IVANA0123 IVANA0123 komentáře u knih

Karibu Keňa: láska v ohrožení voodoo Karibu Keňa: láska v ohrožení voodoo Hana Hindráková

Na knihu jsem se těšila, ale čekala jsem něco jiného. Čekala jsem cestopis a román dohromady, prostě něco zajímavějšího, ale bohužel to je spíše román pro ženy, který se odehrává v Africe. Kniha se sice četla rychle, ale celkově mě nezaujala. Do příběhu toho bylo dáno mnoho, až tam na můj vkus toho prostě bylo moc. Kniha si jistě najde své čtenáře, ale za mně maximálně 50%.
(6/19)

30.06.2019 2 z 5

Pyramida Pyramida Henning Mankell

Tyto povídky nebyly špatné, i když to není zrovna moje nejoblíbenější forma čtení. Líbilo se mi sledovat postupy a myšlenkové pochody, kterými se nakonec vždy vyšetřovatelé dostali k řešení. Ale musím přiznat, že občas mě zlobila samotná postava komisaře Wallandera - jeho negativní až mrzoutské smýšlení a jeho sólová zakončení, která se mu ve většině případů silně nevyplácela. Občas jsem ho nechápala a nerozuměla mu. Ale i tak si určitě přečtu i další jeho příběhy, protože jako celek byly dobré a líbily se mi.
(1/19)

29.01.2019 3 z 5

Národ Národ Terry Pratchett

Moc pěkná knížka. Imo stvořil svět a v něm žil Národ. A pak jednou přišla velká vlna a na ostrově zůstal jenom Mau a přízračná dívka Dafné.... a pomohli stvořit Národ znovu. Krásné, pohádkové a taky vtipné vyprávění. A taky trochu filosofické.

"Ano, tu si vezmu s sebou já," odpověděla přízračná dívka, " a abychom ušetřili čas, budeme předstírat, že ta hádka už proběhla a já ji vyhrála, ano?"

"Když za nocí, jako je tato, na konci dobrého dne, vidím zářící stezku nad lagunou, věřím."
(6/18)

13.06.2018 4 z 5

Zbavte se nepořádku s feng-šuej Zbavte se nepořádku s feng-šuej Karen Kingston

Pár knížek o nepořádku, tedy spíš o umění dělat pořádek, jsem v ruce měla a musím říct, že pokud bych měla vybrat jednu, tak tuhle. Dobře se čte, má hlavu a patu a vlastně je i o tom jak udělat pořádek v sobě. Pokud v tomto směru potřebujete nakopnout, doporučuji.
(5/18)

17.05.2018 5 z 5

Mladík v odboji Mladík v odboji C. D. Payne

Knihu jsem dočetla se dvěma pocity- radost (olé - tady pouze jako výraz nadšení) , že ji mám přečtenou a hrůza z toho, co nás čeká až se syn dostane do puberty. Ale musím přiznat, že jsem se u knihy i pobavila. Možná jsem si ji měla přečíst o několik let dřív, abych docenila její "kvality."
(4/17)

12.04.2017 2 z 5

MICHLiq - inteligentní průvodce ekonomikou MICHLiq - inteligentní průvodce ekonomikou Aleš Michl

Knížka se mi moc líbila a ačkoliv jsem v tomto oboru absolutní laik, tak mě řada informací doslova fascinovala, bohužel často až děsila. Pokud jsem četla pozorně, tak Evropa už dávno není tím pupkem světa, jak si tady myslíme, a to podstatné se bude často odehrávat a už vlastně odehrává úplně jinde ve světě. Doporučuji.
(11/17)

29.11.2017 5 z 5

Miluj mě víc Miluj mě víc * antologie

Kniha mě moc nezaujala, snad jen povídky od Jiřího Suchého, Petra Šabacha a Jiřího Kratochvíla nebyly špatné.
(2/17)

03.02.2017 3 z 5

Červená nit Červená nit Rex Stout

Tohoto autora jsem objevila náhodou a jsem ráda. Připomíná mi trochu P.D. Jamesovou. Skvělá zápletka. Začátek byl možná pomalejší, ale postupně dostal příběh rychlý spád a na konci už nebylo možné knížku odložit.
(5/18)

13.05.2018 3 z 5

Návrat domů Návrat domů Kate Morton

(SPOILER) Nová autorka a poměrně velká spokojenost. Na to jak je kniha rozsáhlá mi čtení celkem utíkalo. Dvě časové roviny plus vsuvky ve formě knihy čtené hlavní hrdinkou se občas zamotávaly, ale nic to neubralo na čtivosti knihy. Možná by knihu trochu zkrátilo, kdyby některé části příběhu nebyly popsány opakovaně z pohledu dalších a dalších osob, ale zase by se příběh neposunoval a neodkrýval po kouscích, což zvyšovalo napětí. V závěru jsem si několikrát myslela, že už vím, ale vše do sebe zapadlo opravdu až na konci. Příběh tří žen na pozadí rodinné tragédie byl možná zamotaný, ale určitě zajímavý a neotřelé prostředí Austrálie mě taky potěšilo. Celkem 4,5 *.
(11/24)

04.12.2024 4.5 z 5

Paví hody Paví hody Jan Štifter

(SPOILER) Když je něco jiné a zvláštní neznamená to nutně, že je to špatné, stejně jako tato kniha. Čeština a styl autora nemá konkurenci. I když často mluví v náznacích, příběh se před vašima očima odehrává ostře a barevně. Ta kniha v průběhu nabírala na rychlosti a osudovosti nevyhnutelného, až ji už v závěru nešlo odložit. Postupně krásu a romantiku Jelení vystřídalo prázdno v Trutnově a tma a beznaděj Trenčína. A konec? Snad, možná... Vždyť i autor sám jak přiznává vše jen domýšlí a nikdo neví. Z pár střípků těžko složit celou vázu.. Z Jana Štiftera se pro mě stává jeden z mých nejoblíbenějších autorů. 4,5*
(12/24)

04.12.2024 4.5 z 5