iv.86 iv.86 komentáře u knih

Tři kamarádi Tři kamarádi Erich Maria Remarque (p)

Na konci mě až svíralo u srdce. Remarque opětně vtáhnul do děje a vytvořil silně charakterní postavy, které jsou pro mě nezapomenutelné. Nádherná kniha, kterou je radost číst.

18.04.2016 5 z 5

Čas žít, čas umírat Čas žít, čas umírat Erich Maria Remarque (p)

Pro mě asi průměr. Román byl takový pochmurný a postavy mi moc nesedly, což je samozřejmě individuální.

17.03.2016 3 z 5

Kniha – přítel člověka, člověk – přítel knihy Kniha – přítel člověka, člověk – přítel knihy Mirko Ryvola

Do půlky knihy to bylo pro mě spíš takové nijaké. Poté mě to ale opravdu chytlo. Je to odpočinková, milá a humorná kniha.

05.01.2016 4 z 5

Noc v Lisabonu Noc v Lisabonu Erich Maria Remarque (p)

Silný příběh. V průběhu četby jsem cítila čímdál větší beznaděj... Remarque byl opravdový mistr. Dokáže vtáhnout do děje a nepustit.

26.12.2015 4 z 5

Úžasný Mauric a jeho vzdělaní hlodavci Úžasný Mauric a jeho vzdělaní hlodavci Terry Pratchett

Pěkná fantasy, ale raději se vracím k Zeměploše. Možná je to o zvyku.

24.12.2015 3 z 5

Limes inferior Limes inferior Janusz Andrzej Zajdel

Kniha to mohla být zajímavá, ale ten konec to pokazil. Čekala jsem víc...

23.12.2015 2 z 5

Cesta zpátky Cesta zpátky Erich Maria Remarque (p)

Krásná kniha. Na západní frontě klid mě pohltila, takže jsem moc od Cesty zpátky neočekávala, ale stojí za to. Remarque je excelentní spisovatel, který dokonale vybíral slova...

14.12.2015 5 z 5

Na západní frontě klid Na západní frontě klid Erich Maria Remarque (p)

Má druhá kniha od autora. A rozhodně vede! Styl byl velmi odlišný, což bylo překvapující. Velmi krásná a emotivní i když samozřejmě smutná kniha. Příběh mě vtáhnul do děje a hlavní postava mi doslova přirostla k srdci. Rozhodně víc jak 5*.

18.11.2015 5 z 5

Vítězný oblouk Vítězný oblouk Erich Maria Remarque (p)

Přišla mi dost rozsáhlá. Ale konec stál za to. Remarque umí vtáhnout do děje. Popsat a přiblížit atmosféru. Citáty byly také skvělé.

16.11.2015 4 z 5

Kallocain Kallocain Karin Boye

Říkala jsem si, jestli to bude stát vůbec za to... Nakonec se mi to ale zalíbilo. Je to zase trošku něco jiného, než jiná klasická díla dystopie. Už jen kvůli tomu nápadu...

14.11.2015 4 z 5

My My Jevgenij Ivanovič Zamjatin

Stále se mi vybavovaly pasáže z 1984. Podobnost s My je tedy opravdu velká. Myslela jsem si, že MY mě zaujme víc, ale nějak mi to nesedlo. Hlavně forma toho deníkového zápisu. Nejvíc se mi asi líbil konec.

14.11.2015 3 z 5

Lev, čarodějnice a skříň Lev, čarodějnice a skříň C. S. Lewis (p)

Milá a odpočinková fantasy.

31.10.2015 4 z 5

1984 1984 George Orwell (p)

Dlouho jsem tuto knihu odkládala, ale každá má svůj čas... 1984 je skvělá. Opravdu mě místy mrazilo.

13.09.2015 5 z 5

Honzíkova cesta Honzíkova cesta Bohumil Říha

V dětství byla mnou tolikrát prolistována a přečtena. Občas si na ní vzpomenu a objeví se mi před očima obraz Honzíka a babičky. Kniha je obohacena o hezké ilustrace.

08.08.2015 5 z 5

Kytice Kytice Karel Jaromír Erben

Kytice mě nadchla už v dětství. Ta temná a až hororová atmosféra mě pohltila. Tohle je úžasné dílo. Musím ale říct, že i film byl pro mě příjemné překvapení...

28.07.2015 5 z 5

Malý princ Malý princ Antoine de Saint-Exupéry

Nádherná a velmi milá knížka. Krátká, ale hluboká.

21.07.2015 5 z 5

Staré řecké báje a pověsti Staré řecké báje a pověsti Eduard Petiška

Velmi hezké, čtivé a srozumitelné. Ráda se k nim vracím.

20.07.2015 5 z 5

Velký Gatsby Velký Gatsby Francis Scott Fitzgerald

Gatsby mě niják nenadchnul. Třičtvrtě knihy se děj pouze vlekl. Nic zásadního se nedělo a už jsem chtěla knihu odložit. Ale nakonec jsem jí dočetla. Asi posledních 20 stran bylo nejzáživnějších. Ale očekávala jsem víc.

20.07.2015 3 z 5

Obraz Doriana Graye Obraz Doriana Graye Oscar Wilde

Ještě žádná postava mě tak neiritovala, jako lord Henry! To stejné s Oscarem Wildem. I tak jsem přečetla a už asi nikdy nevezmu do ruky. Ale myšlenka velmi dobrá. Konec také.

14.07.2015 2 z 5

Na Větrné hůrce Na Větrné hůrce Emily Brontë

Kniha mě málem zabila...Bohužel. Těšila jsem se na ní, ale byla jsem ráda, jak jsem ji dočetla a to se divím, že dočetla.

14.07.2015 2 z 5