Ivuska.09 komentáře u knih
Příjemné odpočinkové čtení. Nemusíte přemýšlet, jen si užíváte příběh :)
Milá oddechovka ze světa módy. Pokud vás toto prostředí oslovuje, určitě se pusťte do čtení. Od knihy neočekávejte hlubší myšlenky, děj je však svižný, zaměřený na rivalitu mezi ženami a sociální média, vzbudí ve vás zvědavost, jak celý příběh a především vztah mezi Imogen a Evou vlastně dopadne.
V první řadě musím říct, že na povídky moc nejsem. Ale tyto tři povídky mi nevadily - líbí se mi především vánoční tématika s tunou sněhu, což se v období okolo Vánoc opravdu hodí. Navíc se mi líbí, jak byly jednotlivé povídky propojeny - jsou samostatné, přesto propojené, takže vlastně vytváří dojem jedné knihy. Jako oddechové vánoční čtení mohu toto dílo doporučit.
Grassovy povídky psané stylem pro něj tolik typickým - ironické, sarkastické, groteskní.
Grass zkrátka uměl psát tak, že jeho díla jsou nadčasová. Tato kniha, založená na motivu pohádky bratří Grimmů, nabízí zajímavý a netypický pohled na emancipaci a rovnoprávnost muže a ženy. Pokud někoho baví Grassovy knihy, doporučuji sáhnout i po této. Pokud ne, vyhněte se ji.
Nevím proč, ale tento příběh mi ze zatím přečtených knih s Harry Holem přišel nejslabší. Nedokázal mě tolik vtáhnout do děje jako např. Nemesis nebo Pentagram.
Má první Kingovka a musím říct, že jsem nadšená. Příběh byl zajímavý, hltala jsem další a další stránky a čekala, co se stane dál. Mohu jen doporučit.
Tuto knihu charakterizuje zvláštní začátek i zvláštní konec. Trvalo mi, než jsem se do knihy začetla. Je pravda, že je plná zvratů a prostřední část knihy jsem doslova hltala, ale začátek a konec mě nebavil. Celkový pocit z knihy je proto rozporuplný.
Rychle přečteno a pár dobrých myšlenek si tam také čtenář najde.
Od tohoto autora mám přečtené zatím dvě knihy: Švábi a Netopýr - nemůžu se rozhodnout, která byla lepší ;) Příběhy s Harrym opravdu dokáži čtenáře "vtáhnout" do děje. Doporučuji.