Planeta opic přehled

Planeta opic
https://www.databazeknih.cz/img/books/83_/8356/bmid_planeta-opic-6dr-8356.jpg 4 514 514

Kosmická výprava pánů tvorstva ze Země se promění v kruté poznání: člověk není vrcholem evoluce ani stvoření. Na planetě Soror sice žijí lidé, ale vyvinuli se jen na úroveň divokých zvířat. Pány planety, ovládající rozvinutou technologii, jsou opice. Dobrodružný děj této vědeckofantastické klasiky žene čtenáře k šokujícímu rozuzlení.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , BB art

La Planète des singes, 1963

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Planeta opic. Přihlašte se a napište ho.

Stosa_77
30.11.2024 5 z 5

Myslel jsem si, že film je volně podle knihy a ejhe ono to tak není, krom hlavní myšlenky, že se na planetě role lidí a opic vymění. Kniha se mi zdá lepší a ten konec mě úplně překvapil.

Lenyksy
23.11.2024 5 z 5

Mnohem lepší než všechny filmová zpracování. Konec je moc dobrý. Líbilo se mi to.

Marquis
21.11.2024 5 z 5

Opäť jedna klasika žánru, na ktorej sa zub času ešte tak skoro nepodpíše.

Hanbím sa, no k Planéte opíc som sa dostal až vďaka novej filmovej sérii. Na knižku od kamaráta sadal prach a popravde som moc neveril, že ju niekedy otvorím. Čo by bola poriadna chyba.

Ťažko povedať, ktorá pasáž ma bavila najviac. Či naivná poetika prvého kontaktu s "divokými", horko-sladký vzťah hlavného hrdinu s dvomi odlišnými samicami, či báječné skúmanie rozdielov a spoločných čŕt dvoch odlišných svetov. A či azda ten báječný koniec s brutálnou dvojitou mystifikáciou.

Ťažko povedať.

Ale po počiatočnej neospravedlniteľnej nedôvere sa môžem hrdo prehlásiť za fanúšika Planéty opíc, a to ako knižnej, tak (pôvodnej) filmovej. A samozrejme sa k tejto útlej knihe určite zas znovu vrátim.

Kniha Planeta opic v seznamech