iveta3689 iveta3689 komentáře u knih

Bláznivá jízda Bláznivá jízda Christina Myers

Jednoduchý, milý příběh.

21.12.2024 4 z 5

Stojednaletý stařík, který se vrátil, aby zachránil svět Stojednaletý stařík, který se vrátil, aby zachránil svět Jonas Jonasson

Ve stejném duchu jako ostatní autorovy knihy. Absurdní, bláznivé. Pobaví, hlavně když máte mezi knihami odstup.

19.12.2024 4 z 5

Smrtící tajnosti Smrtící tajnosti Robert Bryndza

Zase parádní díl, sázka na jistotu.

19.12.2024 4 z 5

Čtrnáctá kolonie Čtrnáctá kolonie Steve Berry

Pořád dobrá série. Nesmí se moc analyzovat realita, naopak se musí čtenář nechat unášet příběhem a pak je to super zábava.

14.12.2024 4 z 5

Andílek Andílek Lucinda Berry

Super napsané. Čte se samo, děj je uvěřitelný, hrdinové nejsou černobílí.

13.12.2024 4.5 z 5

Náměsíčník Náměsíčník Lars Kepler

Napínavé, nedá se odtrhnout. Děj je hodně rychlý, ale indicie se odhalují postupně, takže pokud nechcete, padoucha odhalíte až opravdu na konci. Na můj vkus by autoři mohli ubrat na sexuálních scénách, které tam opravu nemusí být ani v tom množství ani tak detailně popsané.

10.12.2024 4.5 z 5

Útěk ze světa Útěk ze světa Lucinda Berry

Děj je sice předvídatelný, ale kniha je napsaná napínavě, nedá se odtrhnout.

06.12.2024 4 z 5

Nažluto Nažluto Rebecca F. Kuang

Asi jsem četla jinou knížku, než ostatní. Hlavní hrdinka by potřebovala profackovat. Udělá něco nelegálního a diví se, že ji to dostihne. Celou dobu fňuká, jak ji všichni ubližují a nikdo ji nemá rád. Záporná hrdinka by mi nevadila, kdyby byla kniha dobře napsaná, bylo by to určitě zajímavé. Kniha je ale napsaná dost tragicky. Pořád se opakují motivy, neustále se řeší, kdo je běloch a kdo Číňan. Autorka asi chtěla ukázat na nějaké nešvary v knižním businessu, ale vyznělo to ukňouraně.

04.12.2024 2 z 5

Volání tučňáků Volání tučňáků Hazel Prior

První díl byl super, tohle je nastavovaná kaše.

30.11.2024 3 z 5

Tajemství pomocnice Tajemství pomocnice Freida McFadden

Ve stejném duchu jako první díl, je to totálně předvídatelné. Ale autorka to napsala dobře, čte se samo.

28.11.2024 4 z 5

Až ke křížku Až ke křížku Klára Teršová

Smutné, beznadějné. Autorka píše dobře, ale děj mě nějak nesedl

24.11.2024 3 z 5

Skleněný muž Skleněný muž Anders de la Motte

Napínavé, dlouhé, ale není tam žádná zbytečná omáčka.

23.11.2024 4.5 z 5

Pán hory Pán hory Anders de la Motte

Parádní, napínavé od začátku do konce. Složité, ale nepřekombinované.

11.11.2024 5 z 5

Pekárna v Brooklynu Pekárna v Brooklynu Julie Caplin

Kniha podle šablony, nic převratného ani nic oduševnělého. Pokud jste naladěni na nenáročnou a zábavnou knihu, pak je to dobrá volba.

06.11.2024 3 z 5

Záhadná oběť Záhadná oběť Robert Bryndza

Děj byl přímočarý, ale nenudil. Nebylo nutné ho nějak nastavovat nebo dělat odbočky. Autorův styl mě baví, je pořád stejně dobrý.

05.11.2024 4 z 5

Když přišli psi Když přišli psi Scarlett Wilková

Propletený a složitý příběh, ale napsaný tak, že se neztratíme. Je mrazivý, přesto ohromně něžně napsaný. Je smutné, jak z nedorozumění nebo strachu mohou vzniknout velké potíže. Také jak jednoduše na sebe dokáží být lidé zlí, jen aby si usnadnili život. Autorka má nádherný styl, moc mě baví a už ani nečtu anotace a hned po jejích knížkách sahám.

02.11.2024 5 z 5

V Královských zahradách V Královských zahradách * antologie

Stejně jako jiné sbírky - něco je lepší, něco méně. Celkově se kniha četla dobře, po výtvarné stránce je velmi povedená.

29.10.2024 3 z 5

Adam Dolník: Svět elitního vyjednavače Adam Dolník: Svět elitního vyjednavače Martin Moravec

Opět knížka, o které na začátku víte, že nezklame.

20.10.2024 4 z 5

Osiřelo dítě Osiřelo dítě Daniela Mičanová

Jako všechny povídkové knihy, něco je lepší, něco je slabší. Celkově určitě lepší průměr 3,5/5*.

15.10.2024 3.5 z 5

Tahle kniha ti změní život Tahle kniha ti změní život Aleš Palán

Příjemné čtení o zajímavých lidech. Kniha se četla dobře, ale vracet se k ní nemusím. 3,5/5*

11.10.2024 3.5 z 5