Růže a slzy přehled

Růže a slzy
https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/25834/bmid_ruze-a-slzy-Tol-25834.jpg 4 52 52

Tématem knihy je domácí násilí a beznadějný bludný kruh s ním spojený. Hlavní hrdinka Helena opustila neúspěšně podnikajícího manžela kvůli movitému Pavlovi, z něhož se však vyklubal tyran. Příběh má bohužel tragické vyústění - Pavlovy majetnické a násilné sklony zapříčiní velkou tragédii, která ovlivní celý další Helenin život.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Růže a slzy. Přihlašte se a napište ho.

Angelicca
07.08.2024 1 z 5

Kniha určitě není špatná, ale je určena náctiletým. Pro mě špatná volba.

Rosana
30.06.2024 1 z 5

Na zaklade toho, ze se mi libila kniha Sametova kuze od teto autorky, jsem zkusila i dalsi dve knihy z knihovny. A tato kniha teda ne, nedalo se to cist, po cca tretine koncim, bylo v ni chyb jak maku, a ta Helena mi lezla na nervy tim svym knouranim a ubrecenosti a zhroucenosti. Tu dalsi pujcenou knihu se nebudu ani pokouset cist bude to urcite totez. Podepisuji se pod komentar Aghatte nize, co napsala, tak se vsim souhlasim.

Aghatte
24.09.2023 1 z 5

Silné téma, ale to zpracováni.
Některé blbosti mě doslova vytáčejí.
Kolega ( lékař) najde v noci nahatou promrzlou ženu s novorozenětem, dá jí deku a odjede? A druhý den to vypráví v práci.
Magor ji mydlí, všichni to vědí a nikdo nic? Zůstane sama zavřená dva dny, a nikdo ji nehledá, nemá telefon a nikomu to není podezřelé.
Potká Erika pár dní po porodu, náhodou venku, sama bez dítěte, a on po ní hned vyjede, začne se sápat na její výstřih
Na jedné stránce se z Heleny stane Tereza, a Tadeáš ji objala.
Helena nevěděla, co chce, chlapa, prachy, pozornost, dárky, večeře, běžný manželský život ji nudil.
Psáno školním slohem, a dialogy opět působí uměle a trapně.
Nakonec jeden z jejích obdivovatelů povzdychne, chudák holka, proč zrovna ona má takovou smůlu. Domácí násilí, psychoteror, urážky, bití, ponižování, vražda, tomu se říká smůla. Fakt trapné.

Kniha Růže a slzy v seznamech