Ilona Ilona komentáře u knih

Mlčenlivé ženy Mlčenlivé ženy Kerry Fisher

Podobný námět už tu asi byl.. Ale to zpracování, to celkové pojetí a co teprve závěr! Určitě neotřelý způsob pohledů dvou žen, kdy jednotlivé dílky rodinného dramatu pomalu zapadají do sebe. Skvělé čtení, které vás od knížky nebude chtít nechat odejít.

20.01.2019 5 z 5

Snaž se nedýchat Snaž se nedýchat Holly Seddon

Wow! Nabitý děj, zvraty, překvapení, dávná tajemství. Žádný překombinovaný děj, po různých thrillerech a knihách roku opravdu skvělé počtení!

31.12.2017 5 z 5

Duhový had Duhový had Barbara Wood

Výpravný příběh, který přibližuje počátky australského osídlování a vzniku kolonie, ale nějak malinko chybí "šťáva" a náboj, jakoby se pořád něco v náznacích mělo stát a nějak se nic nestane. Závěr knížky je vyloženě "seknutý". Celkově ale stojí za přečtení.

26.09.2015 3 z 5

Všechno je jinak! Všechno je jinak! Gilles Legardinier

Krásné čtení, které pohladí duši, donutí se zamyslet a probudí touhu něco změnit.

26.03.2015 5 z 5

Rendez-vous v Paříži Rendez-vous v Paříži Deborah McKinley

Nádherná knížka plná pohody, vášni k životu a jídlu!

04.07.2014 5 z 5

Řád Řád Daniel Silva

Opět téměř dokonalé, sice jsme většinu času ochuzeni o celou plejádu izraelských agentů, ale o to více v knize najdeme vatikánských tajemství. Skvělé čtení.

26.01.2021 5 z 5

Talent na vraždu Talent na vraždu Andrew Wilson

Je docela škoda, že knížka má tak nízké hodnocení.. Určitě to není thriller, ale není to ani detektivka, spíš bych knížku označila jako povedený román s detektivní zápletkou. Dějová linka se mi líbila a vyprávění o královně detektivek mě navnadilo určitě zase sáhnout po nějaké její knížce.

02.06.2018 4 z 5

Ví o tobě Ví o tobě Sarah Pinborough

Kniha má od samého začátku neuvěřitelně rychlý spád, dynamiku, děj každou stránkou graduje a udržuje v napětí, kam že se to může ještě posunout. Ale co ten závěr?

30.11.2017 4 z 5

Případ Amelia Případ Amelia Kimberly McCreight

Dynamické, vzrušující, téměř akční a tak moc smutné.. Relativně jednoduchý příběh je brilantní ukázka toho, že mnohdy na nevyřčená slova, může být již pozdě.

28.01.2017 5 z 5

Řecká ruleta – Příběhy lidí v nejisté době Řecká ruleta – Příběhy lidí v nejisté době Pavla Smetanová

Surový, nezidealizovaný pohled na kouzelné Řecko. Knížka jen malinko poodhaluje,
kolik různých pohledů může být na jednu věc, jak obecně vydávané "pravdy" se mohou
lehce stát tou pravdou nejpravdivější.
Byť vážné téma, autorka opět, méně a mírně, použila svůj vynikající nadhled a humor, díky nimž
se její knížky tak skvěle čtou!

28.03.2016 5 z 5

Nejtemnější hodina Nejtemnější hodina Barbara Erskine

Vynikající autorčin počin, pro mě jedna z jejích nejlepších knih! Výborným způsobem popsané dvě hlavní dějové linie, vnitřní pocity a nálady všech postav. Skvěle propracovaný popis vzájemného vztahu Evie a její matky a otce a konvencí poplatných době, které vystihují, co vše může způsobit několik nevyřčených slov.

03.01.2016 5 z 5

Tentokrát to vyjde! Tentokrát to vyjde! Gilles Legardinier

Příjemná oddychovka, která není příliš romantická, ale rozhodně mile pohladí. Autorovi knížky jsou lepší a lepší, už se těším na další.

25.10.2015 5 z 5

Madagaskar náš osudový Madagaskar náš osudový Monika Vacková

Výborná knížka o putování po nám víceméně neznámém ostrově. Oproti předchozí knížce o putování jihoamerickým kontinentem, autoři nejenže skvěle popisují své zážitky z cesty, ale
rozepisují se i o navštívených místech podrobněji a knížka rozhodně není jen "suchým" popisem událostí. Má dynamiku a šmrnc a kromě toho, že je výborným čtením, naláká každého cestovatele sbalit se a rovnou vyrazit, aby náhodou také o něco nepřišel!

25.07.2015 5 z 5

Sběratel kůží Sběratel kůží Jeffery Deaver

... starý dobrý Deaver, i když závěr se mi zdál maličko zbytečně překombinovaný.
Ale jak jinak si lépe předpřipravit půdu pro další skvělé čtení?

04.06.2015 4 z 5

Nataša Nataša Táňa Keleová-Vasilková

Výborné čtení, ostatně jako všechny knížky od této autorky. Rozhodně nepůsobí depresivně, i když smutek při čtení určitě cítíte.
Rozhodně doporučuji.

15.02.2014 5 z 5

Celej svět je rodná hrouda - Češky a Češi v cizině Celej svět je rodná hrouda - Češky a Češi v cizině Pavla Smetanová

Povedené čtení ze všech koutů světa o české stopě, zajímavých lidech a důvodech naprosto změnit svůj život. Forma rozhovoru a krátké kapitoly jsou jen bonusem této milé knížky.

20.10.2022 5 z 5

Manželky po rokoch Manželky po rokoch Táňa Keleová-Vasilková

Smutné, vtipné, živočišné, prostě příběhy obyčejných postav, příběhy třeba i o nás..

02.01.2021 5 z 5

Hercule Poirot: První a poslední případ Hercule Poirot: První a poslední případ Agatha Christie

Co dodat? Nádherné! Oba příběhy, byť téměř notoricky známé, jakoby na stránkách tohoto krásného nového zpracování, ožívají takovým způsobem, že máte pocit, že jste spolu s hrdiny přímým účastníkem dění. A ilustrace? Prostě třešnička na tom nejlepším dortu.

13.11.2020 5 z 5

Zrkadlo Zrkadlo Táňa Keleová-Vasilková

Milé pohlazení po duši, byť by se mohlo zdát, že podobné téma už tu bylo..
Ale třeba je občas dobré některé běžné věci připomenout.. Ono vlastně nic není zadarmo..

05.01.2020 4 z 5

Poselství slaměného klobouku Poselství slaměného klobouku Darina Ničová

Skvěle napsaná knížka, od které ale neočekávejte přehršel faktů. Je to vlastně naprosto
sugestivní formou napsaný popis vlastního cestování autorky po exotických zemích, které
uskutečnila ve většině případů na vlastní pěst.
Jejím pohledem sledujeme obyčejné lidi dané země, jejich názory a její kulturní bohatství.
Určitě bych knihu neoznačila jako literaturu naučnou, při čtení jsem měla pocit, že listuji
zcela naprosto soukromým deníkem někoho známého a blízkého.

02.05.2015 5 z 5