jadwiga jadwiga komentáře u knih

Vrah je v každém z nás Vrah je v každém z nás Lucie Bechynková

Kniha vás nechá nahlédnout do práce policejního kriminalisty v podmínkách České republiky. Jsou v ní popsány i konkrétní případy bez obalu a bez servítek. Musím říct, že v mých očích mají kriminalisté velký obdiv. Je potřeba mít pro strach uděláno, a také mít na jednotlivé případy "žaludek". Ač to nebylo příjemné čtení,slupla jsem knihu během několika dní. Má krásný obal,který upoutá nejen na první pohled. Graficky je pěkně zpracovaná i uvnitř. Já ji mohu určitě doporučit. Opravdu opravdové. :-)

29.12.2022 4 z 5

Jóga pro hubnutí a očistu Jóga pro hubnutí a očistu Zuzana Klingrová

Nedávno se mi do rukou dostala kniha, která by mohla potěšit nejedno jogínské srdce. Jedná se o novou knihu Zuzky Klingrové, naší velmi známé cvičitelky jógy. V knize najdete část zabývající se ajurvédou, můžete si udělat nejeden test např. svého tělesného typu, dále má krásně a jasně popsané jednotlivé ásány z různých sestav, které jsou doplněné názornými obrázky a v neposlední řadě v knize najdete i recept na nějaký ten očistný čaj nebo jednoduché jídlo. Kniha je velice krásná, a to nejen pro potěchu oka, ale i duše.

03.01.2022 5 z 5

Letní světlo, a pak přijde noc Letní světlo, a pak přijde noc Jón Kalman Stefánsson

Zajímavý vhled do života nynějších lidí. Je to vlastně ukázka paradoxu dvou rozdílných, ale zároveň současných světů. Více říct nemohu. Je to utlá knížka, tak ji zvládnete přečíst docela rychle, abyste pochopili...

22.11.2021 4 z 5

Byt v Paříži Byt v Paříži Guillaume Musso

Na základě mnoha pozitivních hodnocení, jak na autora,tak knihu samotnou, musím říct, že mě kniha ani po 120 stranách nedokázala ohromit. Vyprávění mi přišlo "plané", bez zvláštního zápalu či gradace děje. Navíc mi od začátku vadily zvláštní překlady lékařských termínů,plus nějaké gramatické překlepy. Nepříjemné bylo také střídání příběhů jednotlivých hlavních postav cca co jednu až jednu a půl strany v knize. Přišlo mi to velmi rušivé až otravné. Bohužel kladné hodnocení dát nemůžu. Knihu ani nebudu dočítat.

05.11.2020 1 z 5

Zeď vzpomínek Zeď vzpomínek Anthony Doerr

Některé příběhy byly poutavé, jiné zvláštní. Z tohoto souboru povídek, upřímně řečeno, neoplývám nadšením.

08.01.2019 1 z 5

Manželé odvedle Manželé odvedle Shari Lapena

Kniha byla sice čtivá, ale nic extra originální příběh to pro mne nebyl.

26.01.2018 2 z 5

Malé pohádky pro malé děti Malé pohádky pro malé děti Jiří Kahoun

Dvanáct krátkých pohádek zavede dětského, ale i dospělého čtenáře do úplně obyčejných životních situací, které se svými dětmi jako rodiče prožíváme téměř denně. Jiří Kahoun se v těchto pohádkách zaměřuje na různé dětské nešvary, naschvály, jedinečnou dětskou upřímnost nebo na všelijaká rodičovská moudra.

A opět obdivuji nádherné ilustrace vytvořené Lucií Dvořákovou. Jsou tak barevné, veselé a pozitivní, že si s dětmi často knížkou listujeme už jenom kvůli nim. Má nejoblíbenější pohádka nese název Červená čepička. Vždy se u ní musím všem nám rodičům smát.

Ačkoli má kniha trochu ambivalentní hodnocení, mně se moc líbí, protože je vlastně obyčejná a přitom velmi originální.

14.01.2025 4 z 5

Šepot kouzel Šepot kouzel Elise Kova

Osmnáctiletá Eira Landanová je nejzavrhovanější učnicí v Čarodějné věži. Stále ji dusí srovnávání s jejím starším bratrem, šepot magie i vzpomínky na nehodu, během níž zabila člověka. Její život se zcela změní, když se rozhodne zúčastnit Turnaje pěti království. Postupně získá pozvání na císařský dvůr, objeví v sobě talent pro zakázanou magii a sblíží se s pohledným elfím velvyslancem. Jenže minulost nezapomíná a nic není bez rizika. Obzvlášť ne tento turnaj, se kterým má kdosi temné úmysly...

Je to takový milý pohádkový příběh. Eira vás štve i baví. Říkáte si, kdy dospěje a přestane být tak důvěřivá a sebemrskačská. Ona se ale celou dobu snaží a vy ji fandíte. Bohužel na mě kniha působila spíš jen jako úvod do velkého příběhu, který může stát za to. Takže ano, jsem zvědavá na další díl.

Moje pocity z knihy jsou ale dosti různorodé. Na jedné straně má autorka pěkně popsané postavy, na které se těšíte a na straně druhé mi trochu chyběl popis fantasy světa, ve kterém se příběh odehrává. Navíc prvních cca sto stran jsem v knize viděla úplně jiný, jíž vymyšlený, a celkem známý fantasy příběh, za což půjde hvězdička dolů. Je to ale určitě fantasy, které neurazí a je čtivé. Stránky se otáčely téměř samy.

24.08.2023 3 z 5

Říjen je přítel Říjen je přítel Michaela Bothová

Krásná hra se slovy. Pro mě to byl nádherný zážitek a také plno vzpomínek..

06.08.2021 5 z 5