Izzy46 Izzy46 komentáře u knih

Svědectví Svědectví Stephen King

Postapokalyptické putování s bandou dobromyslných „vidláků“ mělo něco do sebe, obzvláště Nicka si člověk musel s jakousi zvláštní lítostí zamilovat a současně jej obdivovat. Ale... čekat tisíc stran na takový konec, jaký King předvedl... Ty vole, Štefane, já vím, že to byla prekérka, ale takhle si to usnadnit? Bohužel, neuvěřil jsem. Jako by mě autor tahal za nos. Vše spělo k velkému rozuzlení, leč to nepřišlo – ne v té podobě, v jaké by si jej čtenář zasloužil. I tak ale času stráveného nad Svědectvím nelituji, některé pasáže si budu (bohužel, bohudík) pamatovat navždy. Jen to ale nestačí.

P. S. Možná by bylo původní, proškrtané vydání přece jen lepší volbou.

16.02.2015 3 z 5

Harry Potter a relikvie smrti Harry Potter a relikvie smrti J. K. Rowling (p)

JK Rowling created seven Horcruxes. She put a part of her soul in every book and now her books will live forever – Stephen King.
A nutno dodat, že zaslouženě! :) Zkrátka veledílo dotažené v každé oblasti do úplně posledního detailu. Díky za něj!

19.11.2014 5 z 5

Planeta opic Planeta opic Pierre Boulle

Filmu se musí nechat, že dokázal v knize nudnější prostřední pasáž pojmout daleko lépe. Nicméně alespoň se zde dozvíme, jak k onomu převratu ve vztahu člověk-opice došlo, a ta koncovka (vysvětlení důvodů, kvůli nimž lidstvo nakonec dopadlo, jak dopadlo, finální scéna)... paráda. Hlavně kvůli těmto aspektům jsem nakonec ochoten Boullemu právě nudnější střed odpustit a s čistým svědomím udělit 4*.

10.10.2014 4 z 5

Klub rváčů Klub rváčů Chuck Palahniuk

Jeden z těch výjimečných případů, kdy je film o něco lepší (v tomto směru více "dotaženější") než kniha. Fincher na plátně dokončil to, co Palahniuk zdařile rozehrál na stránkách knihy. Klobouk dolů před oběma.

23.07.2014 4 z 5

Iron Maiden ve studiu Iron Maiden ve studiu Jake Brown

Naprosto příšerný překlad se spoustou překlepů, gramatických ale i dokonce faktických chyb, díky nimž působí informace, které čtenář o skupině ještě nevěděl, značně nedůvěryhodně. O moc lepší záležitost je kniha Run to the Hills, z níž vlastně Iron Maiden ve studiu do značné míry cituje... zklamání.

08.06.2014 3 z 5

Šťastný poutník Šťastný poutník Mario Puzo

I přes relativně malý počet stran zdlouhavé čtení, navíc s absencí výraznějšího děje, takže se občas logicky dostavovala nuda... a pocit zklamání.

27.04.2014 3 z 5

Sicilián Sicilián Mario Puzo

Sicilská půda mě oproti kmotrovskému NY prostě nedokázala natolik zaujmout. Navíc jsem čekal větší provázanost s Kmotrem (Michaelovou postavou). Je to už pár let, co jsem knihu četl, přesto ve mně zůstává stále spíše negativnější dojem.

27.04.2014 3 z 5

Poslední kmotr Poslední kmotr Mario Puzo

Kvalit Kmotra sice nedosahující, přesto však výborné čtení, navíc s velice povedeným finále.

27.04.2014 5 z 5

Bezohledná jízda - Guns N' Roses Bezohledná jízda - Guns N' Roses Mark Canter

Několik hezkých obrázků, avšak na úkor většího množství textu. Fanouška skupiny ale neurazí.

20.04.2014 3 z 5

Co kdybych to nikdy nezkusil Co kdybych to nikdy nezkusil Valentino Rossi

Fajn čtení, v němž se člověk dozví několik zajímavých historek i z "Doktorova" nezávodního života včetně jeho dětství. Nezapomenutelné jsou hlavně akce jeho bandy, v nichž hrají roli italští policisté :))

20.04.2014 4 z 5

Formule 1 od startu k cíli Formule 1 od startu k cíli Robert Pavelka

Spíše pro laiky, ale i jakožto dlouhodobý fanoušek královny motorsportu jsem se dozvěděl několik zajímavých informací.

20.04.2014 4 z 5

Konec civilizace aneb Překrásný nový svět Konec civilizace aneb Překrásný nový svět Aldous Huxley

Líbila se mi propracovaná koncepce nového světa (mimochodem v některých ohledech velice podobného se skutečným dnešním světem). Chápu analogii určitých prvků, které Huxley do knihy vložil; vzhledem k době, kdy dílko psal. Ale to mi přijde na vyšší hodnocení jak 3/5 prostě málo.
Možná je chyba ve mně - sci-fi zas tak často nevyhledávám. Ale občas jsem se prostě nudil. I na těch relativně málo stránkách se projevila absence "většího" děje, navíc jsem měl problém s nalezením sympatií k jakékoliv postavě. Škoda.

20.04.2014 3 z 5

Michael Schumacher: Cesta na vrchol Michael Schumacher: Cesta na vrchol James Allen

Precizně odvedená práce.

16.04.2014 5 z 5

Šifra mistra Leonarda Šifra mistra Leonarda Dan Brown

Jedním slovem – fantazie. Klobouk dolů za to, jak Brown dokáže po celou dobu pracovat s napětím, které vás ke knize připoutá takovým způsobem, že se ani na chvíli nebudete nudit.

01.04.2014 5 z 5

Monza Monza Robert Judd

Nečetlo se to špatně, to vůbec ne. Ale co knížku sráží, to je alespoň u mě těch několik WTF momentů... rozhodoval jsem se mezi 3 a 4 *, nakonec volím lepší 3.

21.02.2014 3 z 5

Delikátní Dexter Delikátní Dexter Jeff Lindsay (p)

Z knihy je cítit kvalitativní pokles, kterého jsem si všiml již u předchozího titulu. Dokola se opakující fráze jako "zašustění kožených křídel", stále stejné miamské silnice a dálnice plné "řidičů-šílenců"... a co víc, často jsem se nudil. Doufám, že prozatím poslední díl na nějž se chystám (minimálně poslední díl omnibusu II) na tom s kvalitou není jako osmá TV série, byla by to škoda...

23.01.2014 3 z 5

Dexter v hlavní roli Dexter v hlavní roli Jeff Lindsay (p)

Obzvláště nudný a nezajímavý finiš, a to i na Jeffovy poměry.

22.01.2014 3 z 5

Dexter v temnotách Dexter v temnotách Jeff Lindsay (p)

Osobně asi nejlepší díl z celého omnibusu (první tři knihy). Nebýt zřejmě - bohužel - klasicky slabších koncovek autora, bylo by to za plný počet bodů. Škoda.

22.01.2014 4 z 5

Drasticky děsivý Dexter / Drasticky dojemný Dexter / Dexter v temnotách Drasticky děsivý Dexter / Drasticky dojemný Dexter / Dexter v temnotách Jeff Lindsay (p)

Příjemný doplněk k seriálu.

22.01.2014 4 z 5

... šťastný František ... šťastný František Dalibor Janek

Velmi lidové (až hospodské, v nejlepším slova smyslu) vyprávění jednoho výjimečného motocyklového závodníka a troufám si říci, že i člověka, který proslavil ve světě naši vlast, Jawu a Kochánky nad Jizerou... Vtipně podané příběhy z Fanánkova dětství a dospívání, z událostí Mistrovství Světa i poněkud hořkého konce kariéry, mající stále co říci i generacím o několik let mladších fanoušků, postižených oktanovým kouzlem, jako jsem třeba i já... jedním slovem: paráda!

03.01.2014 5 z 5