IlonaIlona komentáře u knih
Milá nenáročná jednoduchá oddechovka. Dobře se čte a líbit se bude starším. Je úsměvná a napsaná slušně. Ideální na dovolenou nebo jako dárek mamince a babičce. Ale nehledejte v ní komplikované zápletky jako u Agathy Christie.
Zrovna jsem ji dočetla. Myslela jsem, že mám jasno, ale konec mě překvapil. Jen se opakuje, něco už použila. Skvělá kniha
Čekala jsem větší nářez. Na mě slabý čajíček a bylo to zmatené. Mám radši klasické detektivky, kde je logika. Ten konec jsem předvídala, vlastně to nebylo těžké uhádnout. Četla jsem mnohem drsnější knihy, kde vrazi souložili s mrtvolami dětí atd. Tohle nebylo tak hrozné, jak tvrdila reklama. Četla jsem i druhý díl, ale ten mi přišel divný. Trojku číst nebudu.
Tohle má naopak úroveň, styl a potenciál. Autor ukázal, že umí psát dobře.
Pro mě zatím nejlepší. Severská Agatha Christie, jen si víc vyhraje s psychologií postav. Víc jí věřím, je taková lidská. Mám ji ráda
Bomba. Trochu jako Patterson. Skvělý thriller a překvapivý konec. To jsem teda čuměla :-)
Podivný paskvil. Agathu Christie miluji a tohle je nedůstojné pokračování. Není tu atmosféra, dialogy, zápletky, falešné stopy - to, co dělá ACH Agathou. Tohle je podivné, divně napsané, ke konci znáte vraha a motivy vražd jsou vyloženě stupidní. ACH psala inteligentně a chytře, tohle je jako napsané dítětem. A ještě hodně naivním
Tak napůl. Jeden příběh je nadprůměrný, jeden je obyčejný. Ale psát umí, myslím, že má slušně našlápnuto. Pro mě by mohl napsat klasickou detektivku, abych mohla hádat vraha. Málokdo píše klasické příběhy, všechno je to o policistech a o tom, jak pátrají.
První díl byl lepší díky pointě. Tohle je průměrné čtení. Když člověk čte detektivky a zná fígle, tak ho to neuspokojí. Vrah se dal uhádnout. Celkově mdlé a vlažné
Já se těšila, protože mám ráda Agathu Christie a tohle vypadalo jako Agatha. Jenomže to byla nakonec opsaná Agatha :-( Nečetlo se to špatně, bylo to i lehce napínavé, ale ta pointa to zabila. Já si od začátku říkala, že mi to připomíná tu a tu knížku a nakonec to tak bylo. Takže motiv a vraha jsem vyřešila bez problémů.
Pohodová, průměrná krimi. Pořád lepší než sešitky pravdivých příběhů
Chápu, že po smrti Monyové osiřel trh, ale chtělo by to jistý um a nápady
Na jedné straně primitivní klišé, na druhé straně intelektuálno. Čtení mě nebavilo
Vyřešila jsem, vrah se prozradil jistým klišé. Bylo to ve stejném rytmu - stále to samé, muž prchá. Ale nápady tomu nechyběly
Není to detektivka, je to líčení přírody a pověstí. Od začátku bylo vidět, kdo je autorce nesympatický. Nepřekvapilo mě, že je to vrah. Příště zamaskovat! Bylo to jednoznačné, záhady žádné