od Magdy Váňové. Jak se z celkem normálního života může stát malé peklo... Určitě mohu doporučit.
Zajímavý nápad na námět. Jedná se o velmi silné a těžké téma a já bych knihu zařadila jako psychologické drama než thriller. Na knížku jsem se dlouho těšila a proto jsem asi čekala víc, než jsem nakonec dostala. Přečetla jsem ji rychle, ale měla jsem pocit, že je zbytečně natahovaná. Závěr přišel na posledních pár stránkách a stejně mi zůstal v hlavě otazník. Ze způsobu vyprávění jsem měla pocit, že Taylorovi jsou starší pár, ale ono jim nebylo ani čtyřicet. Nějak mi tam chybělo napětí a více emocí.
Tato kniha byla má prvotina od paní Hamerové. Moc se mi líbila. Byla to jednoduchá detektivka, nebo spíše psychologický příběh. Docela brzy jsem pochopila o co půjde, ale přesto jsem na konci jen zírala, kam nás autorka zavedla. Příběh byl napsán velice čtivě, některé dialogy, jako bych znala ze svého okolí. :-)
Moc fajn čtení.
Námět knihy je velmi zajímavý a nevšední. Výborný plastický chirurg pomáhá ženám k jejich dokonalosti. Proč ale vypadají stejně? Je to příběh o lásce, nenávisti a zločinu. Závěr knihy je opravdu nečekaný.
Moc se mi tahle knížka líbila, přesně na takovou jsem měla chuť. Umím si představit, že se takové věci v mocných kruzích dějí. Příběh má dobré dialogy, příjemný čtivý styl a charaktery postav byly výborně popsány.
Knížka se mi líbila, moc dobře se četla. Nebyla tak násilnická, jako jiné knihy na toto téma, ale její název skutečně odpovídá tomu, o čem je... O posedlosti, díky níž dojde až k tragické události.
Skutečný příběh sester, které jejich otec prodal do otroctví v Jemenu. Smutný příběh o smutném tématu. Jediné "štěstí" v jejich neštěstí bylo, že tam byly spolu a snad díky tomu, to obě přežily. Velké plus u mě získala matka, jež bojovala o návrat dcer všemi možnými prostředky.
Kniha popisuje běžný kolotoč mladé maminky na mateřské dovolené, která ve snaze obstát a být všem a ve všem dokonalá, málem zaplatí svým zdravím.
Perfektní příběh s kriminální zápletkou, skvěle vykreslené postavy. Autorka dokázala vytvořit příběh, který neustále graduje až do samého konce. Když už si myslíte, že víte všechno a nic vás nepřekvapí, tak naskočí další otazník... Velmi povedená kniha, doporučuji!
Drsná knížka, příběh nakonec dobře dopadl. Bohužel jak se říká, každý svého štěstí strůjcem. A pokud jdete pašovat drogy notabene v zemi, kde se za pašování běžně dává trest smrti, tak se není co divit, čím si hrdinka musela projít. Popisované podmínky ve věznicích byly drsné, naštěstí díky silné a odolné osobnosti svůj trest přežila.
Smutný příběh mladého páru, kdy drobné klopýtnutí roztočí kolotoč dramatických situací. Za mě výborná knížka, a budu doufat, že to byl jen vymyšlený scénář.
Vzhledem k popiskům Pattersonových knih bych od něho takovouhle nečekala. Nicméně to byl moc dojemný příběh plný hluboké lásky a citu. Poprvé se mi stalo, že jsem u knížky brečela a zařekla se, že už se k ní vracet nebudu.
Příjemná detektivka od českého autora. Soužití rodinného klanu, z něhož všichni prožívají nejen své starosti, ale zároveň jeden velký společný průšvih.
Hezká knížka, zajímavé a varovné příběhy pro všechny ženy, které propadnou lásce k cizinci.