iveta3689 komentáře u knih
Překvapilo mě, že není kniha jen o žabákovi, to bylo milé. Příbeh je tak hezky namíchaný. Styl vyprávění je ale zvláštní, nevím jak dobře se může číst dětem. Pro mě to nebylo nijak zvlášť poutavé. Celkový dojem je lepší průměr, 3,5*.
Zvláštní kniha, která nakousne spoustu témat. Ale nedá se říct, že by spolu úplně nesouvisela. Měla jsem vztek na lidi kolem hlavní hrdinky, z knihy čiší smutek, beznaděj, snaha o řešení a rozpaky z následných neúspěchů. Ještě že ji kniha tak krátká, asi bych nemohla číst delší text v tomto duchu. Myslím, že autorka zvládla i na malém prostoru říct vše, co chtěla.
Dobře napsané, bavilo mě to. Je to možná lehce předvídatelné, ale nevadilo mi to. Délka příběhu je adekvátní, autorka sem necpala žádnou zbytečnoi vatu, takže to příjemně ubíhalo.
Beletrizovaný životopis se fakty nevyrovná klasickému, s tím jsem počítala. I přesto jsem zklamaná, tady je příliš omáčky a málo děje. To jak se tak výjimečná osobnost dostala, kam se dostala, se ztrácí v rozvláčném (skoro dívčím) románu. Důležité milníky jsou odbyty jednou, dvěma větami. Škoda nevyužitého potenciálu.
Nečetlo se mi to dobře, ztrácela jsem se v postavách. Asi je to proto, že jsem nečetla sérii popořadě. Jinak samotný detektivní příběh nebyl špatný.
Zápletky jsou naivní a předvídatelné, styl nijak geniální. Ale tento žánr obvykle nečtu, nemám tak srovnání a možná i proto se mi kniha celkem líbila. Četla se dobře, nejvíc jsem si užila popisy Benátek.
Milá knížka, příjemně vtipná. Jednotlivé historky jsou trochu na jedno brdo, ale zase jich není tolik, aby to otrávilo.
Hlavní hrdinka se plácá v sebelítosti, kterou se snaží podivně přebít prací, kterou ale zbytečně zamotává. Děj je neslaný nemastný, bohužel se ztrácí v autorčině stylu. Kniha je napsaná dost poetickým slohem, který je místy spíš na škodu.
Tato kniha měla nevýhodu, že jsem ji četla po jiné, naprosto výjimečné. Nesedla jsem si z ní tak na zadek, jako ostatní čtenáři. Nemůžu ale říct, že by byla slabá. Je psaná poeticky, lehkým, čtivým stylem, je krásně magická. Závěr je trochu moc "americký", ale i takové příběhy občas potřebujeme. Pro mě je kniha lehký nadprůměr, ale vracet se k ní nemusím.
Ona stíhačka, on chytne druhou mízu a zblbne do mladé holky. Rozchází se a schází, zůstanou spolu s nějaké setrvačnosti. K tomu jejich děti s podivným sourozeneckým vztahem. Všichni si nesou celý život staré křivdy, neumí spolu mluvit. Podivné, ale uvěřitelné.
(SPOILER) Pro mě byla kniha zklamáním. Není špatná, ale podle hodnocení jsem čekala víc. Je napsaná dost naivně, ale dokážu si představit že ve své době to byla bomba. Horor to není ani omylem, cokoliv trochu napínavého autorka hned opustila. Místy to byl spíš cestopis, místy filozofické zamyšlení. Největší zklamání pro mě bylo stvoření monstra, které autorka odbyla jednou větou. To bylo dost velké překvapení.
Zbytečně utahané, moc popisů, které ději neprospějí. To, že jsem vydržela až do konce, přisuzuji audioknize. Kdybych měla knížku číst celou, pravděpodobně ji odložím.
Zvláštní román, spíš bez děje a hlavně o pocitech. Mísí se tu střípky událostí a vzpomínek a také dojmy z obrazů. Nejvíc na mě působil (ne)vztah mezi členy rodiny, to jak byli neustále všichni naštvaní a protivní.
Není to špatné, je to psané čtivě, líbivě. Možná bych autorův styl nazvala spíš komerčně podbízivý, ale nemyslím tím nic hanlivého. Faktů není v knize mnoho, ale to málo co tam je, je celkem zajímavé. Kniha byla fajn, ale nemusím se k ní vracet.
Autorův styl je jednoduchý, líbivý, nic náročného (ve všech významech). Příběh je přímočarý a zápletka snadno uhodnutelná. Pokud se ale nesnažíte uhodnout vraha hned na první stránce a necháte se jen unášet dějem, je to zajímavé a pobaví to.
Vyprávění v různých časech nebo různými vypravěči mám ráda, tady jsem ale moc nadšená nebyla. Některé kapitoly byly uvozeny datem, kdy se příbeěh odehrává a některé ne. Samozřejmě, že se čtenář chytne, který je to zrovna příběh, ale proč to nebylo konzistentní. Autorka také hodně popisovala prostředí, které ale ve všech rovinách bylo téměř stejné. Knihu to tak zbytečně protahuje. Některé pasáže byly napínavější, některé nudnější. Celkově mě kniha bavila, ale vracet se k ní nemusím. 3,5*
Snad až do půlky jsem měla chuť knihu odložit, teprve potom mě nějak zaujala. Nebylo to ale nic strhujícího, spíš jsem už chtěla konečně vědě, jak to dopadne (bez zdržování). Autorčin styl je neslaný nemastný, postavy jsou protivné. Hlavní hrdinka se podivně nechá manipulovat, je nevyrovnaná, naivní, možná až hloupá. Její manžel je macho, kterého jsem měla chuť proplesknout skoro při každé větě, kterou pronesl. Na autorku jsem četla samou chválu, ale po této knize nemám chuť sáhnout po nějaké další.
Knížka je útlounká, ale děj je tam minimální. Je přeplněna popisy míst do nejmenších detailů a charakteristik osob, které se ani neobjeví, natož aby měly nějaký vliv. V polovině to vzdávám, je to nudné, bez nápadu.
Přes polovinu knihy se děj věnuje jen osobním problémům detektivek. Vyšetřování bylo hodně v pozadí a rozběhlo se pomalu. Pak to začlo být zajímavější, bohužel ale také dost předvídatelné.