Ilona komentáře u knih
Hotovo, přečtené.. Celkem dlouho očekávaná novinka, pouze můj názor, splnila vše, co od takových knih očekávat.. Trochu psycho, méně či více sympatičtí účastníci zápletky, jejich myšlenkové pochody a posuny, trošku tajností, které občas překvapí a hlavně samé lži. Zkrátka a dobře dva večery spokojenosti.
Thriller.. Asi bohužel právě z toho důvodu, že kniha je označena jako thriller pro ženy, má takové nízké hodnocení. Pokud by po knize sáhli čtenáři, kteří mají chuť pohlédnout do skrytých koutků duše a nechat si předestřít její složitosti, budou dost spokojeni. Je to velmi dobrý psychologický román, plný vášnivých vztahů, které jsou výbušné a třaskavé, plný myšlenkových pochodů a vzájemných propletených vztahů jednotlivých účastníků jedné téměř dokonalé svatby. Thriller tak jak ho znáte, ale nečekejte.
Nejsou slova, nelze komentovat.. Nejde napsat, že čtení bylo skvělé. Bylo naprosto šílené. Smekám před paní spisovatelkou, jakým způsobem se s tímto tématem popasovala.. Myslím, že kdo knihu dočte, ztratí souvislé myšlenky a na dlouhé chvíle řeč..
Další perlička ve skvělé sérii české detektivky. Nejvíce oceňuji, že v průběhu celého příběhu měníte názor na to, kdo je vlastně pachatel, vše samozřejmě pod taktovkou toho, jak si nás autorka "vodí". Perfektně popsané myšlenkové pochody jednotlivých postav. Jednoduše řečeno - skvělé čtení.
Výborná oddechová série, romantika a vždy šťastný konec do finále. Jako bonus tohoto dílu je příběh odehrávající
se v předvánočním čase, tak co víc si přát pro nadcházející dny?
Povedené čtení ze všech koutů světa o české stopě, zajímavých lidech a důvodech naprosto změnit svůj život. Forma rozhovoru a krátké kapitoly jsou jen bonusem této milé knížky.
Krásná letní oddychovka, obzvláště když má člověk procházku po věčném městě v čerstvé paměti. A že je dopředu jasné, jak to všechno dopadne? Od toho přece takové knížky jsou.
Opravdu se nechci opakovat, ale při psaní komentářů této série se nelze vyhnout slovu dokonalé. Další skvělý námět, napínavé a promyšlené až do samotného závěru. Prostě skvělé čtení.
Nějak mi chybí ta správná slova.. Jakékoliv příslovce či přídavné jméno je málo hodnotící.. V očích slzy z posledních řádků.. A na jazyku slova, cožpak jsme jako lidé nepoučitelní?
Ponurý kriminální příběh? Nebo tragický psychologický román z prostředí tajemné Šumavy, která i po desetiletí skrývá a střeží pravdu? Pravdu, která je tolikrát ohýbána, jíž jsou celé generace zavázány.. Každý, ať si vybere z tohoto smutného příběhu, co potřebuje. Výběr je široký.
Pro mě jeden z nejčtivějších dílů celé série, spousta nitek, které spolu zdánlivě nesouvisí, se v samotném závěru dokonale spojí. Autor na pozadí tajemných vražd připomíná citlivá celospolečenská témata. Když jsem si všechny i jen náznaky představila, běhal mi po těle slušný mráz.
Několik milých povídek s vánoční atmosférou. V každé povídce cítíte přicházet vánoční kouzlo, které tak voní svařáčkem. A to je teprve konec října..
Pravá romantika bez přemrštěného přeslazení. Milé, vtipné, dokonalé pro nic moc náladu.
Hezké, moc hezké.. Smutné, lidské, ze života.. Všichni, kteří mají rádi knihy Jane Austenové, si určitě přijdou na své.
Asi je úplně zbytečné psát, jaké další dokonalé čtení nám autorka připravila. Všichni, kdo paní spisovatelku znají, vědí. A kdo sahá po její knížce poprvé, zajisté nebude litovat.
Stále stejně originální, stále stejně napínavé, krátké kapitoly udržují dokonalé tempo, kterým se tato skvělá série řítí. Kdy vychází další díl?
Mám velice ráda tento styl knížky, jak námětu, tak psaní. Obyčejný příběh o obyčejných věcech. A přesto čtivě napsaný, okořeněný tak akorát, abych se vždy, když musím knížku odložit, těšila, že se k ní brzy zase vrátím.
Tajemný a napínavý příběh o událostech, které se odehrávají během tří hodin, ale sahají do vzdálené minulosti.. Jde o teroristický čin nebo osobní pomstu? Nebo je za tím něco úplně jiného? Výborné čtení.
Již standardně dobré čtení v dalším pokračování české detektivky, s mírným nadhledem, ironií a odlehčeným tónem odhaluje paní učitelka Josefína novou záhadu vraždy.
Pohodové čtení pěkně po česku, tak jako jsme od této autorky zvyklí. Několik příběhů, které se postupně rozplétají, až se nakonec vzájemně protnou.