Indysa Indysa komentáře u knih

Mistr a Markétka Mistr a Markétka Michail Bulgakov

Krásný příběh, který by se místy dal považovat za pohádku (až na scény, kdy se z kopce kutálí useknutá hlava). V první polovině knihy zjistíme, kdo je vlastně ten Mistr a poté pochopíme jeho propojení s Markétkou. Kniha je skvělá, příjemně se čte a přiblíží čtenáři příběh literárních tvůrců v Rusku.

24.08.2015 5 z 5

Na západní frontě klid Na západní frontě klid Erich Maria Remarque (p)

Rozhodně doporučuji přečíst. Krásná ukázka toho, jak se za 1. světové války cítili vojáci, kteří byli přímo na frontách. Autor popisuje vztahy, které mezi sebou vojáci vytvářeli, jejich každodenní život a holé pokusy zůstat při životě. Člověka kniha vtáhne do děje a připadáte si, jako jeden člen jejich party. Neskutečně silný příběh, který osloví snad každého, kdo má srdce a rozum.

24.08.2015 5 z 5

Dracula: podle příběhu Brama Stokera (převyprávění) Dracula: podle příběhu Brama Stokera (převyprávění) Mike Stocks

Myslím, že každý, kdo obdivuje Stmívání, by si měl raději přečíst Draculu. I přesto, že Dracula je nesčetněkrát zfilmován a jeho příběh znají naprosto všichni, včetně mě, byla jsem naprosto nadšená. Van Helsing je zde vyobrazen jako doktor, který vše zná. Mám dojem, že tohle je jedna z nejlepších "scifi" knížek dřívější doby.

24.08.2015 4 z 5

Obraz Doriana Graye Obraz Doriana Graye Oscar Wilde

Jedna z mých naprosto nejoblíbenějších knih. Je poznat, že autor byl velmi inteligentní, což se odráží například ve vyjadřování lorda Henryho. Wilde v tomto díle odráží pohled na dobu. Myslím, že to rozhodně stojí a přečtení, i když i mne tam pár stran naprosto nudilo, ale k příběhu patří i takovéto části.

24.08.2015 5 z 5

Harry Potter a vězeň z Azkabanu Harry Potter a vězeň z Azkabanu J. K. Rowling (p)

Můj nejoblíbenější díl :) Je to zapříčeněno tím, že tam je Sirius, toho jsem si ohromně oblíbila už jen díky tomu, jak se k Harrymu chová :))* Zbožňuju ho, ale mrzí mě, že ve fénixově řádu ho zabijí. Jinak kniha je úžasná a ve filmovém podání, ale vážně je to asi poslední díl který bych doporučila dětem pod 9 letem, další díly radši už nee :))

Malý bílý koníček Malý bílý koníček Elizabeth Goudge

Úžasná knížka plná velmi napínavých scének pro slečny 10+, je mi 15 a je to moje nejmilejší kniha, vážně mě nadchla :) Doporučuji ;)

Skandál! Skandál! Jilly Cooper

Kniha je úžasná, když se do toho člověk vážně zažere, tak příběh prožívá s hrdiny velmi reálně.
Knihu jsem dostala od mamky k Vánocům a na to, že je mi 15 let, jsem přečetla přes 400 stránek za dva dny, vážně je úžasná, vřele doporučuji ;))